گزارش// آیا مخاطرات احتمالی "واکسن آسترازنکای وارداتی" به دریافت‎کنندگان گفته می‎شود؟!/ واردات آسترازنکا متوقف می‌شود؟!

به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران پویا؛ چندی پیش پس از تزریق واکسن کرونای «آکسفورد- آسترازنکا» 30 مورد لخته خون در مغز افرادی که این واکسن را در بریتانیا دریافت کرده بودند، شناسایی شد!

بریتانیا پیش از آن موارد بسیار محدودی از عوارض جانبی آسترازنکا را در میان میلیون‌ها نفری که یک دوز از این واکسن را دریافت کرده بودند،‌ گزارش کرده بود اما بروز لخته خون در مغز افراد، نگرانی اتحادیه اروپا از تزریق این واکسن را بیشتر کرد و کشورهایی مانند دانمارک، اتریش، آلمان، ایرلند و ... استفاده از واکسن کرونای ساخت شرکت آسترازنکا را متوقف کردند.

بالاخره، مسئول آژانس دارویی اروپا روز سه‌شنبه تایید کرد که ارتباطی میان واکسن «آسترازنکا» و موارد گزارش شده خون‌لختگی در میان برخی دریافت‌کنندگان این واکسن وجود دارد همچنین دانشگاه آکسفورد آزمایش واکسن آسترازنکا را بر روی کودکان متوقف کرد.

با این وجود، 16 فروردین‌ ماه سال جاری بود که جهانپور، سخنگوی سازمان غذا و دارو از واردات نخستین محموله واکسن کرونا از سازوکار کوواکس به ایران خبر داد.

این محموله واکسن کرونا که با تأخیر دوسه‌‌ هفته‌ای از موعد مقرر کووکس، به تهران رسید، شامل 700هزار و 800 دوز واکسن آسترازنکا آکسفورد تولید کره جنوبی بود.

در پی واردات تأیید بروز عوارض جانبی این واکسن و واردات واکسن آسترازنکا به کشور، پایگاه خبری خبرآنی، این سؤال را از سازمان غذا و دارو پرسید که "چرا علیرغم اعلام ارتباط بین تزریق واکسن آسترازنکا با لخته شدن خون، ایران اقدام به واردات این واکسن کرده است؟"

حیدر محمدی، مدیرکل داروی سازمان غذا و دارو در پاسخ به این سؤال گفت: ارتباط میان لخته شدن خون و تزریق واکسن آسترازنکا هنوز به طور قطعی اثبات نشده است!

وی همچنین نسبت به اظهارات مقام ارشد آژانس دارویی اروپا درباره ارتباط این واکسن و بروز لخته خون اظهار بی‌اطلاعی و تصریح کرد: بروز عوارض در واکسن کرونا نیز مانند سایر واکسن‌ها طبیعی است اما اگر ارتباط بروز لخته خون با تزریق واکسن آکسفورد  ــ آسترازنکا به تایید رسمی سازمان جهانی بهداشت و سازمان غذا و داروی کشور برسد، واکسن‌ها ریجکت و واردات آنها متوقف خواهد شد.

در حالی که به گفته جهانپور، تا پایان ماه می، 3 میلیون و 600 هزار دوز از 16 میلیون و 800 هزار دوز واکسن خریداری شده از کووکس وارد ایران می‌شود، مدیرکل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو در پاسخ به این سؤال که در صورت توقف واردات واکسن آسترازنکا، تکلیف دریافت واکسن کرونا از سبد کوواکس چه می‌شود، بیان کرد: در این صورت واکسن دیگری خریداری می‌شود.

حال سؤال اینجاست که با وجود تأیید ارتباط میان لخته شدن خون و تزریق واکسن آسترازنکا، در صورتی که پس از تزریق 700 هزار دوز واکسن آسترازنکای وارد شده به کشور، این عوارض در دریافت‌کنندگان این واکسن بروز یابد، تکلیف دریافت‌کنندگان این واکسن چه خواهد بود و چه کسی پاسخگوی عوارض احتمالی پس از تزریق این تعداد دوز به افرادِ در اولویت خواهد بود؟!

انتهای پیام/

برچسب ها :

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.