به گزارش گروه اجتماعی پایگاه خبری خبرآنی، آخرین جلسه از سلسله نشست های خبری ارائه گزارش عملکرد معاونین شهرداری تهران با حضور پیروز حناچی، شهردار تهران به همراه محمدرضا جوادی یگانه، معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران و مجتبی یزدانی، معاون خدمات شهری و محیط زیست شهرداری تهران برگزار شد.
محمدرضا جوادی یگانه در ابتدای ارائه گزارش عملکرد معاونت امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری پایتخت به اصحاب رسانه، اظهار کرد: حوزه اجتماعی بزرگترین حوزه شهرداری تهران است. سابقه فعالیت معاونت اجتماعی شهرداری به پیش از انقلاب می رسد، اما در سال هایی پس از انقلاب این معاونت منحل شد. معاونت اجتماعی شهرداری تهران در سال 72 دوباره تعریف و فعال شد. در دوره اخیر مدیریت شهری نگاه کلی به این حوزه داشته ایم.
وی ادامه داد: حقوق و تکالیف شهروندی و ارزیابی اجتماعی پروژه های شهری زیرمجموعه معاونت اجتماعی تعریف شده است و نشاط اجتماعی یکی از مواردی است که مد نظر شهرداری قرار گرفته است. ایجاد زیرساخت های فرهنگی نیز مدنظر شهرداری بوده و بیشترین صندلی های سینماها را شهرداری ساخته، اما در دوره اخیر مدیریت شهری رویکرد شهرداری «تهران، شهری برای همه» است.
جوادی یگانه با اشاره به اینکه نیمی از اجرای برنامه های معاونت اجتماعی در دوره کرونا افتاد، گفت: در دوره کرونا با محدودیت های شدیدی روبرو شدیم. اما تلاش کردیم که تهدید کرونا را به فرصت تبدیل کنیم.
وی با اشاره به تغییر رویکرد در مدیریت اخیر مدیریت شهری، افزود: رویکرد کلی ما حس «کسی بودن» است، یعنی شهروندان با تفاوت هایشان دیده و صداهای ضعیف تر بیشتر شنیده شوند. در این میان انسان های حاشیه ای در فضای شهری بیشتر دیده شدند اما ریل گذاری این رویکرد تازه است و از شعار «شهر ما خانه ما» به سمت «جان تو، جان شهر» رفتیم.
معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران افزود: در رویکرد «جان تو، جان شهر» شهروندان اهمیت داشتند و تهران جای شاد برای همه و شهری امن برای زنان ترجمه شد. اگر قرار باشد زنان از فضای شهری استفاده کنند زنان باردار و مادران بچه های خردسال نیز جزو این زنان می شوند. تهران باید شهری مقصد گردشگری، شهری برای معلولان, دوستدار کودک، شهری دارای سرپناه تبدیل می شد.
وی تهران تاکید کرد: عدالت مسئله اصلی ماست در نظر سنجی تابستان 96 بعد از آلودگی هوا و ترافیک، کم شدن فاصله شمال و جنوب شهر مطالبه و دغدغه مردم بود، به همین دلیل شهرداری در حریم شهر تهران کارناوال ها را برای اولین بار راه انداخت و کنسرت های را برای مردم جنوب شهر در پارک ها برگزار کرد.
جوادی یگانه گفت: در مددسراها و گرمخانه ها هم کنسرت برکزار کردیم؛ ضمن آن شهرداری در دوره کرونایی فضایی دسترسی به اساتید را به دانش آموزان داد و مراکز کوثر شهرداری نیز زنان سرپرست خانوار را مد نظر قرار داد است بنابراین عدالت گسترده مدنظر شهرداری است.
وی با اشاره به اینکه مسئله آسیب های اجتماعی بسیار مهم است، افزود: بعد از فوت 14 نفر در سال 83 گرمخانه ها ساخته و در دوره جدید مراکز این گرمخانه ها 24 ساعته شد. تمام افرادی که تمایل به استفاده از گرمخانه ها دارند را پوشش می دهیم و امروز کسی در سطح تهران نیست که جای خواب و غذای گرم نداشته باشد. مراکز پرتو نیز برای کودکان راه اندازی شد و در سال 95 ظرفیت گرمخانه ها 1350 بوده ولی اکنون این ظرفیت تا 2800 نفر رسیده است ظرفیت جذب آسیب دیدگان نیز در دوره اخیر افزایش یافته است.
