به گزارش گروه سیاسی پایگاه خبری خبرآنی، جعفر درونه، پژوهشگر سیاسی در یادداشتی نوشت: بدونتردید یکی از مهمترین عرصههای نقشآفرینی رهبر معظم انقلاب اسلامی در پاسداشت میراث ارزشمند امامخمینی(ره) یعنی نظام مقدس جمهوری اسلامی، دفاع منطقی، مستدل و مستحکم از «جمهوریت» و «اسلامیت» نظام است. ایشان برخلاف مدعای کسانی که درصددند این دو مقوله را در تضاد و تنافر با هم نشان دهند آنها را کاملا سازگار و همراستا با هم نشان داده و معتقدند «جمهوریت» از «اسلامیت» نشأت میگیرد و ریشه در مبانی فکری اسلام ناب محمدی(ص) دارد.
متاسفانه کسانی که در سالهای پس از رحلت امام(ره) نسبت به تهاجماتی که به منظومه فکری امامخمینی(ره) صورت گرفت ساکت بوده و از به موزه رفتن امامخمینی(ره) یا اجتهاد در آرا و اندیشههای امامخمینی(ره) که بوی عبور از مبانی امام از آن به مشام میرسید، سخن گفتهاند امروز مدعی انحراف از خط امام شده و از رویگردانی جمهوری اسلامی از مردمسالاری دینی دم میزنند و در آستانه انتخابات، نظام را که رهبر فرزانه آن باصلابت فرمودهاند «من مردمسالاری دینی» را صادقانه پذیرفتهام، متهم به رویگردانی از مردمسالاری کردهاند و همصدا با دشمنان قسمخورده امامخمینی(ره) که درصددند مردم را از حضور در پای صندوقهای رأی مایوس سازند با اظهاراتی نسنجیده، مواضعی اتخاذ میکنند که مردم و حتی نامزدهای انتخابات را از شورآفرینی در جشن ملی انتخابات با توصیه به کنارهگیری از رقابتهای انتخاباتی، منصرف سازند.
اگرچه تجربیات گذشته نشان میدهد همواره برخی دشمنان و بازوها و اذناب داخلی آنها خواستهاند طرح چنین موضوعاتی را اهرمی برای باجگیری از نظام اسلامی و بهانهای برای تصاحب کرسیهای قدرت قرار دهند اما شگفتآور این است چرا کسانی که امروز باید بهدلیل برخی وابستگیها، بیشترین تلاشها را برای مقابله با این ترفند انجام دهند و با دفاع جانانه از مکتب امامخمینی(ره) باطلالسحر نقشههای دشمنان باشند متأسفانه با دشمن همزبان شده و حتی از دشمنان برای مخدوش ساختن انتخابات آنهم قبل از برگزاری آن، پیشدستی میکنند.
این افراد باید بدانند گناه کاهش مشارکت مردم و دلسرد کردن آنها از حضور در انتخابات، که قطعا موجب تشجیع دشمنان انقلاب اسلامی خواهد شد و امنیت و جان و مال مردم را در معرض تهدید بیگانگان قرار خواهد داد بهپای آنان نوشته خواهد شد و باید پاسخگوی آن باشند. هرچند امید میرود با دعای خیر اولیای الهی و تلاشهای روشنگرانه آحاد مردم انقلابی و حضور پرشور ملت قهرمان ایران در انتخابات آتی، برگبرنده دیگری به اوراق افتخارات جمهوری اسلامی افزوده شود و بار دیگر دشمنان در مقاصد شومی که علیه ملت ایران تدارک دیدهاند، ناکام شوند.
به این لحاظ در شرایط فعلی و برای بطلان ادعاهای چنین کسانی، تبیین دیدگاههای روشن و منطق استوار رهبر معظم انقلاب اسلامی در استمرار راه امامخمینی(ره) و پاسداشت «جمهوریت» نظام که بارها و بارها مطرح و مشخصا در دفاع سلحشورانه ایشان از رأی مردم در فتنه88 و مقابله با توطئه ابطال انتخابات بروز و ظهور یافت که در حافظه تاریخی ملت ایران ثبت و ضبط شده است، بیشتر احساس میشود. در منظومه فکری رهبر معظم انقلاب اسلامی «مردم» نقش و جایگاه ممتازی دارند.
