خونتای میانمار: دولت به زودی به روال عادی باز می‌گردد

با وجود ادامه اعتراضات در میانمار و تظاهرات علیه ارتش، خونتای میانمار امروز (جمعه) اعلام کرد که انتظار دارد روند کاری دولت به زودی به حالت عادی برگردد.

به گزارش خبرآنی، به نقل از خبرگزاری رویترز، "زاو مین تون"، سخنگوی خونتای میانمار در یک نشست خبری تلویزیونی گفت، شورای ارتش در حال کار بر روی دستیابی به صلح و امنیت در تمامی کشور است و به زودی روند کاری دولت به روال عادی بر می‌گردد.

وی افزود، تجارت بین المللی به صورت عادی ادامه دارد و گزارش‌های منتشر شده درباره اینکه جامعه بین الملل دولت نظامی در میانمار را به رسمیت نمی‌شناسد، "جعلی و ساختگی" است.

از اول فوریه سال جاری میلادی خونتای میانمار دولت مدنی آنگ سان سوچی، رهبر دوفاکتوی این کشور را سرنگون کرد و وی را به همراه رئیس جمهوری و سایر مقام‌های ارشد در حصر خانگی یا بازداشت قرار داده است.

از آن زمان، اعتراضاتی گسترده در کشور شکل گرفته و دولت های غربی از جمله آمریکا و اتحادیه اروپا علیه خونتای میانمار تحریم‌هایی وضع کرده یا تحریم‌های قبلی را دوباره اجرایی کرده‌اند.

معترضان خواستار احیای دولت مدنی و آزادی سوچی و رئیس جمهوری میانمار هستند و برای دستیابی به این مقصود، از روز نخست برقراری حکومت خونتا در کشور، اعتراضات گسترده‌ای در سراسر میانمار به راه افتاده؛ در جریان این اعتراضات ده‌ها تن از معترضان به دست پلیس و ماموران امنیتی کشته و زخمی شده‌اند.

در جریان درگیری‌ها بین معترضان در نیروهای امنیتی در میانمار دست کم ۱۱ معترض کشته و ۲۰ تن دیگر نیز زخمی شدند.

معترضان مسل به سلاح، چاقو و بمب های آتش زا در شهر "تازه" با سربازان ارتش درگیر شدند.

یکی از وزرای سابق دولت سوچی نیز گفت: مردم تلاش می‌کنند تا از زندگی و حقوقشان دفاع کنند. مقام‌های دولت سابق نمی توانند مقاومت مسلحانه احتمالی از سوی مردم را متوقف کنند.

گروهی از قانونگذاران نماینده دولت مدنی سرنگون شده از سوی ارتش (CRPH) قرار است امروز به صورت غیررسمی و مجازی با اعضای شورای امنیت سازمان ملل در نیویورک نشست داشته باشد.

یکی مشاوران این گروه از قانونگذاران گفته که دست کم شش تن از اعضای لیگ ملی برای دموکراسی میانمار اکنون در هند هستند.

این نخستین نشست علنی میانمار از سوی اعضای شورای امنیت از کودتای اول فوریه است. شورای امنیت خشونت علیه معترضان را محکوم کرده اما به دست گرفتن دولت توسط ارتش را کودتا اعلام نکرده و حتی به انجام اقداماتی علیه ارتش میانمار نیز تهدید نکرده چون با مخالفت‌هایی از سوی چین، روسیه، هند و ویتنام روبرو بوده است.

در همین حال، آمریکا علیه منافع اقتصادی خونتای میانمار تحریم وضع کرد وی یکی از آنها، صنعت استخراج سنگ‌های قیمتی و معدنی در میانمار است و به شهروندانش نیز دستور داده تا از تبادل تجاری با این بخش از میانمار اجتناب کنند.

انتهای پیام

برچسب ها :

خونتای میانمار

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.