گزارش منتشرنشده درباره مدیریت دولت دونالد ترامپ در زمینه پاندمی کرونا ظاهرا رئیس جمهور سابق این کشور را مقصر تاخیر در هشدار دادن به آمریکاییها و بیاعتبار شدن رهبری بینالمللی آمریکا دانست.
به گزارش خبرآنی، به نقل از پایگاه خبری هیل، براساس بخشهایی از پیشنویس "بررسی موقت کووید ۱۹" وزارت امور خارجه آمریکا که به دست پایگاه پولیتیکو رسیده، دیپلماتها و سایر مقامات کارکشته این سازمان ناامیدی و ناراحتی خود را از واکنش دونالد ترامپ، رئیس جمهور سابق آمریکا به ویروس کرونا ابراز کردند.
این پیشنویس ظاهرا تاکید دارد که خروج ترامپ از مجامع بینالمللی رهبری جهانی آمریکا در واکنش نشان دادن به این بحران بهداشتی را ضعیف کرد.
پایگاه خبری پولیتیکو گزارش داد، مقامات وزارت امور خارجه بیاعتبار شدن رهبری بینالمللی آمریکا را اوایل مارس ۲۰۲۰ تشخیص دادند و با اشاره به نقش آمریکا در واکنش نشان دادن به پاندمی ابولا در سال ۲۰۱۴ میلادی، برای مشارکت جهانی عظیمتر تلاش کردند.
در این پیشنویس گزارش آمده است: اما در عوض تاکید افراطی بر مسئولیت چین نسبت به پاندمی کرونا منجر به یک تمرکز بی مورد برای تعیین مقصر این ویروس شد که بعدا تحقیقات وزارت امور خارجه آمریکا نشان داد که این اقدام یک رویکرد بیهوده و بیفایده برای پیامرسانی بوده است چرا که آمریکا بارها عدم تمایل خود را به پذیرش رهبری بینالمللی عظیمتر برای مقابله با پاندمی کرونا نشان داده بود.
براساس گزارش پولیتیکو، این پیشنویس گزارش همچنین به تصمیم ترامپ برای کم اهمیت جلوه دادن ویروس کرونا در ماههای اولیه شیوع پاندمی برای اجتناب از آشفتگی و تشنج اشاره کرد. این تصمیم ترامپ پیشتر در نوارهای ضبط شده از مصاحبههایش با "باب وودوارد"، روزنامهنگار واشنگتن پست افشا شده بود.
در این سند آمده است: تصمیم برای اطمینان دادن به آمریکاییها نسبت به امنیت جانیشان و اجتناب از خدشهوارد شدن به اقتصاد، ارائه هشدار به شهروندان آمریکایی درباره سفر در جریان پاندمی کرونا را به تاخیر انداخت تا اینکه خطوط هواپیمایی پروازها را متوقف کردند و مرزها در سراسر جهان بسته شدند.
در ادامه این سند آمده است: تقلای آمریکا برای مهار ویروس کرونا، انتقاد تند از سازمان بهداشت جهانی و دیگر نهادهای بینالمللی و همچنین بحثهای داخلی سیاسیشده درخصوص اقدامات علمی و محدودیتها، اعتماد بینالمللی به رهبری آمریکا را متزلزل کرد.
این گزارش درست یک سال پس از اقدام ناگهانی دولت ترامپ برای خارج کردن آمریکا از سازمان بهداشت جهانی منتشر شده است. این اقدام پس از انتقادات ترامپ از سازمان بهداشت جهانی صورت گرفت. ترامپ از این نهاد به خاطر کند بودن در هشدار دادن نسبت به این ویروس انتقاد کرده بود و این نهاد بهداشتی را به داشن اعتماد بیش از حد به چین و نحوه مدیریتش در مهار این بیماری متهم کرد.
ترامپ همچنین چین را به خاطر نحوه مدیریتش در مهار ویروس کرونا به باد انتقاد گرفت و آن را مقصر شیوع پاندمی کرونا در آمریکا دانست. وی دائما به ویروس کرونا به عنوان "ویروس چینی" اشاره میکرد.
منتقدان و اعضای جامعه آسیایی-آمریکاییها ترامپ را به خاطر این اظهاراتش محکوم کرده و تاکید دارند که لفاظیهای ترامپ پیرامون این ویروس منجر به رواج خشونت علیه آسیاییها در آمریکا شده است.
این در حالی است که جو بایدن، رئیس جمهور کنونی آمریکا اوایل سال جاری میلادی مجددا کشورش را به عضویت سازمان بهداشت جهانی درآورد.
ند پرایس، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا از اظهارنظر درباره این گزارش درز کرده که به نحوه مدیریت دولت پیشین پرداخته به ویژه گزارشی که همچنان در سطح پیشنویس است و منتظر بررسیهای گستردهتر است، امتناع کرد.
وی گفت: آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا از روز نخستی که زمام امور این وزارتخانه را بر عهده گرفته، بهداشت، سلامتی و امنیت نیروی کار جهانی را در اولویت قرار داده و وزارت امور خارجه در کانون تلاشهای دولت برای مبارزه با ویروس کرونا در سراسر جهان قرار گرفته است.
ند پرایس افزود: وزارت امور خارجه آمریکا تاکنون بالغ بر ۲۰۰ هزار دوز واکسن کرونا را برای نیروی کارش فراهم کرده و کمکهای حیاتی را بر مبناهای دوجانبه و چند جانبه برای کشورهای سراسر جهان فراهم کرده است چرا که اعتقاد دارد مادامی که این ویروس در نقاط دیگر جهان شیوع یابد، تهدیدی برای مردم سراسر جهان از جمله آمریکاییها در داخل آمریکا خواهد بود.
این سخنگو اذعان کرد: ما به عنوان یک وزارتخانه اهمیت شناسایی و به خاطر سپردن درسهای گرفته شده را میدانیم و این شامل قسمتهای قبل از روی کار آمدن دولت بایدن نیز میباشد.
ترامپ اوایل فوریه ۲۰۲۰ به وودوارد گفته بود که این ویروس از طریق میکروبهای موجود در هوا منتقل میشود.
وی همچنین در ابتدای پاندمی کرونا مدعی شده بود که این پاندمی تا عید پاک ۲۰۲۰ ناپدید خواهد شد.
انتهای پیام