نخستوزیر موقت ارمنستان پیشنهاد استقرار نیروهای گارد مرزی روسیه در مرزهای ارمنستان و جمهوری آذربایجان را مطرح کرد؛ مرزهایی که از ۱۲ ماه مه شاهد تنشهایی است.
به گزارش خبرآنی، به نقل از خبرگزاری رویترز، نیکول پاشینیان، نخستوزیر موقت ارمنستان در دیدار با فعالان حزب "پیمان مدنی" گفت: اگر روسای گروه مینسک (وابسته به سازمان امنیت و همکاری اروپا) به آمادگی باکو برای برداشتن گامی متقابل دست یابند با خروج نیروهایمان از منطقه سوتک - خوزناوار موافقت میکنیم.
او اضافه کرد: بعد از آن استقرار نیروهای گارد مرزی روسیه در صورتیکه شرکای روس ما با این ایده موافقت کنند، ممکن خواهد بود. همچنین استقرار نیروهای حافظ صلح روسیه و ناظرانی از کشورهای گروه مینسک ممکن میشود. بعد از آن روند ترسیم مرزها را آغاز و آن را تعیین میکنیم.
نخستوزیر موقت ارمنستان تاکید کرد: روسیه بزرگترین شریک کشور در زمینه امنیت خواهد بود. دوست دارم اشاره کنم که روسیه برجستهترین شریک ما در زمینه امنیتی است زیرا توافقاتی با آن درباره گروه نیروهای مشترک و سیستم یکپارچه دفاع هوایی داریم. سازمان پیمان امنیت جمعی سامانه امنیتی اصلی برای کشور ماست و باید چنین هم باقی بماند.
تنش در نوار مرزی ارمنستان و آذربایجان در دو استان سونیک و کیگارکونیک ارمنستان همچنان به قوت خود باقی است و پاشینیان روز ۱۲ ماه مه اعلام کرد، نیروهای آذربایجان از مرزهای ارمنستان عبور کردند و به عمق خاک این کشور تا مسافت ۳.۵ کیلومتری وارد شدند. ایروان رسما به سازمان پیمان امنیت جمعی به دلیل وضعیت در بخشی از مرزهایش شکایت کرد.
روز چهارشنبه پاشینیان در سخنرانی مقابل پارلمان گفت، طرف ارمنی رفتن به شورای امنیت را در صورت ناتوانی سازوکارهای سازمان امنیت جمعی در حل این مشکل بعید نمیداند.
پاشینیان همچنین اشاره کرد، ارمنستان از کندی عملکرد سازمان امنیت جمعی در تعامل با مساله مذکور راضی نیست.
ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت خارجه روسیه نیز در همان روز تاکید کرد روسیه آماده کمک به حل مشکل مرزی بین ایروان و باکو به شکل مسالمتآمیز است و میتواند در آغاز روند ترسیم مرزهای دو کشور مشارکت کند.
روز جمعه نیز سرگئی شویگو، وزیر دفاع روسیه و همتای ارمنیاش از موفقیت اجرای بندهای توافقنامه دوجانبه مسکو و ایروان درباره گروه نیروهای مشترک سخن گفتند.
انتهای پیام