اولا همانطور که خود فرمودهاند مردمسالاری دینی را صادقانه پذیرفتهاند و در عمل هم نشان دادهاند به آن التزام عملی داشتهاند.
«من مردمسالاری دینی را صادقانه قبول کردهام، ما واقعا قبول داریم مردمسالاری دینی را؛ هر کسی را که این مردم انتخاب کنند، ما او را رئیس میدانیم، او را مسئول میدانیم، کمک به او را لازم میدانیم و وظیفه خودمان میدانیم. 19/10/1396»
ثانیا این اعتقاد و التزام تصنعی نیست بلکه ریشه در مبانی نظری و اعتقادات دینی ایشان دارد. «در اسلام به نظر مردم اعتبار داده شده است؛ رأی مردم در انتخاب حاکم و در کاری که حاکم انجام میدهد، مورد پذیرش قرار گرفته است. لذا شما میبینید که امیرالمومنین(ع) با اینکه خود را از لحاظ واقع منصوب پیغمبر و صاحب حق واقعی برای زمامداری میداند، آن وقتی که کار به رأی مردم و انتخاب مردم میکشد، روی نظر مردم و رأی مردم تکیه میکند؛ یعنی آن را معتبر میشمارد و بیعت در نظام اسلامی یک شرط برای حقانیت زمامدارى زمامدار است... مشروعیت دادن به رأی مردم و بیعت مردم، این یک اصل اسلامی است. 22/3/1366»
«در تفکر دینى، اساس حاکمیت دین و نفوذ دین و قدرت دین، تکیه به مردم است... مردم تعیینکننده و تصمیمگیرنده هستند. 4/12/1377»
«مردمسالاری در نظام اسلامی، مردمسالاری دینی است؛ یعنی به نظر اسلام متکی است؛ فقط یک قرارداد عرفی نیست. مراجعه به رأی و اراده و خواست مردم، در آنجایی که این مراجعه لازم است، نظر اسلام است؛ لذا تعهد اسلامی به وجود میآورد. مثل کشورهای دموکراتیک غربی نیست که یک قرارداد عرفی باشد تا بتوانند بهراحتی آن را نقض کنند. در نظام جمهوری اسلامی، مردمسالاری یک وظیفه دینی است. مسئولان برای حفظ این خصوصیت، تعهد دینی دارند و پیش خدا باید جواب دهند. 14/3/1381»
رهبر معظم انقلاب اسلامی همچنین مردم را هویت جمهوری اسلامی دانسته و میفرمایند: «جمهوری اسلامی هویتی غیر از هویت مردم و ایمان مردم و عزم مردم که ندارد. 6/ 11/1388»
ایشان یکی از مهمترین تکیهگاههای جمهوری اسلامی را مردم دانسته و رأی مردم را پایه اعمال مشروعیت نظام معرفی میکنند: «سیاست نظام اسلامی این بوده که به مردم تکیه کند. حقیقتا نظام مردمسالار بهمعنای حقیقی کلمه نظام جمهوری اسلامی است. ما در چارچوب اسلام و با هدایت اسلام و نگاه اسلامی، به مردم تکیه میکنیم و با مردم و برای مردم حرکت میکنیم. 4/6/1383»
«هیچکس در نظام اسلامى نباید مردم، رأى مردم و خواست مردم را انکار کند. حالا بعضى، رأى مردم را پایه مشروعیت میدانند؛ لااقل پایه اعمال مشروعیت است. بدون آرای مردم، بدون حضور مردم و بدون تحقق خواست مردم، خیمه نظام اسلامى، سرپا نمیشود و نمیماند. 14/3/1378»
اما نکته بسیار جالبتوجه اینکه ایشان مردمسالاری را نه بهدلیل تقلید از الگوهای نظامسازی سیاسی غربیها بلکه بهدلیل ماهیت رشدآفرین آن مبتنیبر آموزههای اسلامی و اینکه زمینهساز حفظ و کرامت انسان و مایه آبادانی دین و دنیای مردم است، مورد اعتنا قرار داده و حائز اهمیت میدانند.
