به گزارش پایگاه خبری خبرآنی، حسین رییسی اظهار داشت: طی چند سال اخیر شاهد عرضه برخی از محصولات کشاورزی در بورس کالا بودیم که البته ساختار سنتی این بخش کار را برای ورود حداکثری و آشنایی کامل فعالان و کشاورزان با بورس زمانبر می کند؛ اما در محصولی مانند زعفران شاهد بهبود اقتصاد این بخش به واسطه عرضه محصول در بورس هستیم.
این عضو کمیسیون کشاورزی مجلس با بیان اینکه با ورود محصولاتی مثل برنج و خرما، فصل جدیدی در این حوزه آغاز شده است، گفت: بورس کالا فرصتی است که تولیدکننده و خریداران محصولات بتوانند از طریق این مکانیزم بدون حضور واسطه ها به معامله بپردازند که شفافیت حرف اول را در این معاملات می زند.
وی افزود: دولت می تواند از مسیر بورس کالا بخش بزرگی از مشکلات خود در بازار کشاورزی را برطرف کند به نحویکه با ترغیب تولیدکنندگان و مصرف کنندگان به عرضه و خرید از بورس، دیگر نیازی به مداخلات عمده دولت برای حمایت از این بخش نخواهد بود و فقط دولت باید پشتوانه این معاملات باشد تا به نوعی با انجام بازارگردانی مناسب از زیان تولیدکننده به دلیل شرایط بازار جلوگیری کند.
به گفته رییسی، همان طور که در طرح خرید تضمینی دولت تعهد می کند محصول را با قیمتی حمایتی خریداری کند در بورس نیز باید به نوعی نظارت و عمل کند که کشاورز برای ورود به بورس کالا مشتاق باشد.
این نماینده مجلس با بیان اینکه بورس کالا مکانیزمی برای تعادل قیمت کالاها است، تصریح کرد: شفافیت آماری به منظور برآورد مناسب از میزان مصرف یک کالا از مزایای عرضه کالاهای کشاورزی در بورس است تا دیگر شاهد تولید بیش از نیاز برخی محصولات و نبود برنامه ریزی برای صادرات آن ها نباشیم.
رئیسی در پایان درباره عرضه محصولات استراتژیک مانند گندم در بورس کالا اظهار داشت: از آنجایی که گندم محصولی مهم است و امنیت غذایی کشور باید تامین شود عرضه گندم در بورس کالا نیازمند حمایت واقعی دولت است تا کشاورزان با اطمینان خاطر و براساس قیمت روز محصولشان را در بورس عرضه کنند و حمایتی اصولی از تولید داخلی صورت گیرد.
انتهای پیام/