به گزارش پایگاه خبری خبرآنی به نقل از دیلی میل، دستگاهی به اندازه یک ساعت مچی میتواند عرق بدن انسان را تحلیل و نشانههای طوفان مرگباری سیتوکینی را ردیابی کند که توسط کووید ۱۹ و عفونتهای دیگر در بدن انسان به وجود میآید.
طوفان مذکور زمانی اتفاق میافتد که نوعی مواد شیمیایی در جریان خون (به نام سیتوکین) به سرعت تکثیر و از کنترل خارج میشوند. این مواد شیمیایی کوچک طوری طراحی شدهاند تا سیستم ایمنی را کنترل و محدود کنند. در نتیجه طوفان سیتوکینی ممکن است به تورم و آسیب به اعضای بدن انسان منجر شود.
در اوایل شیوع همه گیری ویروس کرونا، پزشکان متوجه شدند بیمارانی که دچار طوفان سیتوکینی میشوند، اغلب اوقات از بقیه بدحالتر هستند و احتمال مرگ آنان نیز بیشتر است. در همین راستا محققان دانشگاه تگزاس در دالاس حسگرهایی مجهز به آنتی بادی مقاوم در برابر ۷ پروتئین ایجاد کننده التهاب ساختند و آنها را روی ۶ بیمار سالم و ۵ بیمار مبتلا به آنفلوانزا و یک بیمار مبتلا به ویروسی دیگر آزمایش کردند.
در دو نفر از افراد بیمار سطح بالایی از سیتوکین ردیابی شد اما در کل این ماده در عرق تمام شرکت کنندگان بود.
این حسگر هشدار زودهنگامی برای پزشکان فراهم میکند تا به بیمار استروئید تزریق کنند تا به این ترتیب ریسک طوفان سیتوکینی کاهش یابد و اوضاع از کنترل خارج نشود.
شالینی پراساد مؤلف ارشد این پژوهش میگوید: با توجه به وضعیت فعلی شیوع کووید ۱۹، اگر بتوان سیتوکین ها را نظاره کرد میتوان درمان بیمار را زودهنگام و حتی قبل از به وجود آمدن علائم آغاز کرد.
ردیابی زودهنگام بیماری اهمیت زیادی دارد زیرا هنگامیکه طوفان سیتوکین آغاز شود، تورم به اعضای بدن آسیب میرساند و به بیماری و مرگ منجر خواهد شد. اما اگر پزشکان بتوانند با افزایش سطح سیتوکین درمانهای استروئیدی یا نوع دیگر را به کار گیرند، میزان بستری شدن بیماران و مرگ و میر کاهش مییابد.