«ما مردمسالاری دینی را مایه رشد میدانیم، مایه توسعه میدانیم؛ هم توسعه معنوی، هم توسعه مادی. مردمسالاری دینی ارزش بسیار والایی است که ما برای دنیا و آخرت مردم از آن بهرهمند شدهایم. 26/10/1396»
«در مکتب سیاسی امام، هویت انسانی، هم ارزشمند و دارای کرامت است، هم قدرتمند و کارساز است. نتیجه ارزشمندی و کرامت داشتن این است که در اداره سرنوشت بشر و یک جامعه، آرای مردم باید نقش اساسی ایفا کند. 14/3/1385»
رهبر فرزانه انقلاب حضور مردم را که ستون خیمه نظام اسلامی هستند نهتنها تهدیدی برای نظام نمیدانند بلکه آن را نعمت الهی، مایه اقتدار و عزت کشور و موجب مصونسازی دین و ملت و میهن از مکائد دشمنان دانسته و از اینهم بالاتر آن را عامل جلب برکات الهی و بهرهمندی از نصرت خداوند قلمداد میکنند.
«حضور مردم پای صندوق رأی، یک نعمت بزرگی است. 17/3/1396»
«حضور مردم است که گرهگشاست، حضور مردم است که دشمنان را از هیبت جمهوری اسلامی میترساند؛ این واقعیتی است، این را بدانید. 17/2/1396»
«گسترش مشارکت و حضور گسترده مردم در انتخابات اهمیت دارد. شور انتخاباتی در کشور و حضور مردم پای صندوقهای رأی میتواند تهدیدهای دشمنان را بیاثر کند؛ میتواند دشمن را ناامید کند؛ میتواند امنیت کشور را تامین کند. ملت عزیز ما در همه نقاط کشور این را بدانند؛ حضور گسترده آنها در پای صندوق رأی، در آینده کشور تاثیر دارد؛ در امنیت، در استقلال، در ثروت ملی، در اقتصاد، در همه مسائل مهم کشور تاثیر میگذارد. 1/1/1392»
«خدای متعال بهوسیله این مردم و این دلهاست که این نظام را حمایت میکند؛ «هو الّذی ایّدک بنصره و بالمؤمنین». 6/11/1388»
«حضور مردم موجب اقتدار کشور خواهد شد و انتخابات، مظهر حضور مردم است. 1/1/1400»
«هرکدام از این انتخاباتها که شما در آنها شرکت میکنید، یک حماسه است، یک حرکت عظیم مردمی است که جلوی چشمهای مردم دنیا قرار میگیرد؛ عزت ملت را بالا میبرد، قدرت ملی را افزایش میدهد. 27/2/1396»
رهبر حکیم انقلاب اسلامی نه استفاده ابزاری از مردم در انتخابات را میپسندند و نه رأی مردم و حضورشان را زینتی میدانند. بسیاری از جریانهای سیاسی تنها در زمان انتخابات یاد مردم میافتند و برخی دیگر نیز چندان اهمیتی برای رأی مردم قائل نیستند. رهبر معظم انقلاب اسلامی با رد هر دو انحراف فوق از مکتب راستین امامخمینی(ره) و برجستهسازی تعارض آن با مبانی فکری اسلام سیاسی، تفسیری واقعبینانه از فلسفه حضور مردم در تعیین سرنوشت خود ارائه داده و میفرمایند: «انقلاب صفحه را برگرداند؛ مردم شدند صاحب کشور، صاحب اختیار کشور و تصمیمگیر در مسائل کشور. حضور مردم در صحنه به این معناست. بعضی نگویند که مردم را فقط برای انتخابات میخواهند؛ نه، انتخابات یک نشانه است. انتخابات یک مقطع از مقاطع حضور مردم است. 22/9/1385»
«هیچکس در نظام اسلامى نباید مردم، رأى مردم و خواست مردم را انکار کند. 14/3/1378»
