به گزارش خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری خبرآنی، نشست اطلاعرسانی صندوق اعتباری هنر با موضوع تشریح عملکرد و سیاستهای حمایتی صندوق اعتباری هنر در سال 1399 برگزار شد.
در ابتدای برنامه طی یک اقدام نمادین هنرکارتِ دو فعال رسانهای فقید که بر اثر ابتلا به بیماری کرونا جان خود را از دست داده بودند به بازماندگانشان اهداء شد. برای این اقدام همسر مرحوم اکرمی و برادر مرحوم رجایی جهت دریافت این دو هنرکارت نمادین به روی صحنه آمدند.
سیدحسین سیدزاده مدیرعامل صندوق اعتباری هنر با اشاره به آسیبهای ناشی از کرونا به فعالان عرصه فرهنگ و هنر گفت: کرونا در کنار تمام آسیبهایی که داشت این موضوع را به ما نشان داد که اگر در اعمال وظایف خویش به خصوص در عرصه فرهنگ و هنر کوتاهی کنیم آسیب بزرگتری به فعالان فرهنگ، هنر و رسانه کشور وارد میشود و به خصوص در این ایام باید تمام تلاش خود را در راستای انجام وظایف داشته باشیم. اگر هم در این زمینه نقایص و کمبودهایی وجود داشته عذرخواهی میکنم چرا که ارائه خدمات به یک جامعه بزرگ کار پیچیده و دشواری است.
وی افزود: ما طی یکسال گذشته مشکلات بودجهای زیادی داشتیم و دولت کمبود بودجه زیادی داشت با این وجود تلاش خود را کردیم تا خدمات خوبی به فعالین جامعه هدف خود داشته باشیم. به طور مثال حق بیمه جامعه هدفمان را در 3 ماهه اول سال رایگان کردیم و امیدواریم بتوانیم برای سال 1400 حق بیمه فروردین و اردیبهشت فعالان فرهنگ و هنر را هم رایگان کنیم. البته این موضوع به مساعدت بودجهای دولت بازمیگردد. در این راستا طی یکسال گذشته مشکلاتی هم داشتیم چرا که اطلاعات بیمه شدگان در سازمان تأمین اجتماعی بود و ما برای اعمال حمایتها نیازمند دسترسی به اطلاعات بودیم چرا که معتقدیم حمایتهای بیمهای دولت مهمترین خدماتی است که میتواند به جامعه فرهنگ و هنر ارائه دهد.
سیدزاده با اشاره به دیگر خدمات ارائه شده طی سال جاری خاطرنشان کرد: یکی از مهمترین خدماتی که در چند سال اخیر به دنبال آن بودیم در سال جاری محقق شد بحث هنرکارت بود که سالها دولت تلاش داشت این اقدام را محقق کند در این راستا البته پیش از این توضیحات زیادی ارائه کردهایم. هنرکارت با دارا بودن خدمات و سرویسهای متنوع فرصت بینظیری را در اختیار دارندگان خود قرار میدهد این خدمات در غالب یک کارت بانکی عضو شبکه شتاب به هنرمندان، نویسندگان و روزنامهنگاران عضو صندوق اعتباری هنر ارائه میشود. برای این منظور 63 هزار و 591 نفر ثبت نام کردند که در نهایت برای 60 هزار و 490 نفر افتتاح حساب انجام شد ما در مرحله اول برای دارندگان هنرکارت یک و نیم میلیون تومان کمک هزینه ایام کرونا واریز کردیم البته برای دارندگان مدرک درجه یک هنری این مبلغ 5 میلیون تومان بود. یک کمک هزینه یک و نیم میلیون تومانی دیگر برای ایام عید واریز خواهد شد.
وی ادامه داد: هنرکارت، خود تبدیل به یک شبکه مالی و شناسایی اصحاب فرهنگ و هنر میشود که پس از این با استفاده از آن خدمات رفاهی و حمایتی سامان خواهد یافت. این کمک هزینه چه برای آنها که هنرکارت را دریافت کرده باشند و چه نکرده باشند واریز خواهد شد و میتوانند مانند مرحله اول از بانک دریافت کنند.