جوادی یگانه با اشاره به بخشنامه شهردار در ممنوعیت زباله گردی کودکان گفت: شهرداری به جای برخورد یا جمع آوری کودکان، با افرادی که این کودکان را به کار می گیرند، برخورد می کند و فرقی ندارد که پیمانکار شهرداری باشد یا فرد دیگری.
معاون شهردار با اشاره به موضوع التیام بخشی گفت: در کنار مردم بودن نکته ای است که در همراه سراها مورد توجه شهرداری قرار گرفته است و همراهان بیماران را در این همراه سراها سکونت داد. در تبلیغات شهری نیز التیام بخشی مورد توجه قرار گرفت. به عنوان مثال در شهادت سردار حاج قاسم سلیمانی تمام سازه های شهری به موضوع این شهادت اختصاص یافت، در ماجرای هواپیمای اوکراینی نیز بیلبوردها و ویدئو مپینگ جهت التیام بخشی در دستور کار شهرداری قرار گرفت.
جوادی یگانه گفت: در اعتراضات 98 شهرداری تهران نیز با طرح موضوع در پارلمان شهری اعضای شورای شهر بدون تبلیغات به خانه قربانیان رفتند، در موضوع حمله به مدرسه افغانستان التیام شهرداری تهران برای مردمی که رنج کشیدند، ملموس بود. شهرداری تهران برای 18هزار نفر از خانواده هایی که عزیزان خود را در کرونا از دست دادند بسته التیام بخش فرستاه و برای سالمندان کارت تکریم سالمندان به زودی کارت منزلت صادر شده است.
معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران با اشاره به اینکه شهرداری تهران در موضوعات فرهنگی نیز پیشرو بوده است، اظهار کرد: اگر سیاه نکردن صورت حاجی فیروز توهین محسوب شده، شهرداری همه فشارهای وطن پرستی را به جان می خرید تا این موضوع اصلاح انجام شود و دیگر صورت حاجی فیروز سیاه نباشد.
جوادی یگانه درباره املاک شهرداری نیز گفت: املاکی در اختیار غیر قرار گرفته بود که از آنها استفاده های غیرمرتبط می شد اما کسانی که برای مردم کاری انجام می دهند باید از آن استفاده کنند. گزارش املاک را به شورای شهر ارسال کردیم و همه آنها تعیین تکلیف شده است.
وی با اشاره به کمپین های شهروندی گفت: کمپین «آپارتمان نشینی» با حضور مردم در حال برگزاری است. کمپین «موتورسوار خوب» که با همکاری پلیس راهور شروع شد نیز در حال انجام است و در حال حاضر کوچه دوستی نیز در 40 نقطه تهران در حال انجام است.
معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران اظهار کرد: کرونا باعث شد که برج میلاد و سازمان ورزش درآمد خود را از دست بدهند اما شهرداری نقش بسیار خوبی ایفا کرد و از فضای مجازی استفاده کرد و کنسرت های آنلاین را برگزار کرد تا مردم در خانه بمانند. در کنار کنسرت ها، برنامه های مذهبی نیز بیشتر مورد توجه قرار گرفت. در تمام فعالیت های این حوزه فعال بودیم و واکسیناسیون خودرویی در فضای ستاد بحران و ورزشی انجام می شود.
وی درباره دستاوردهای آموزش های حقوق شهروندی گفت: کلیپ های آموزشی حقوق شهروندی در سال 98 در جشنواره فیلم فجر و بعد از طریق تلویزیون پخش شد، کمپین مفصل آپارتمان نشینی با 80هزار نفر در حال اجراست ضمن آن که قرار است شهرداری ایستگاه آموزشی را در ایستگاه متروی تجریش راه اندازی کند.
جوادی یگانه درباره کودکان کار گفت: از آمار کودکان کار برآوردی در دست نیست، اما گفته می شود از 4 هزار تا 14 هزار کودک کار وجود دارد. دو دسته کودک کار داریم که بخشی از آنها زباله گرد هستند. شهرداری برای حذف کودکان از زباله گرد تلاش کرد و در حال حاضر زباله ها توسط افرادی که یونیفرم دارند جمع آوری می شود.
