تاکید سودان بر حل مسالمت آمیز بحران سدالنهضه/ اتحادیه اروپا خواهان احیای مذاکرات شد

در پی اعلام آغاز مرحله دوم آبگیری اتیوپی از سد النهضة، وزیر خارجه سودان بر موضع ثابت کشورش در ایجاد راهکار مسالمت‌آمیز برای اختلافات خود با اتیوپی تاکید کرد.

به گزارش خبرآنی، به نقل از الجزیره، دولت اتیوپی که اخیرا مرحله دوم آبگیری از این سد را بدون توافق قاهره و خارطوم آغار کرده با صدور بیانیه‌ای متعهد به پر کردن این سد شد.

همزمان اتیوپی تاکید کرد، این کشور منبع رود نیل است و توانایی تقویت و بهبود وضعیت شاخ آفریقا و شرق آفریقا را دارد لذا کشورهایی وجود دارند که می‌دانند قدرت و جایگاه اتیوپی در این منطقه ممکن است منافع آنها را محدود کند.

در بیانیه مذکور همچنین آمده است، «دشمنان اتیوپی» به دنبال ایجاد جنگ با همسایگان خود برای تضعیف کردن اقتصاد اتیوپی و توقف پروژه‌های بزرگ آن هستند و طرح اصلی، تکمیل پروژه سد النهضة و همکاری جدی برای نفوذ مجدد اتیوپی در دریای سرخ است.

از سوی دیگر، مریم المهدی، وزیر خارجه سودان در جریان دیدار با رئیس جمهور غنا بر موضع کشورش در ایجاد راهکار مسالمت‌آمیز برای نزاع بر سر سد النهضة و مرزهای با اتیوپی تاکید کرد.

وی تاکید کرد، آبگیری دوم از سد النهضة بدون توافق قانونی به مثابه خطری واقعی برای سودان است.

مریم المهدی از غنا خواست تا موضع کشورش را که "عادلانه و میانه‌رو" توصیف کرد، ابلاغ کند.

در همین رابطه، نبیله مسرالی، سخنگوی کمیسیون اتحادیه اروپا تاکید کرد، راهکار نظامی برای بحران سد النهضة بین مصر و سودان از یک سو و اتیوپی از سوی دیگر وجود ندارد و موضع اتحادیه اروپا و فرستاده‌اش به منطقه شاخ آفریقا با موضع ایالات متحده همسو است.

مصرالی خاطرنشان کرد، حل و فصل سیاسی بحران سد النهضة از طریق راه حل مورد توافق بین سه کشور، تنها راهی است که می‌تواند به نفع تمامی طرف‌ها باشد.

سخنگوی اتحادیه اروپا بر لزوم ازسرگیری مذاکرات تحت نظارت اتحادیه آفریقا در نزدیکترین زمان ممکن و تعیین مسیر واضحی برای آن تاکید کرد.

وی همچنین تصریح کرد، اتحادیه اروپا با طرف‌ها، اتحادیه آفریقا و رئیس آن در تلاش است تا راهکار فوری برای این بحران ایجاد کند.

سد النهضة (سد رنسانس) که توسط اتیوپی بر روی رود نیل در خاک این کشور ساخته شده، در صورت آبگیری کامل، ورودی آب به مصر را به میزان دست کم ۵۰ درصد کاهش می‌دهد و با توجه به اینکه این رودخانه شریان حیاتی و کشاورزی مصر است، خسارت‌های جبران ناپذیری را متوجه مصر خواهد کرد. در مقابل اتیوپی هم استفاده از این سد برای تأمین برق مورد نیاز خود را ضروری می‌داند.

انتهای پیام

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.