مدیرعامل صندوق اعتباری هنر در مورد خدمات ارائه شده در ایام کرونا گفت: ما همچنین یک بیمه مجزا تحت عنوان بیمه کرونا برای جامعه هدف خود محقق کردیم که شامل پرداخت خسارت برای بستری، درمان و فوت بوده است همچنین 3 ماه بیمه تکمیلی عزیزان را که شامل 37 هزار نفر میشد رایگان کردیم.
وی افزود: جدای از این خدمات حمایتی 300 وام هم به سینمای بخش خصوصی پرداخت کردیم این وامها تماشاخانهها را هم شامل میشد که 45 تماشاخانه تسهیلات دادیم.
سیدزاده در مورد فرآیند ثبتنامها در صندوق توضیح داد: حجم زیادی درخواست برای ثبتنام در صندوق داشتیم در حال حاضر صندوق بیش از 41 هزار عضو دارد. از ابتدای سال 96 تا انتهای سال 99 براساس اجرای سیاست راهبردی برای برخورداری هنرمندان سراسر کشور از خدمات صندوق تعداد اعضا نسبت به گذشته از رشد چشمگیری برخوردار شد به طوری که در انتهای سال 95 تعداد اعضای صندوق بیش از 44 هزار نفر بود که این تعداد در سال 99 با رشد 82 درصدی به بیش از 81 هزار نفر رسید. البته میدانیم که درخواستهای زیادی هنوز معطل مانده چرا که حجم ورودی زیاد بوده است البته سیاست ما این است که تنها هنرمندان و روزنامهنگاران حرفهای را عضو کنیم نه هنرآموزان را.
مدیرعامل صندوق هنر در مورد دو محصول جدید صندوق اعتباری هنر برای سال 1400 توضیح داد: ما در سال آینده طرح "سایه" را در پیش خواهیم داشت که به واسطه آن یک سامانه اطلاعات یکپارچه از هنرمندان، نویسندگان و روزنامهنگاران تهیه خواهد شد این سامانه در دسترس همه گروههای هدف قرار خواهد گرفت.
وی اضافه کرد: همچنین برای سال آینده سامانه "پروانه" راهاندازی خواهد شد این سامانه یک بازار در حوزه فرهنگ و هنر تلقی میشود و اعضای صندوق میتوانند یک ویترین در راستای معرفی خود و محصولاتشان در سامانه داشته باشند تا هر کس نیاز به خدمات و یا محصولات این اعضا را داشت به سامانه پروانه مراجعه کند.
سیدزاده گفت: عزیزان باید توجه داشته باشند بیمه صندوق یک بیمه حرف و مشاغل آزاد است و بیمهای نیست که ما کارفرمای هنرمندان باشیم ما تنها یک واسطهایم که 10 درصد از حق بیمه عزیزان را تقبل کردیم اما در راستای ساماندهی بیمه تأمین اجتماعی رایزنیهایی صورت گرفته که به واسطه آن اعضا و گروه هدفمان پول بیمه را ابتدا به صندوق واریز کنند و بعد صندوق با اعمال کمک خود پولها را به تأمین اجتماعی بپردازد. در این صورت میتوانیم کنترل بیشتری داشته باشیم و خدمات رسانی مناسبتری انجام دهیم.
وی در مورد برخی کمبودها و کاستیها توضیح داد: در کل بودجهای که ما دریافت کردیم طی یک سال جاری 79 میلیارد تومان بوده است و خدماتی که ارائه دادیم حدود 250 میلیارد تومان بوده بنابراین تلاش کردیم از هر جایی که میشود برای حمایت از هنرمندان کمک بگیریم که البته این خرج کردها عواقبی هم برایمان خواهد داشت اما معتقدیم باید حق اهالی فرهنگ و هنر را گرفت.
انتهای پیام/