به گزارش گروه اجتماعی پایگاه خبری خبرآنی؛ رئیس کمیسیون کسبوکارهای دانشبنیان اتاق ایران با بیان اینکه ظرفیت چهار میلیارد دلاری صادرات محصولات دانشبنیان وجود دارد، گفت: با رفع تحریمها، سرمایهگذاری خارجی در کشور در بخش شرکتهای دانشبنیان انجام شده و بازارهای بینالمللی در اختیار تولیدات ایران قرار میگیرد.
افشین کلاهی با بیان اینکه هدف اتاق ایران، توسعه صادرات محصولات شرکتهای دانشبنیان است، تصریح کرد: با همکاری شرکتهای با سابقه و برقراری ارتباط آنها با شرکتهای خارجی فعال در این زمینه، میتوان اقدام به افزایش صادرات خدمات در این بخش کرد؛ نشستهایی در این زمینه با شرکتهای جهان برگزار شده است و هیاتهای تجاری بسیاری به ایران آمدند و از فعالیتهای کشور بازدید کردند تا توانمندی صادرات بهخوبی معرفی شود.
وی با بیان اینکه براساس آمارهای رسمی و غیررسمی حدود یک میلیارد دلار در سال گذشته، تجارت کالا و خدمات دانشبنیان را تجربه کردهایم، تصریح کرد: به دلیل اینکه برخی از محصولات این بخش مربوط به محتوا میشود و نیازی به ثبت در گمرک ندارد، میتوان بهصورت غیررسمی اقدام به خروج خدمات کرد تا با نام شرکتی خارجی به بازار عرضه شود.
رئیس کمیسیون کسبوکارهای دانشبنیان اتاق ایران با بیان اینکه با تعریف فعلی صادرات خدمات و کالای دانشبنیان در کوتاهمدت میتوان به دو میلیارد دلار صادرات در این حوزه دست پیدا کرد، گفت: در صورت تسهیل شرایط، ظرفیت چهار میلیارد دلاری صادرات در این بخش وجود دارد.
بر اساس اعلام گمرک، در 12 ماهه سال 99 درمجموع 145 میلیون و 700 هزار تن کالا به ارزش 73 میلیارد دلار از مبادی کشور صادر و وارد شده است که سهم صادرات 112 میلیون تن به ارزش 34 میلیارد و 256 میلیون دلار و سهم واردات 34 میلیون و 400 هزار تن به ارزش 38 میلیارد و 400 میلیون دلار بوده است.
انتهای پیام/