به گزارش خبرنگار اقتصادی پایگاه خبری خبرآنی، این روتور توربین 82.5 مگاواتی توسط متخصصان شرکت تعمیرات نیروگاهی ساخته شده و ایران با ساخت این روتور توربین بخار در میان پنج کشور برتر سازنده این روتورها قرار گرفته است.
به منظور تامین ارز مورد نیاز برای خرید خارج توربین یاد شده میبایست 900 میلیارد ریال (حدود سه میلیون یورو) اختصاص مییافت که با ساخت داخل این روتور، تمامی هزینههای صرف شده به 350 میلیارد ریال کاهش یافته است.
دور نامی این توربین سه هزار دور در دقیقه، تعداد مراحل پره 19 ردیف، تعداد پره 2539 عدد، فشار نامی بخار ورودی 86.18 بار و دمای نامی بخار ورودی 510 درجه سانتیگراد است.
مدت زمان عملیاتی ساخت این روتور توربین 6 ماه بوده و دمای بخار بالای 500 درجه سانتیگراد را تحمل میکند. همچنین در ساخت این توربین 75 هزار نفر ساعت کارکرد در بخشهای مهندسی متالورژی، مکانیک و ساخت، تدارکات، ماشینکاری، پرهسازی، تستهای غیرمخرب و کنترل ابعادی برنامهریزی و اجرا شده است.
این گزارش حاکی است، سازنده پیشین این روتور شرکت جنرال الکتریک آمریکا بوده که تیم مهندسی شرکت تعمیرات نیروگاهی ایران با وجود عدم دسترسی به مدارک ساخت، نقشههای مربوطه و امکان ارتباط با شرکت سازنده، توانسته است با اندازهبرداری از روتور موجود در نیروگاه و از روش مهندسی معکوس اقدام به ساخت داخل روتور توربین یاد شده کند.
انتهای پیام/