«مردم احساس کردند که در نظام اسلامی بیگانه به حساب نمیآیند، نظام کشور اندرونی و بیرونی ندارد. همهچیز در مقابل مردم آشکار، همه نظرات در مقابل مردم بیان شد و معلوم شد رأی مردم ناشی از همین دقتها و تأملات خواهد بود. رأی مردم زینتی نیست. حق انتخاب حقیقتا متعلق به مردم است، مردم میخواهند آگاهانه، هشیارانه انتخاب کنند. 29/3/1388»
در خاتمه باید به یک هشدار مهم رهبر فرزانه و حکیم انقلاب اسلامی توجه کنیم و آن اینکه از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون به موازاتی که جمهوری اسلامی بنابر مشی اعتقادی خود به مردمسالاری دینی پایبندی نشان داده است لیکن همواره دشمنان در تلاش برای ضربه زدن و مخدوش ساختن آن بودهاند. به جرأت میتوان گفت هیچ انتخاباتی در ایران برگزار نشده است که دشمنان بیرونی و اذناب داخلی آنها که مورد طمع آنها قرار گرفتهاند درصدد تحریم یا دلسرد کردن مردم از حضور در انتخابات برنیامده باشند.
اگرهم در برخی برهههای نادر، مردم را تشویق به شرکت در انتخابات کردهاند برای آن بوده است که نامزد خاصی که بنا به سعهصدر نظام اسلامی توانسته است خطوطقرمز نظام را مورد حمله قرار دهد امکان حضور در مناصب قدرت و نقشآفرینی در نهادهای تصمیمساز کشور را پیدا کند وگرنه سیاست دائمی دشمنان قسمخورده ملت دلسرد و ناامید کردن مردم از حضور در پای صندوقهای رأی بوده است که به لطف الهی همواره از ملت ایران سیلی خورده و در این توطئه ناکام ماندهاند. در انتخابات آتی نیز بیش از یکسال است آنها به استقبال این استراتژی رفتهاند و با بهکارگیری برخی مزدوران خود در رسانههای بیگانه و متخاصم، تلاشهای وافری برای تحریم انتخابات و مأیوسکردن مردم از حضور در انتخابات انجام داده و انتظار میرود هنگام برگزاری انتخابات نیز بر شدت آن بیفزایند.
یکی از مواردی که همواره رهبر معظم انقلاب اسلامی نسبت به آن هشدار دادهاند شناخت این توطئه و ناکام گذاشتن دشمنان است. ایشان همواره در تلاش بودهاند ملت قهرمان و حماسهآفرین ایران اسلامی را از این توطئه، آگاه و با روشنگری از افتادن مردم در این دام که پیامدهای منفی آن منافع ملی، امنیت، رفاه و عزت اسلامی ملت ایران را مورد تهدید قرار خواهد داد، برحذر دارند. ایشان در یکی از بیاناتشان میفرمایند: «حضور در انتخابات بسیار مهم است. دشمنان شما ملت، سعیشان این است که حضور مردم در انتخاباتهای گوناگون را کمرنگ کنند. این نهادهای انتخابی را تضعیف کنند تا نمادهای مردمسالاری دینی در جمهوری اسلامی ضعیف شود و بتوانند جمهوری اسلامی را متهم کنند. همان کسانی که افتخارشان به این است که طرفدار مردمسالاری هستند -سیاستمداران دنیایی- تلاش میکنند که در ایران انتخاباتها کمرنگ و بیرونق باشد. شما ببینید نزدیک هر انتخابات، رادیوهای بیگانه و دشمنان ملت ایران، فصل مشبعی را شروع میکنند بیان کردن تا اینکه مردم را دلسرد کنند و وارد میدان انتخابات نشوند. ملت بایستی اغراض اینها را بشناسد و درست نقطه مقابل آنچه خواست آنهاست، عمل کند. 22/9/1385»
انتهای پیام/