فضای مجازی، تهدید یا فرصت؟|مجازات سنگین انتشار اخبار جعلی در روسیه

به گزارش پایگاه خبری خبرآنی «پرونده حکمرانی فضای مجازی»؛ روسیه از کشورهایی است که به دلایل مختلف مدیریت فضای مجازی برای مسئولان و دولتمردانش حائز اهمیت فراوان است. در روسیه بنابر آخرین آمارها تا سال 2020، 120 میلیون نفر از جمعیت این کشور کاربر اینترنت هستند. یوتیوب و شبکه اجتماعی بومی ف کننتاکته محبوب ترین پلفترم های جامعه کاربری روسیه هستند. این شبکه اجتماعی از ضریب نفوذ 78 درصدی میان کاربران روسی برخوردار است.

دولت روسیه امنیت اطلاعات را بخش جدایی ناپذیر امنیت ملی خود می داند. دو سند اصلی با عناوین دکترین امنیت اطلاعات و استراتژی توسعه جامعه اطلاعاتی فدراسیون روسیه اولویت های امنیت اطلاعاتی این کشور را تعیین و تهدیدات عمده و راه های مقابله با آن را شناسایی می کنند. دولت این کشور همچنین در حال تهیه یک فهرست از سایت های ناشر اخبار جعلی به همراه اطلاعات نویسندگان آنها برای قرارگیری در دسترس عموم است. همچنین قانونگذاران روسی در حال بررسی امکان ایجاد سامانه هایی برای تجمیع اخبار با هدف کنترل اخبار جعلی هستند.

دولت روسیه همواره خود در معرض اتهامات پخش اخبار جعلی علیه دشمنان خود در سراسر جهان قرار داشته است، با وجود این مجلس این کشور لایحه قانون ضد اخبار جعلی را در سال 2019 به تصویب رساند تا روسیه خود قربانی تأثیرات اخبار جعلی سازماندهی شده از سوی دشمنان خارجی و مخالفان داخلی نشود. قانون جدید پخش هر گونه خبر جعلی که زندگی و سلامت عمومی را به خطر بیندازد، امنیت عمومی و نظم جامعه را مختل کند و یا مانع عملکرد زیرساخت های اجتماعی نظیر ارتباطات، حمل و نقل و بانکداری شود را جرم شناخته و برای آن مجازات در نظر گرفته است. مجازات نقدی برای انتشار آنلاین اخبار جعلی از 30 هزار روبل (454 دلار) تا 1میلیون روبل (15100 دلار) متغیر است. این قانون صرفا برای تنظیم گری رسانه های خبری آنلاین به تصویب رسیده است و رسانه های سنتی از جمله روزنامه و شبکه های رادیویی و تلویزیونی از آن معاف هستند.

بر اساس این قانون و قانون مجازات کسانی که به مقامات و نمادهای روسیه توهین کنند، چنانچه اخبار جعلی یا پست های حاوی توهین بلافاصله و به صورت داوطلبانه از رسانه های خبری آنلاین حذف نشوند، سرویس خدمات فدرال نظارت بر ارتباطات، فناوری اطلاعات و رسانه جمعی می تواند راسا نسبت به مسدودسازی رسانه اقدام کند.

از نظر قانون مقابله با اخبار جعلی روسیه، پلتفرم ها نیز در خصوص اخبار جعلی که توسط کاربران منتشر می شود دارای مسئولیت هستند. همچنین وب سایت هایی که دارای قابلیت ثبت نظرات هستند و روزانه بیش از 100 هزار بازدید کننده دارند، موظفند ظرف 24 ساعت نظراتی که حاوی اطلاعات غلط هستند را حذف کنند در غیر اینصورت جریمه خواهند شد.

یکی دیگر از اقدامات مهم و قابل توجه روسیه در زمینه مقابله با اخبار جعلی ایجاد یک پیمان نامه امنیت سایبری با کشور اسپانیا است. این پیمان نامه به منظور جلوگیری از تاثیر اطلاعات غلط بر روابط دیپلماتیک بین دو کشور تنظیم شده است. دلیل انجام چنین اقدامی از سوی روسیه متهم شدن این کشور از سوی دولت اسپانیا به دخالت و انتشار اخبار جعلی درباره همه پرسی کاتالان بود. سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه پس از مذاکرات دوجانبه در مادرید با پذیرش زیاده روی برخی از خبرگزاری های روسی، اعلام کرد که شرکای اسپانیایی ها به ایده ایجاد یک کارگروه همکاری در زمینه تامین امنیت سایبری علاقمند هستند.

از همین پرونده بیشتر بخوانید:

انتهای پیام/                          

 

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.