به گزارش پایگاه خبری خبرآنی به نقل از معاونت علمی و فناوری، با حمایت معاونت علمی و فناوری ۲۳ شتاب دهنده در حوزههای مرتبط با زیستفناوری شکل گرفته است تا روند توسعه این فناوری را شتاب دهد.
زیستفناوری یکی از عرصههای توسعه یافته علمی و فناورانه در کشور است و سورنا ستاری معاون علمی و فناوری بارها بر توانمندی بالای دانشمندان کشورمان در این حوزه در سطح منطقه و جهان تاکید کرده است. این توانمندیها حاصل تلاشی است که در زیستبوم فناوری و نوآوری و به یاری متخصصان و اندیشمندان جوان کشور اتفاق افتاده است.
یکی از ارکان اصلی این زیستبوم، شکل گیری شتاب دهندههایی است که نقشی اثرگذار در توسعه یافتگی علوم و فناوریها در کشور دارند و مسیر را برای حرکت شرکتهای دانشبنیان و فناور و تجاریسازی ایدهها و محصولات هموار میکنند. حوزه زیستفناوری نیز با ایجاد ۲۳ شتاب دهنده فعال در این حوزه روندی رو به رشد را تجربه کرده است.
در حال حاضر ۲۳ شتاب دهنده در حوزه های مواد اولیه دارویی، داروهای زیستی و پیشرفته، واکسن، کشاورزی، صنایع غذایی، آرایشی و بهداشتی، پروبیوتیک و تجهیزات پزشکی فعالیت می کنند. این شتاب دهنده ها چند سالی است که سهم ویژهای در توسعه یافتن زیست فناوری در کشور دارند.
این تلاش ها نتیجهای دیگری نیز برای کشور دارد و آن هم کسب مقام نخست در منطقه و دوازدهم در سطح جهان و صادرات بیش از ۶۰ درصدی شرکتهای دانشبنیان حوزه زیستی است.