به گزارش پایگاه خبری خبرآنی به نقل از راشاتودی، با وجود تحریم های اقتصادی آمریکا که فروش نفت خام ایران به چین، هند، ژاپن و کره جنوبی را از سال 2018 دچار مشکل کرده است، ایران موفق شد حجم بی سابقه ای از نفت را به چین صادر کند.
جدیدترین خبرها و تحلیلهای ایران و جهان را در کانال تلگرامی خبرآنی بخوانید. (کلیک کنید)
چین با وجود این تحریم ها هرگز واردات نفت خام ایران را به طور کامل متوقف نکرده است. گفته می شود بیشتر محموله های وارداتی چین غیر مستقیم بوده و رسماً به عنوان نفت سایر کشورهای حاشیه خلیج فارس وارد می شود.
براساس گزارش موسسه تحقیقات نفتی "رفنتیو" Refinitiv Oil Research که داده های بازارهای جهانی را ارائه می کند، جمهوری اسلامی طی 14 ماه گذشته حدود 17.8 میلیون تن نفت خام به بنادر چین صادر کرده است که در ژانویه و فوریه به حجم بی سابقه ای رسیده است.
تقریباً 75 درصد این حجم از طریق عمان، امارات متحده عربی و مالزی به بنادر چین منتقل شده است، در حالی که 25 درصد باقیمانده رسماً به عنوان محموله های ایرانی مشخص شده اند.
اما لی، تحلیلگر جریان های نفت خام "رفنتیو" گفت: حجم (صادرات نفت ایران به چین) از سه ماهه آخر سال 2020 شروع به افزایش کرد در حالی که استان شاندونگ اولین منطقه بر اساس میزان واردات این محموله ها بود که نشان می دهد کارخانه های مستقل اصلی ترین مصرف کننده هستند.
این کارشناس افزود: نفتکش های پر از نفت ایران برای جلوگیری از شناسایی، سیگنال های مخابراتی خود را هنگام بارگیری خاموش می کردند و فقط در نزدیکی بندرهای عمان، امارات و عراق قابل ردیابی بودند.
بر اساس گزارش رویترز، بیشتر این معاملات با یوان چین یا یورو انجام شده است تا تحریم های آمریکا را دور بزند.
دفتر سخنگوی وزارت خارجه چین به رسانه ها گفت: ایران برای چین یک کشور دوست بوده است و دو کشور تبادلات و همکاری های عادی خود را حفظ کرده اند. همکاری بین چین و ایران در چارچوب قوانین بین المللی منطقی و مشروع است و شایسته احترام و محافظت است.
در همین حال، گزارش شده است که پالایشگاه های هند با این اعتقاد که دولت آمریکا تحت ریاست جمهوری جو بایدن تحریم های ایران را در آینده نزدیک کاهش می دهد، نفت خام ایران را به برنامه های واردات سالانه خود اضافه کرده اند.
یک مقام مسئول در وزارت نفت ایران گفت: وقتی تحریم های ناعادلانه آمریکا برداشته شود، ایران می تواند نفت خود را به هر کشوری بفروشد و من می توانم به شما اطمینان دهم که بسیاری از قراردادها امضا خواهد شد.
منابع ناشناس به رویترز گفتند، علاوه بر این، شرکت ملی نفت ایران از زمان روی کار آمدن رئیس جمهور جدید آمریکا مذاکرات خود را با مشتریان آسیایی آغاز کرده است.
چین و هند پس از ایالات متحده به عنوان دومین و سومین مصرف کننده بزرگ نفت جهان شناخته می شوند.
انتهای پیام/