ظرفیت‌های کشور در صنعت ICT به بازار آفریقا معرفی می شود

به گزارش پایگاه خبری خبرآنی به نقل از اتحادیه صادرکنندگان صنعت مخابرات ایران، به دنبال افتتاح پایگاه صادراتی اتحادیه صادرکنندگان صنعت مخابرات ایران در نایروبی پایتخت کنیا در بهمن ماه ۹۹، اولین جلسه مجازی شرکت‌های کنیایی فعال در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات با شرکت‌های ایرانی، با حضور جعفر برمکی (سفیر ایران در کنیا) برگزار شد.

در این جلسه ابتدا در رابطه با فعالیت و خدمات اتحادیه و شرکت‌های عضو آن توضیحاتی توسط محمدحسین خلج، دبیر کمیسیون صادرات اتحادیه ارائه شد و پس از آن شرکت‌های ایرانی حاضر در جلسه به بیان خدمات و فعالیت مجموعه‌های خود پرداختند و شرکت‌های کنیایی نیز شرح کوتاهی از فعالیت‌های خود ارائه داده و در عین حال پرسش و پاسخی نیز در این جلسه صورت گرفت.

یکی از سوالات شرکت‌های کنیایی در رابطه با حمایت‌های دولت ایران از صنعت ICT و پروژه‌های مرتبط با آن در بازارهای بین المللی بود که در این زمینه به حمایت مجموعه‌های مرتبط و مختلف از جمله معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری اشاره شد.

در این جلسه سفیر جمهوری اسلامی ایران در کنیا بر ضرورت حضور شرکتهای ایرانی در حوزه ICT در این کشور تاکید کرد و گفت: با ایجاد پایگاه صادراتی اتحادیه صنعت مخابرات ایران در کنیا و با توجه به ارتباطات با مقامات کشور کنیا و فعالان اقتصادی، این امکان فراهم شده تا به تدریج ضمن ارائه ظرفیت‌های کشور، صنعتICT به طرف‌های کنیایی معرفی شود.

برمکی با اشاره به تصمیم برای برگزاری جلسات با مقامات کشور کنیا در حوزه اقتصادی در مرکز نوآوری فناوری ایران در نایروبی، افزود: این جلسات فرصتی فراهم می‌آورد که به طور مستقیم به معرفی این مرکز و خدمات و محصولاتی که ارائه می‌شود، بپردازیم. علاوه بر آن، بسیاری از رویدادهای مرتبط با سفارت در حوزه‌های مختلف می‌تواند در این مرکز برگزار شده تا بتواند به معرفی هرچه بیشتر مرکز نوآوری فناوری ایران منجر شود.

سفیر جمهوری اسلامی ایران در کنیا بیان کرد: بدیهی است حوزه ICT به عنوان صنعتی به سرعت در حال رشد می‌تواند از این فضا برای دسترسی به بازار کنیا در درجه اول و در مرحله بعد به بازار کشورهای شرق آفریقا شامل ( تانزانیا، سودان جنوبی، اوگاندا، رواندا و بروندی) و در مقیاس بزرگ‌تر به بازار مشترک جنوب شرق و شرق آفریقا تحت عنوان کومسا متشکل از ۲۲ کشور آفریقایی (از شمال آفریقای جنوبی تا تونس در شمال) دسترسی داشته باشد. علاوه بر آن، با راه اندازی منطقه آزاد تجارت درون قاره‌ای آفریقا از ابتدای سال ۲۰۲۱، دسترسی سهل تر به بازارهای کل قاره فراهم خواهد آمد.

وی با اشاره به اینکه در آینده‌ای نه چندان دور، ۶۰ درصد تجارت دنیا در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات انجام‌خواهد گرفت گفت: کنیا به عنوان یکی از کشورهای پیشرو در حوزه ارتباطات، نیازهای متعددی دارد که توانمندیهای کشورمان می‌تواند ضمن رفع این نیازها، به آنها در کسب درآمد بیشتر و ایجاد اشتغال کمک کرده و در عین حال صادرات غیرنفتی کشورمان نیز از این طریق افزایش یابد. برای مثال، بیش از ۸۰ درصد مردم کنیا به شبکه موبایل دسترسی دارند که از این میزان، بیش از ۹۰ درصد آنها به اینترنت موبایل دسترسی دارند، این بدین معناست که بازار بزرگی در این حوزه وجود دارد که باید از آن بهره برداری کرد.

همزمان با افتتاح مرکز نوآوری فناوری ایران در بهمن ۹۹ و برگزاری دومین نشست تجاری – فناوری شرکت‌های دانش بنیان در نایروبی پایتخت کنیا با حضور سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری، دفتر اتحادیه صادرکنندگان خدمات فنی مهندسی، مشاوران و پیمانکاران صنعت مخابرات ایران نیز افتتاح و راه اندازی شد. این دفتر قرار است به عنوان پایگاه دائمی ایران در کنیا برای تسهیل صادرات محصولات و خدمات دانش بنیان و خلاق ایرانی در حوزه ICT به بازار شرق آفریقا فعالیت کند.

شرکت‌های عضو اتحادیه که علاقه مند به فعالیت و سرمایه گذاری در بازار کنیا هستند، می‌توانند از طریق تماس با این اتحادیه، آمادگی خود را اعلام کنند.

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.