حسن هانیزاده کارشناس مسائل منطقه در گفتگو با خبرنگار گروه سیاسی پایگاه خبری خبرآنی با بیان اینکه دیپلماسی میدانی یک سنگر بسیار مهم برای دیپلماسی سیاسی و بینالمللی است، اظهار داشت: جهان امروز یک جهان تکقطبی است و آمریکا تلاش دارد از طریق هژمونی نظامی، سیاستهای خود را در جهان و منطقه اعمال کند. از این رو قانون جنگل بر روابط بینالملل حاکم است.
وی خاطرنشان کرد: تجربه ایران در طول چهار دهه گذشته نشان داده است که بدون دیپلماسی میدانی امکان حرکت رو به جلو و دستیابی به اهداف نظام جمهوری اسلامی ایران وجود ندارد تجربه ایران در جنگ هشت ساله رژیم بعث عراق، تجربه گرانسنگی است جهان، شورای امنیت، آمریکا، شوروی و کشورهای اروپایی و عربی در کنار رژیم بعث عراق قرار داشتند و قطعنامه 598 در حمایت از صدام صادر شد، اما به دلیل عملیاتهای پیروزی که ایران در صحنه میدانی انجام داد، شورای امنیت مجبور شد برخی از بندهای قطعنامه را تعدیل کند.
این کارشناس مسائل منطقهای با بیان اینکه بدون موفقیت میدانی نمیتوان در عرصه دیپلماسی سیاسی پیشرفتهایی به دست آورد، خاطرنشان کرد: آقای ظریف یک دیپلمات کارکشته و باتجربه و به عبارتی اسبسوار ماهر است، اما به دلیل اظهاراتی که اخیراً در رابطه با دیپلماسی میدانی داشت، از زین اسب سقوط کرد. از این رو تمام تجارب چهار دهه گذشته وی زیرسوال رفت آقای ظریف نمیبایست توانایی دیپلماسی میدانی را نادیده میگرفت.
هانیزاده با اشاره به بحران سوریه گفت: آنچه طی یک دهه گذشته در سوریه اتفاق افتاد، یک تجربه جدید در مورد دیپلماسی میدانی و دیپلماسی سیاسی است اگر کمکهای میدانی ایران نبود، تمام محور مقاومت از جمله حزبالله لبنان نابود میشد و یک فاجعه بزرگ در منطقه به وجود میآمد.
وی ادامه داد: در جنگ عربستان و یمن نیز در حال مشاهده هستیم که عربستان علیرغم هزینههای بسیاری که انجام داده، اما به دلیل مقاومتی که مردم یمن و انصارالله در میدان جنگ از خود نشان دادند، شکست خورده و اکنون یمنیها در میدان سیاسی دست برتر را دارند اینکه این روزها عربستان به ایران نزدیک شده است، برای این است که آبرومندانه از باتلاق یمن خارج شود.
هانیزاده تصریح کرد: بنابراین در تعاملات سیاسی و بینالمللی، دیپلماسی میدانی حرف اول را میزند به عبارت دیگر بدون یک دستاورد میدانی، امکان موفقیت سیاسی وجود ندارد.
این کارشناس مسائل منطقهای خاطرنشان کرد: سردار سلیمانی، میداندار دیپلماسی بود که شطرنج سیاسی منطقه را که به نفع آمریکا، رژیم صهیونیستی و عربستان در حال تغییر بود، به هم زد و موجب شد ایران به نفوذ بسیار بالایی در منطقه برسد.
انتهای پیام/