به گزارش پایگاه خبری خبرآنی «پرونده حکمرانی فضای مجازی»؛ مروری بر اقدامات شبکه های اجتماعی بزرگ نظیر فیس بوک، اینستاگرام، توییتر و غیره نشان می دهد در سال های اخیر، این شبکه های اجتماعی به نوعی به پوشش حمایتی از سیاست ها و اهداف ایالات متحده آمریکا و رژیم صهیونیستی پرداخته اند. مثلا اینستاگرام و شبکه های اجتماعی مشابه مثل فیس بوک در راستای حمایت از رژیم صهیونسیتی و با ممنوعیت انتقاد از این رژیم، پست هایی را که در حمایت از مردم فلسطین و علیه سیاست های این رژیم نوشته می شود، حذف می کند.
حذف این محتواها در صورتی است که بر اساس خط مشی ها و قوانینی که اینستاگرام درباره فعالیت کاربران در این شبکه اجتماعی منتشر کرده است: «مطالب ارسالی نباید دارای محتوای خشونت آمیز، غیرقانونی، دشمنی و کینه توزی و مخصوصا جنسی و پورنوگرافی باشند. در صورت تخطی از قوانین مذکور با پست ارسال شده حذف و یا کاربری غیر فعال می شود» بسیاری از کاربری ها و پست های ارسال شده باید در معرض خطر حذف یا حداقل سانسور قرار بگیرد ولی این اتفاق معمولا رخ نمی دهد. این در حالی است که اینستاگرام به بهانه های مختلف اقدام به سانسور و حذف جریان مقاومت اسلامی کرده است. اهم موارد سانسور شده توسط اینستاگرام در راستای حمایت از رژیم صهیونیستی عبارت است از:
حذف صفحات و مطالب ضد صهیونیستی و جبهه مقاومت
صفحه «عاشق مبارزه با اسرائیل» در اینستاگرام یکی از صفحاتی است که به درخواست رژیم صهیونیستی تاکنون دوبار حذف شده است. حذف و مسدودسازی اکانت وابسته به خبرگزاری قدس در اینستاگرام نمونه دیگری از اقدامات حمایت گرایانه اینستاگرام از رژیم صهیونیستی است. این در حالی است که موسسه مذکور در صفحه اینستاگرام خود تنها به پوشش اخبار و رویدادهای مرتبط با فلسطین و مقاومت مبادرت ورزیده است. اما مسئولان اینستاگرام به بهانه انتشار انتشار محتوای خشونت آمیز این صفحه و صفحات مشابه را مسدود کرده اند. اینستاگرام به دفعات متعدد صفحه خبرگزاری قدس را به دلیل انتشار مطالبی در مورد جنایات رژیم صهیونیستی و مظلومیت مردم فلسطین و انتشار تصاویر شهید سردار سلیمانی مسدود کرده است.
حذف صفحه مقام معظم رهبری
اینستاگرام به کرات مطالب مربوط به حساب کاربری مقام معظم رهبری را حذف کرده است. برای نمونه اینستاگرام روایت حضرت آیت الله خامنه ای درباره فساد خاندان منحوس و شخص اشرف پهلوی را از صفحه کاربری پایگاه اطلاع رسانی Khamenei.ir حذف کرد. همچنین این شبکه اجتماعی چندین بار اقدام به بستن حساب کاربری مقام معظم رهبری کرده است.
حذف مکرر صفحات سیدحسن نصرالله
اینستاگرام در آبان 1394 حساب کاربری رسمی سیدحسن نصرالله را بست. بسته شدن این صفحه در پی درج ویدئوهای سخنرانی سیدحسن نصرالله و اعلام حمایت وی از انتفاضه سوم مردم فلسطین رخ داد. صفحه رسمی سیدحسن نصرالله تاکنون سه بار توسط اینستاگرام و بدون اخطار قبلی حذف شده است.
مسدود سازی صفحات منتسب به مسئولان نظامی سیاسی ایران
اقدام اینستاگرام در حذف صفحات بسیاری از مسئولان سیاسی و نظامی کشور و برخی از مقامات ارشد سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نیز آزادی و استقلال این رسانه را زیر سوال برده و وابستگی آن به آمریکا و لابی صهیونیستی را نشان می دهد. یکی از مدیران ارشد اینستاگرام درباره بسته شدن حساب برخی از فرماندهان سپاه انقلاب اسلامی گفته است: «ما تحت مدیریت قوانین تحریم های ایالات متحده عمل می کنیم. با مقامات دولتی مرتبط همکاری می کنیم تا اطمینان حاصل کنیم که تعهدات قانونی مان از جمله مربوط به تعیین سپاه به عنوان سازمان تروریستی خارجی را رعایت می کنیم. در این راستا حساب های کاربری برخی از مسئولان و سرداران سپاه و افراد منتسب به فرماندهان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی توسط شبکه اجتماعی اینستاگرام مسدود شده اند.» این تصمیمات یکجانبه پس از شهادت سردار حاج قاسم سلیمانی و پس از آن در زمان ترور شهید فخری زاده به وفور تکرار شد.
این سانسور شدید مدعیان حقوق بشر و آزادی بیان در شبکه های اجتماعی غربی، که در سایه عدم مدیریت صحیح فضای مجازی در کشور اتفاق می افتد این سوال را در اذهان تداعی می کند آیا وقت آن نرسیده است که مثل بسیاری از کشورهای دنیا حتی کشورهای غربی، شبکه های اجتماعی خارج پایه سازماندهی شده و قوانین و مقررات سختگیرانه بر آنها اعمال شود؟ و آیا وقت آن نرسیده است طبق قانون، شبکه های اجتماعی داخلی مورد حمایت جدی دولت و مجلس واقع شود تا از آسیب ها و تهدیدات فراوان شبکه های اجتماعی خارجی جلوگیری به عمل آید و با توجه به اینکه عناد و دشمنی این شبکه ها از ملت ایران به وضوح آشکار شده است معنا و علت حضور پرتعداد مسئولان دولتی در این شبکه ها چیست؟
از همین پرونده بیشتر بخوانید:
انتهای پیام/