به گزارش پایگاه خبری خبرآنی، سعید رسولی یادآور شد: سال گذشته بهرغم مسدودی4 ماهه مرزها با کشورهای همسایه به دلیل پاندمی کرونا، شرایطی ایجاد شد تا حملونقل ریلی و مبادله کالا در این برهه حساس با کشورهای همجوار به شکل مطلوبی ادامه پیدا کند، بهگونهای که شرایط مبادله قطارهای باری در حملونقل بینالمللی طبق پروتکلهای بهداشتی فراهم شد و افزایش قابل توجهی را در حملونقل ریلی شاهد بودیم.
وی ادامه داد: حمل و نقل ترانزیت راه آهن ایران سال 99 نسبت به سال قبل 29 درصد رشد و صادرات راه آهن ایران نیز در این مدت 5 درصد افزایش داشته است.
وی یادآور شد: در مرز ریلی با ترکیه با افزایش و تجهیز ناوگان و توسعه زیرساخت های ریلی، حجم حمل و نقل بین المللی بیش از 650 هزار تن بوده که رکورد 10 سال اخیر را جابهجا کرده است.
مدیرعامل راهآهن جمهوری اسلامی ایران گفت: همچنین در مرز ریلی سرخس نسبت به سال قبل از آن، به رشد 173 درصدی دست یافتیم و با همکاری کشور ترکمنستان، خط عریض ایستگاه مرزی اینچه برون ایران با ایستگاه مرزی ترکمنستان متصل شد که تسهیل و افزایش ظرفیت مبادله واگن ها فراهم شد.
رسولی یادآور شد: اتصال ریلی با کشور افغانستان آذر سال 99 برقرار شد. ضمن اینکه مذاکراتی با راه آهنهای قرقیزستان، ازبکستان، روسیه و دیگر راه آهنهای منطقه انجام شد که به زودی شاهد اثربخشی مذاکرات در افزایش حمل و نقل ریلی بین المللی خواهیم بود.
وی با اشاره به اینکه پیگیر اخذ مجوز سیر واگنهای باری ایرانی در حوزه کشورهای CIS هستیم، اظهار کرد: یکی از این پروژهها، مسیر چابهار- زاهدان است که یک مسیر خوب ریلی بینالمللی در کریدور شمال-جنوب برای ایران و کشورهای همسایه فراهم می کند.
رسولی با اشاره به ایجاد مرکز جهادی پیشرفت راهآهن در سال گذشته، اظهار کرد: در این مرکز 176 مسئله و موضوع مهم برای سرعت بخشی به پروژهها شناسایی شد که 30 مسئله اولویت دار، در دستور کار قرار گرفت.
انتهای پیام/