به گزارش خبرنگار اقتصادی پایگاه خبری خبرآنی، مسعود جمالی، مسئول کمیسیون صادرات انجمن ملی صنایع پلیمر ایران در نشستی خبری از برگزاری اولین همایش بین المللی توسعه صادرات صنایع پلیمری در روزهای 14 و 15 تیرماه سال جاری خبر داد و گفت: این همایش در چهار محور معرفی ظرفیتها، بررسی بازارهای هدف و شناسایی بازارهای جدید، آشنایی با قوانین و شناسایی چالش ها و نقش تشکلها در توسعه پایدار صنایع پلیمری برگزار می شود.
وی افزود: در سالهای گذشته همواره صادرات صنایع پلیمری در ردیف های اول تا سوم صادرات غیرنفتی کشور بوده و این ظرفیت وجود دارد که به فعالان این عرصه، مسئولان و مردم، میزان موفقیت در صادرات پلیمری کشور را اعلام کرده و در جهت توسعه این بازار پرپتانسیل در قالب برگزاری همایشهای تخصصی، اطلاع رسانی کنیم.
مسئول کمیسیون صادرات انجمن ملی صنایع پلیمر ایران از برگزاری نخستین مراسم تجلیل از صادرکنندگان پویای صنایع پلمیری خبر داد و گفت: این مراسم تجلیل از صادرکنندگان فعال این عرصه، در جریان برگزاری اولین همایش بین المللی توسعه صادرات صنایع پلیمری برگزار می شود.
همچنین رضا توفیقی، دبیر کمیته علمی اولین همایش بین المللی توسعه صادرات صنایع پلیمری گفت: صنعت پلیمر ایران 1.5 درصد GDP کشور را به خود اختصاص داده؛ در حالی که 3.6 درصد اشتغال ایران در این صنعت است و این مسئله نشان می دهد که صنعت پلیمر یک صنعت اشتغال زا محسوب می شود.
وی افزود: یکی از مهمترین مشوقها برای فعالان صنعت پلیمر، موافقتنامه های دو جانبه یا چندجانبه ایران است و ما تلاش می کنیم ظرفیت های چنین موافقتنامههایی را برای فعالان صنعت پلیمر تشریح کنیم.
توفیقی با اشاره به امضای موافقتنامه تجارت ترجیحی بین یران و اوراسیا گفت: در این موافقتنامه بیش از 60 درصد اقلام مورد توافق دو طرف، مربوط به صنایع پلیمری و پلاستکی است و این فرصت مغتنمی است تا فعالان صنعت پلیمر ایران سهم صادرات محصولات پلیمری کشور را در بازار 4.5 میلیارد دلاری اوراسیا بالا ببرند.
وی ادامه داد: در حالی که واردات محصولات پلیمری در بازار اوراسیا سالانه به 4.5 میلیارد دلار می رسد، سهم ایران از این بازار حدود 600 میلیون دلار است.
دبیر کمیته علمی اولین همایش بین المللی توسعه صادرات صنایع پلیمری همچنین به بازار 2 میلیارد دلاری محصولات پلیمری در پاکستان اشاره کرد و گفت: ایران با دارا بودن سهم 5 درصدی از بازار پلیمری پاکستان، تنها حدود 103 میلیون دلار صادرات محصولات پلیمری و پلاستیکی به کشور پاکستان دارد و رتبه ششم را در این بازار دارد؛ در حالی که کشور چین از فرصت های این بازار استفاده کرده و نخستین صادرکننده محصولات پلیمری به پاکستان است.
وی افزود: یکی از راهکارهای توسعه صادرات محصولات پلیمری به پاکستان این است که در جریان بازنگری موافقتنامه تجارت ترجیحی با این کشور، محصولات پلمیری نیز شامل تخفیفات تعرفه ای شوند.
انتهای پیام/