به گزارش پایگاه خبری خبرآنی به نقل از اسپوتنیک، محققان دانشگاه ملی علم و فناوری روسیه (MISiS) با همکاری پژوهشگران دانشگاه ورگاتا رم (ایتالیا) نوع جدیدی از سلولهای انرژی فوتوولتائیک برای تأمین برق تجهیزات با استفاده از انرژی خورشید و نور اتاق ابداع کردهاند.
به گفته محققان سلولهای فتوولتائیک مذکور قادر به تأمین برق دستگاههای مجهز به فناوری اینترنت اشیا، ردیابهای سلامتی، ساعتهای هوشمند و هدفونها هستند.
رشد سریع بازار دستگاههای بی سیم و حسگرهای هوش مصنوعی نیازمند منابع انرژی خودکار با مصرف اندک و بازده حدود یک میکرو وات است. درهمین راستا محققان یک سلول ولتائیک پروسکایت ابداع کردهاند که میتواند حتی با نور داخلی خانه شارژ شود و ذخیره برق فراهم کند.
پروسکایت ها نوعی از مواد معدنی با ساختار کریستالی و چند ویژگی یگانه هستند که در صنعت انرژی کاربرد فراوانی دارند. میزان کارآمدی پنلهای خورشیدی پروسکایت ۲۵ درصد است که با نیمه رساناها قابل مقایسه است. نسل جدید باتریهای مبتنی بر پنل خورشیدی پروسکایت نیازی به نور زیاد ندارند.
این محققان یک طرح جدید سلول فتوولتاییک با استفاده از نانوذراتNiO و ساختار اصلی ارائه کردهاند که فناوری تولید را سادهتر و هدر رفت انرژی را کمتر میکند.
برقی که با استفاده از این سیستم تأمین میشود نه تنها برای حسگرهای کوچک، بلکه برای هدفون یا کیبورد وایرلس کافی است.
علاوه برآن از سلول جدید میتوان برای کارتهای بانکی هوشمند، ریموت کنترل، دستگاههای خانگی، ماوس رایانه و کیبورد، گجت های پوشیدنی و همچنین دستگاههای اینترنت اشیا استفاده کرد.