به گزارش پایگاه خبری خبرآنی؛ معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با همکاری سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری در قالب دو پایلوت در استان مرکزی با مشارکت شرکتهای دانشبنیان و بازیگران زیستبوم فناوری و نوآوری در حوزه آب و خشکسالی تلاش میکند تا برنامههای اصلاحی و احیایی خشکه رودهای کشور را طراحی و اجرا کند. طرحی که مزایای زیادی برای کشور دارد.
در این برنامه پیشبینی شده است که اجرای کامل آن میتواند در کنار ساماندهی خشکه رودها برای استحصال آب و ایجاد عرصههای تولید گیاهی، کاهش فرسایش خاک و مهار سیل به حفظ و بهرهوری از منابع آبی، افزایش تولیدات کشاورزی، اشتغالزایی و حتی ایجاد فضای تفرجگاهی و گردشگری منجر شود. این طرح توسط کارگروه فناوریهای آب، خشکسالی، فرسایش و محیطزیست معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری اجرایی خواهد شد.
بیشتر بخوانید:
از مهمترین فناوریهای مورد نظر در این طرح، «ایجاد ذخایر آب درون آبرفت و کرانهها» و «استفاده از سامانههای سطوح آبگیر باران در کنار سازهها و طرحهای اجرایی متنوع آبخیزداری» است. البته یکی از اولویتهای اجرای این طرح استفاده از مشارکت مردم محلی است تا با اطلاع رسانی درست از نتایج این کار، خانوادههای روستایی و منطقه به اجرایی شدن آن کمک کنند.
وقوع سیلاب ها و حتی خشکسالی و کاهش جریانهای آبی در رودخانههای فصلی و خشکه رودها باعث بروز تاثیرات منفی متعددی در جوامع روستایی و محلی میشود. به همین دلیل احیای دوباره آنها یکی از اولویتهای فراموش شده این سال ها است که با پروژه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، اجرایی خواهد شد.
اجرای این طرح مزایایی چون «مهار سیلاب و کاهش خسارات ناشی از آن»، «کاهش مهاجرت، با ایجاد شیوه مناسب درآمدی در مناطق روستایی و کم برخوردار»، «تغییر نوع و موقعیت سازهها، سامانههای سطوح آبگیر باران، بندها و مخازن جمع آوری و ذخیره آب، کانال و لوله های انتقال»، «ایجاد کسب و کارهای کوچک و اشتغالزایی با ایجاد باغات میوه، استخرهای پرورش ماهی، سایت استراحتگاه بین راهی، تفرجگاهی و بازارچه عرضه محصولات کشاورزی» به همراه دارد.
انتهای پیام/