به گزارش خبرنگار اقتصادی پایگاه خبری خبرآنی، تعاون به عنوان مردمیترین بخش اقتصاد برای اشتغالزایی و تحقق رفاه اجتماعی است و این بخش بستر مناسبی را برای تجمیع سرمایه های کم و انجام فعالیت های بزرگ اقتصادی با بهره گیری از توان و تخصص افراد در حوزه های مختلف فراهم می کند و از این حیث سازگاری زیادی با اصول اقتصاد مقاومتی دارد.
رشد اقتصادی، فقرزدایی، اشتغال مولد، یکپارچگی اجتماعی، تقویت کارآفرینی و مدیریت، تمرکز سرمایه های کوچک در قالب سرمایه های متوسط و کلان از اهداف مهم تشکیل شرکت های تعاونی است. تعاونی ها از لحاظ اقتصادی به عنوان یکی از جدی ترین راه های توسعه پایدار در برنامه های توسعه ای کشور قرار دارند و نقش آنها در اقتصاد خرد و متوسط در صورتی که نگاه ویژه ای به تقویت و افزایش بهره وری در آن صورت پذیرد افزایش خواهد یافت. از این رو می توان یکی از عوامل موثر در رونق اقتصادی و بهبود فضای کسب و کار را در تعاونی ها دانست.
با توجه به اینکه امسال با عنوان "تولید, پشتیبانی ها,مانع زداییها" نامگذاری شده است, جا دارد تا با رونق تولید در بخش تعاون رشد اقتصادی, فقرزدایی, اشتغال مولد و یکپارچگی اجتماعی, تقویت کارآفرینی و مدیریت و... محقق شود.
عباس سالاری, رئیس اتاق تعاون استان هرمزگان با اشاره به موانع تولید گفت: قوانین و مقررات دست و پا گیر، موانع اداری بر سر راه تولیدکنندگان، واردات بی رویه قاچاق کالا، رانت های سیاسی، اقتصادی و موانع در مراکز اداری که عمدتا تولیدکنندگان برای گرفتن مجوز های خود به آنها رجوع میکنند بزرگترین موانع تولید هستند.
وی ادامه داد: در بسیاری از قوانین که دستورالعمل و آئین نامه های صادرشده شاهد موانع جدی هستیم که متاسفانه دولت عزم و اراده ای برای رفع آن از خود نشان نداده است.
سالاری گفت: تقویت تولید بسترساز افزایش قدرت اقتصادی، سیاسی و حتی فرهنگی است و با اشتغالزایی شاهد رفع بسیاری از آسیبهای اجتماعی خواهیم بود ضمن اینکه یکی از مهمترین موفقیتها در عرصه حمایت و پشتیبانی از تولید تعادل نظام تولید و توزیع است.
رئیس اتاق تعاون استان هرمزگان افزود: یکی دیگر از موانع پیش روی تولید، طولانی بودن روند صدور مجوز تولید است زیرا در بسیاری مواقع یک تولیدکننده باید از چند دستگاه مجوز بگیرد و همین چرخه طولانی اخذ مجوز باعث میشود سرمایهگذار از پیگیری کار منصرف شود و ترجیح دهد به جای تولید در عرصه دیگری چون خرید و فروش ملک وارد شود.
وی گفت: فرآیند طولانی و تضاد و ابهامات بین دستگاهی باعث رنجش ضعیف شدن تولیدکننده میشود در حالی که باید از یک پنجره واحد از تولیدکننده حمایت شود و حتی با استفاده از دانش های نوین این روند را به کوتاهترین زمان ممکن برسد.
رئیس اتاق تعاون استان هرمزگان گفت: در تحقق شعار مردم نیز نقش مهمی را دارند و باید بنا را بر این بگذارند که سرمایه های خرد و کلان خود را از بازارهای کذب و سیاه خارج و در اختیار بخش تولید قرار دهند.
انتهای پیام/