به گزارش خبرنگار اقتصادی پایگاه خبری خبرآنی، احمد ابوالحسنی در نشست خبر امروز با اشاره به اقدامات هیاتمدیره جدید اتحادیه اظهار داشت: در این ماهها تلاش کردیم جایگاه واقعی صنعت چاپ را به مدیران و مسئولان بخشهای مختلف بشناسانیم و این باور را که صنعت چاپ فقط شامل کتاب و مطبوعات میشود، را تغییر دهیم و وجههای دیگر این صنعت را نیز معرفی کنیم.
وی با بیان اینکهکتاب و مطبوعات در دنیای امروز فقط 5 درصد صنعت چاپ را در اختیار دارد، گفت: بخش عمده این صنعت به حوزههای مختلف بستهبندی باز میگردد، در حالیکه اصلا این حوزه دیده نمیشود. صنعت چاپ در ارز آوری برای کشور اهمیت زیادی دارد.
رئیس انحادیه چاپخانه داران افزود: صادرات غیرکتابی یکی از بخشهای مغفول این صنعت است که باید به آن توجه ویژهای داشت زیرا در همه کشورها چهار تا پنج درصد صادرات به صنعت چاپ بستگی دارد.اتحادیه چاپخانهداران یکی از تشکلهای صنفی بسیار مهم و حساس است اما حتی در اتاق اصناف هم جایگاه آن به خوبی دیده نمیشود و جایگاهی ندارد در حالیکه معتقدم جایگاه اصلی صنعت چاپ در بخش ارشاد و سایر حوزههای حاکمیتی باید ارتقا پیدا کند.
ابوالحسنی با اشاره به بیتوجهی به صنف صنعت چاپ در حوزه حاکمیتی نیز تصریح کرد: این صنف و اتحادیه در خیلی از تصمیمگیریها نقش ندارد و نقطهنظرات ما دیده نمیشود و امیدواریم در سایه تعاملات و نشست با مدیران این موضوع حل شود.
وی با بیان اینکه در راستای اهداف و برنامههای اتحادیه چاپخانهداران در سال 1400 اقدامات خود را دنبال میکنیم، عنوان کرد: در این زمینه در سال پیش رو تفاهمنامهای با معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در بحث صادرات و واردات امضا خواهیم کرد تا روند فعالیت و کسب و کار صنف تسهیل شود.
رئیس اتحادیه چاپخانه داران خاطر نشان کرد: معافیت گمرکی صادرات ماشینهای مستعمل و قدیمی یکی از این موارد است، همچنین برای بحث مشکلات مالیاتی چاپخانهداران نیز اقداماتی انجام دادهایم که خبر خوش آن در سال جدید اعلام خواهد شد.ابولحسنی با اشاره به فعال شدن 14 کارگروه در اتحادیه گفت: در هر کارگروه حدود هفت نفر و گاهی بیشتر از صنف عضویت دارند و این میزان مشارکت صنف در کارها و برنامههای اتحادیه کمنظیر بوده است؛ اما با توجه به اینکه صنعت چاپ یک صنعت پویا محسوب میشود، ضروری است که صنف آن نیز فعال باشند.
ابوالحسنی با اشاره به اعطای مجوز صادرات کالاهای چاپی به اتحادیه، جلوگیری از واردات بیرویه کالاها و محصولاتی که از سوی صنعت چاپ داخل کشور تولید و همچنین نیز از دیگر برنامههایی است که تولید میکنیم.
به گفته وی، سایت اتحادیه چاپخانهداران نیز در حال آمادهسازی است و اواخر فروردین یا اوایل اردیبهشتماه از آن رونمایی میشود؛ سایتی که قرار است جامع و کامل باشد و دربردارنده بانک اطلاعات و آمار اهالی چاپ باشد.
*تهیه بانک اطلاعاتی برای این صنف
ابوالحسنی با بیان اینکه قرار است بانک اطلاعات جامع و کاملی با همکاری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تهیه شود، اظهار داشت: متاسفانه هیچ آمار دقیق و مشخصی از چاپخانههای فعال این صنعت در دست نیست و در این زمینه قرار است طی مشارکت با دفتر چاپ این اطلاعات تا اردیبهشتماه بهدست ما برسد و در یک فرآیند دو ساله این بانک از شهر تهران و شهرستانهای استان تهران تهیه و تکمیل شود.
وی همچنین درباره پیگیری مباحث آموزشی در اتحادیه چاپخانهداران گفت: در سال جدید با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان فنی و حرفهای تفاهمنامههایی امضا خواهد شد که براساس آن برای تمام کلاسهایی که در اتحادیه برگزار میشود مدرک معتبر فنی و حرفهای داده شود.
انتهای پیام/