سید جلیل میر محمدی میبدی عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار پارلمانی پایگاه خبری خبرآنی، در تشریح آخرین وضعیت تولید واکسن کرونا در کشور و واکسنهای وارداتی ، گفت:نکته اولی که باید به آن توجه کرد این است که واکسنهای وارداتی در تقابل با واکسنهای تولید داخل نیست دلیل آن هم این است که اگر ما بخواهیم برای همه مردم واکسن تهیه کنیم و چون واکسنها هم عمدتا 2 دوزی هستند تا ایمنی بیش از 90 درصد را در افراد ایجاد کنند حداقل نیاز به 160 میلیون دوز واکسن وجود دارد.
وی در همین راستا افزود: بنابراین ما به میزان قابل توجهای واکسن نیاز داریم تا بتوانیم زنجیره انتقال را قطع کنیم و زمانی میتوانیم زنجیره را قطع کنیم که اکثریت مردم واکسینه شده باشند.
عضو کمیسیون بهداشت مجلس در تشریح آخرین وضعیت واکسنهای تولید داخل ، اظهار کرد: واکسن کوو ایران و پاستور هر دو فاز سوم انسانی خود را آغاز کردهاند که انشاءالله حداکثر تا یک ماه آینده وارد تولید انبوه این دو واکسن داخلی میشویم، البته زیر ساخت های تولید هر دو واکسن مهیا شده است و تنها کووایران ظرفیت تولید ماهانه سه میلیون دوز را دارد.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس ادامه داد:نکتهای که وجود دارد در کارآزماییهای بالینی که با انواع واکسنهای داخلی بر روی افراد انجام شده، تاکنون هیچ گونه عارضه و مشکل جدی گزارش نشده است.
نماینده مردم تفت و میبد در مجلس بیان کرد: نکته مهم دیگری که در زمینه تولید واکسنهای داخلی به ویژه واکسن پاستور وجود دارد این است که به شکلی تولید و کار علمی بر روی آنها انجام گرفته است و بگونه ای زیرساختها برای تولید و مقابله با انواع ویروسها جهشیافته کرونا مهیا شده است که میتوان در زمان بسیار کوتاه واکسن ویروس جهش یافته تولید کرد.
انتهایپیام/