به گفته وی، کودک کار محصول فقر است و خانواده های ساکن اطراف تهران کودکان خود را برای کار به تهران می فرستند شهرداری نیز در مراکز پرتو خدمات خوبی به این کودکان ارائه می دهد.
معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران درباره گرمخانه ها، گفت: اگر خدمات کاملی در سامانسرای زنان و مردان ارائه شود، آنها به آغوش خانواده باز نمی گردند اما شهرداری شرایط خوبی را برای بی سرپناه ها در گرمخانه ها به وجود آورده است.
جوادی یگانه افزود: شورای شهر مصوبه ایجاد سه گرمخانه فرامنطقهای را تصویب کرده است؛ دو گرمخانه به مردان و یک گرمخانه فرامنطقه ای به زنان اختصاص خواهد یافت اما مردم راضی نیستند که گرمخانه در محله آنها ساخته شود به همین دلیل جانمایی آن کمی طول کشید با این حال امیدواریم تا شروع فصل سرد ساخت آنها به اتمام برسد.
وی در پاسخ به این سوال که با توجه به شیوع کرونا و کاهش درآمد شهرداری آیا دولت در دوره کرونا به شهرداری کمکی کرده است یا خیر؟ گفت: غیر از کمک هایی که نوروز سال گذشته از سوی بنیاد مستضعفان شد شهرداری هیچ کمکی برای موضوع کرونا دریافت نکرد.
جوادی یگانه در پاسخ به پرسشی درباره طرح ساماندهی کودکان زبالهگرد توضیح داد: شهرداری تهران از ابتدای سال 98 در هیچ طرح جمع آوری کودکان کار هیچگونه مشارکتی و هیچ همراهی نداشت.
معاون شهردار تهران درباره املاک در حوزه معاونت اجتماعی و فرهنگی هم گفت: در لیست اولیه که به شورای شهر تهران داده شده، 988مورد ملک مانند املاک سراهای محلات، بهاران، گرمخانههای و مجتمعهای ورزشی در اختیار شهرداری تهران است و هیچ واگذاری به بخش های دیگر انجام نشده است.
جوادی یگانه درباره گردشگری در تهران گفت: شهرداری در گردشگری مسئولیت مستقیمی ندارد. شهرداری خانه موزه های متعدد، برج میلاد و... را دارد؛ در شورای عالی گردشگری شهر تهران تصویب شد تا گردشگری ساماندهی شود اما مشکل این است که بخشی از موضوعات در دست دولت است و ما نمی توانم به آن ورود پیدا کنیم.
وی درباره رویداد تهران 1400، گفت: این رویداد در سطح ملی نبوده بلکه در سطح تهران بوده است؛ این رویداد از حدود 8 ماه پیش در تمامی مراکز از جمله هواپیماها، تبلیغات شهری و غیره بوده است. برگزاری این رویداد هزینه زیادی ندارد و برنامههای شهری ذیل تهران 1400 بودند.
معاون شهردار تهران در پاسخ به پرسشی درباره کودکان زباله گرد مجددا گفت: بحث کودک زباله گرد در سامانه مطرح و در گزارش های 137 پیگیری می شود؛ در این سامانه مثلا کد 4 برای امنیت زنان در پل های عابر پیاده در نظر گرفته شده است.
وی گفت: کاهش تعداد کودکان زباله گرد نیز در این سامانه قرار داده شده و پیگیری ها انجام میشود، همچنین در قراردادی که شهرداری منعقد می کند نباید از اتباع خارجی استفاده کند و طبق برنامه تا خرداد 1400 باید تعداد این کودکان کاهش یابد.
جوادی یگانه افزود: در زمینه معتادان نیز بخشی از آن دست ما نیست و از عهده شهرداری خارج است؛ همه دستگاه ها تلاش کردند که گرمخانهها تعطیل شوند اما تعطیلی گرمخانه ها نیز مشکلی را حل نمی کند و معتادان در همان مکان ها می مانند. تلاش کردیم که علاوه بر ارتقای کیفیت خدمات شهری، اصلاح وضعیت بی خانمان ها را نیز پیگیری و انجام دهیم؛ اما در این موضوع فقط شهرداری مسئول نیست. ضمن اینکه فشار سازمان های بیرونی نیز بر شهرداری وارد است. بی خانمان ها محصول سیاستهای قبلی هستند و ما تلاش داریم که این مشکل را حل کنیم.
انتهای پیام/