گروههای مدنی و سازمانهای حقوقی تاکید کردند که تعدادی از زندانیان سیاسی در زندان جو در بحرین بعد از حمله پلیس ضد شورش به آنها در روز شنبه ۱۷ آوریل، همچنان در حبس انفرادی بوده و نمیتوانند با خانوادههایشان تماس داشته باشند.
به گزارش خبرآنی، به نقل از القدس العربی، نیروهای ضد شورش روز شنبه وارد ساختمان ۱۳ زندان جو شده و با خشونت دست کم به ۳۵ زندانی به دلیل اعتراضاتشان نسبت به اوضاع نامناسب زندان، حمله کردند.
موسسه حقوق و دموکراسی بحرین اعلام کرد، این حمله بعد از آن صورت گرفت که زندانیان دو سلول سه و هشت از بخش ۲ این ساختمان، تحصنی را در راهروهای زندان آغاز کرده و با برگشت به سلولهای خود مخالفت کردند.
این زندانیان علاوه بر اینکه مورد ضرب و جرح قرار گرفتند، چندین بار با صورت به زمین انداخته شدند. یکی از زندانیان به نام "سید علوی الوادعی" بعد از آنکه زخم عمیقی در سرش برداشت و به شدت دچار خونریزی شد، از هوش رفت. یک زندانی دیگر به نام سعید عبد الامام نیز از سوی پلیس به مکانی دیگر انتقال داده شد.
این موسسه اعلام کرد که وضعیت کنونی آن افراد و مکانشان در حال حاضر نامعلوم است و اعضای خانوادهشان نتوانستهاند با آنها تماس برقرار کنند و مسئولان زندان نیز نمیپذیرند که هیچ گونه اطلاعاتی از آنها یا مکانهای حضورشان ارائه دهند.
سازمان "آمریکاییها به خاطر دموکراسی و حقوق بشر در بحرین" در گزارشی بعد از زمان کوتاهی از این حمله اعلام کرد که وزارت کشور بحرین بیانیهای را صادر و در آن اعلام کرد که تدابیر امنیتی و حقوقی علیه زندانیان اتخاذ شد، آنها دست به آشوب و خشونت علیه نیروهای پلیس زده بودند.
در ۱۸ آوریل موسسه ملی حقوق بشر که نهاد نظارتی نیمه دولتی است، تمامی ادعاها مبنی بر بدرفتاری با زندانیان را رد و اعلام کرد، آنچه که درمورد ضرب و شتم زندانیان و انتقال آنها به مکانی نامعلوم مطرح شده، درست نیست.
بیش از ۱۲ فرد از خانوادههای زندانیان سیاسی که برخی از آنها در این حمله آسیب دیده بودند، به این زندان آمدند تا از مکان نزدیکان محبوس خود اطلاع یابند. با وجود اینکه به آنها قول داده شد طی دو روز میتوانند با اعضای خانوادهشان تماس بگیرند، اما آنها اعلام کردند که هنوز به خانوادههایشان اجازه انجام تماسهای تلفنی داده نشده است.
زندانیان در نتیجه شرایط بد زندان و اتخاذ اقدامات تنبیهی در حق آنها در ساختمانهای ۱۲،۱۳ و ۱۴ از جمله حبس ۲۴ ساعته در سلولهایشان و توقف تماسهای تلفنی اعتراض کردند. این ساختمانهای اختصاص یافته برای زندانیان سیاسی بسیار دارای ازدحام است و ۷۲۳ زندانی در آنها محبوس هستند؛ در حالی که ظرفیت این زندانها بیشتر از ۵۷۶ و ۱۹۲ زندانی برای هر ساختمان نیست. بعد از فوت عباس مال الله، زندانی سیاسی در آوریل ۲۰۲۱ اعتراضات شدیدتر شد و در این میان برخی گفتهها حاکی از بی توجهی پزشکی مسئولان زندان در حق وی بوده است.
در حالی که وزارت کشور بحرین رسماً فقط سه مورد از ابتلای کرونا را در داخل زندان جو تایید کرد، اما بیماری کرونا سریعاً در چند ساختمان زندان از اواخر ماه مارس شیوع یافت. یک زندانی در ۱۸ آوریل به موسسه BIRD اعلام کرد که دست کم ۱۳۰ زندانی از این ویروس بهبودی یافتهاند.
شیوع این ویروس اعتراضات گستردهای را در تمامی کشور به دنبال داشت و از تظاهرات در ۲۸ شهر و روستا خبر داده شد. در واکنش به این امر، بحرین دهها تن را به دلیل نقض محدودیتهای کرونایی اعمال شده دستگیر کرد و اعضای خانوادههای زندانیان سیاسی برجسته را نیز بازداشت کرده و اتهامهایی را علیه آنها مطرح ساخت.
حسین عبدالله، مدیر اجرایی سازمان "آمریکاییها به خاطر دموکراسی و حقوق بشر در بحرین" اعلام کرد: بعد از امیدهایی که نسبت به این ایجاد شده بود که دولت جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا انگیزههای سلطه گرایانه بحرین را کنترل کند اما ناامیدی روزافزونی وجود دارد چراکه نظام سرکوبگریها را تشدید کرده است. همپیمانان غربی بحرین باید این حمله بزدلانه به زندانیان سیاسی را بدون هیچ قید و شرطی محکوم کنند.
سید احمد الوداعی، مدیر موسسه حقوق و دموکراسی بحرین (BIRD) اعلام کرد که این حمله وحشیانه و هماهنگ شده به زندانیان سیاسی بزرگترین حمله از مارس ۲۰۱۵ بوده و مشخص است که این حمله در پی خشم روز افزون مردمی نسبت به شکست مسئولان در کنترل شیوع کرونا در زندانهای بحرین است. خانوادههای افراد آسیب دیده در پی این حمله نسبت به سرنوشت فرزندانشان احساس نگرانی میکنند، بحرین باید سریعاً مکان حضور آنها را مشخص کند و به خانوادههایشان اجازه تماس با آنها را بدهد.
انتهای پیام