به گزارش خبرنگار خبرآنی، گزارش سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی مربوط به توسعه ارتباطات پهن باند ثابت و سیار در کشور تا پایان آذرماه سال ۹۹ است. برآوردهای رگولاتوری نشان میدهد که ضریب نفوذ اینترنت پهن باند ثابت در کشور ۱۱.۵۷ درصد است و این آمار نسبت به ۳ ماهه قبل از این، تغییر محسوسی نداشته است. هم اکنون ۹ میلیون و ۷۱۸ هزار و ۴۳۹ نفر در کشور از فناوریهای اینترنت ثابت استفاده میکنند و نسبت به ۳ ماهه دوم سال ۹۸ تنها حدود ۳۰۰ هزار نفر به این آمار اضافه شده است.
کم اقبالی اینترنت ثابت به نارضایتی کاربران از کیفیت و قیمت این فناوری مربوط میشود و با وجودی که پیش بینی میشد در یک سال اخیر به دلیل شیوع ویروس کرونا و رواج آموزش مجازی، کاربران بسیاری به سمت استفاده از اینترنت ثابت سوق پیدا کنند، اما به دلیل عدم توسعه این بخش، کاربران استفاده از اینترنت موبایل را ترجیح دادهاند.
هم اکنون ضریب نفوذ اینترنت موبایل در کشور ۹۲.۴۹ درصد است و بیش از یک میلیون نفر در کمتر از ۳ ماهه گذشته به تعداد مشترکان اینترنت موبایل افزوده شده است.
در پایان ۳ ماهه سوم سال ۹۹ بیش از ۷۷ میلیون و ۷۰۶ هزار و ۸۸۵ نفر مشترک اینترنت موبایل در کشور هستند. این در حالی است که ضریب نفوذ اینترنت سیار در ۳ ماهه دوم سال ۹۹ حدود ۹۱ درصد بوده و ۷۶ میلیون و ۵۳۱ هزار نفر در کشور مشترک اینترنت موبایل بودند.
ارزیابی رگولاتوری بر مبنای فناوریهایی مانند XDSL ، FTTX ، وای فای و TDLTE در حوزه پهن باند ثابت و نیز فناوری ۳G و ۴G در حوزه پهن باند سیار انجام شده است.
این آمار نشان میدهد که در مجموع، ضریب نفوذ اینترنت در کشور ۱۰۴.۰۶ درصد است و ۸۷ میلیون و ۴۲۵ هزار و ۳۲۴ نفر مشترک اینترنت پهن باند هستند.
بر اساس آماری که سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات اعلام کرده است ۸۸.۸۸ درصد مردم از اینترنت نسل سه و چهار موبایل استفاده میکند و سهم اینترنت adsl حدود ۹ درصد است. در همین حال بیش از یک درصد مردم نیز مشترک اینترنت TDLTE هستند.
بررسی وضعیت ضریب نفوذ اینترنت در کشور نسبت به سال ۹۸ نیز حاکی از آن است که سال گذشته تعداد مشترکین اینترنت موبایل ۶۸ میلیون نفر اعلام شده و ضریب نفوذ اینترنت پهن باند نیز در پایان سال ۹۸ به ۹۴ درصد رسید.
از سوی دیگر طی یک سال گذشته رشد نفوذ اینترنت موبایل نسبت به سال ۹۸ حدود ۱۰ درصد و رشد نفوذ اینترنت ثابت حدود یک درصد بوده است.