به گزارش خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری خبرآنی، سید مرتضی بختیاری در نشست خبری خود با اشاره به اینکه یکی از مأموریتهای رسانهها در نهادینه کردن فرهنگ احسان انصاف است، اظهار کرد: جامعهای که به سلاح انفاق مجهز باشد هیچگاه شکست نخواهد خورد.
وی با اشاره به گسترش ویروس کرونا در سراسر کشور گفت: این ویروس هزینههای زیادی را ایجاد کرده است که برای هیچ یک از دستگاهها و نهادها پیشبینی نشده بود. امیدواریم با همکاری بنیاد مستعضفان خیرین و مراکز نیکوکاری مشکلات را یکی پس از دیگری پشت سر بگذاریم.
بختیاری به توانمندی و ایجاد توانمندی پایدار اشاره کرد و گفت: این مسئله در صدر فعالیت کمیته امداد محسوب میشود و اگرچه نگاه بیرونی به کمیته امداد یک نگاه حمایتی است اما به فرمان مقام معظم رهبری از نگاه حمایتی گذر و توانمندسازی را سرلوحه فعالیت خود قرار دادهایم.
وی همچنین به اقدامات کمیته امداد در حوزه اشتغال، احداث مسکن اشاره کرد و گفت: اشتغال و مسکن در راستای توانمندسازی در سرلوحه کاری کمیته امداد در سال 99 قرار گرفته است. کرونا منجر شد 400 میلیون اشتغال در جهان از بین برود اما در کمیته امداد با برنامهریزیهای صورت گرفته نه تنها با کاهش اشتغال روبرو نبودهایم بلکه 30 درصد از آمار اشتغال نسبت به سال 98 افزایش یافته است. در سال گذشته 175 هزار و 900 اشتغال ایجاد شد اما در سال 99 تعداد اشتغالها به 220 هزار افزایش یافته است و تسهیلات قرضالحسنه نیز نسبت به سال گذشته افزایش پیدا کرده است.
وی با اشاره به اینکه توانمندسازی در اولویت برنامههای کمیته امداد قرار دارد تصریح کرد: البته برنامههای اشتغالزایی نیز در دستور کار قرار دارد. ماه مبارک رمضان امسال 540 میلیارد تومان در قالب کمکهای نقدی و غیرنقدی در طرح اطعام مهدوی از سوی مردم جمعآوری شد همچنین با کمکهای نهادهای مختلف 2 میلیون و 200 هزار بسته غذایی در بین خانوادههای نیازمند توزیع شد.
رئیس کمیته امداد در ادامه در رابطه با عملکرد صندوق امداد ولایت افزود: در ابتدای فعالیت این صندوق وامهای 5 میلیون تومانی بدون کارمزد به مددجویان پرداخت میشد و از 5 میلیون تومان به بالا نیز فقط 3 درصد کارمزد اخذ میشد اما در سال جاری و از ابتدای بهمنماه براساس مصوبه هیئت امنای کمیته امداد سقف وامها به 10 میلیون تومان افزایش یافت و ریالی بابت کارمزد دریافت نمیشود.
بختیاری با اشاره به اینکه در سال گذشته 2 هزار و 300 میلیارد تومان تحت عنوان تسهیلات برای 303 هزار نفر اختصاص یافته است، اظهار کرد: همچنین 500 میلیارد تومان از سوی خیرین در صندوق امداد ولایت سپردهگذاری شده و این رقم صرف پرداخت وام 5 میلیون تومانی به 100 هزار نفر شده است. در سال جاری نیز اعتبار صندوق ولایت به 3 هزار میلیارد افزایش پیدا کرده و تا امروز بیش از 400 هزار نفر از این صندوق وام دریافت کردهاند.
بختیاری در ادامه با اشاره به اینکه 80 درصد از وامگیرندگان از مددجویان امداد هستند گفت: 20 درصد افراد به صورت موردی به کمیته امداد مراجعه و از وام قرضالحسنه برخوردار شدهاند.
رئیس کمیته امداد با اشاره به اقدامات انجام شده از سوی این نهاد در رابطه با تأمین مسکن مددجویان خاطرنشان کرد: یکی از اولویتهای اصلی امداد در سال جاری کمک به تأمین مسکن مددجویان و تأمین ودیعه مسکن آنها بوده که در همین زمینه چندین تفاهمنامه با وزارت راه و شهرسازی، بنیاد مستضعفان و... انجام شده است که بر اساس این تفاهمنامهها 22 هزار واحد مسکونی تا شهریورماه سال آینده آماده و به مددجویان فاقد مسکن واگذار میشود. علاوه بر اینکه 25 هزار واحد مسکونی نیز طی تفاهمنامه انجام شده با وزارت راه و شهرسازی احداث خواهد شد.
وی ادامه داد: در سال جاری 9 هزار و 600 واحد مسکونی تحویل مددجویان شده است و 15 هزار واحد نیز نیازمند تعمیر هستند که اقدامات لازم برای آنها در حال انجام است.
وی در ادامه به برنامههای کمیته امداد در حوزه مسکن در سال 1400 اشاره کرد و گفت: توانمندسازی سه رکن اساسی از جمله اشتغال، مسکن و اقدامات فرهنگی در راستای خودباوری دارد و بر همین اساس تفاهمنامهای میان بنیاد مستضعفان، وزارت راه و شهرسازی و کمیته امداد برقرار شده و قرار است طی 18 ماه 10 هزار واحد مسکونی احداث و به مددجویان واگذار شود.
بختیاری تصریح کرد: شناسایی افراد برای دریافت واحدهای مسکونی انجام شده است و هم اکنون در حال تشکیل پرونده برای دریافت وام قرضالحسنه 50 میلیون تومانی در بازه زمانی 14 ساله هستند. آب، برق و گاز برای مددجویان رایگان است و در بودجه 1400 نیز 3 هزار میلیارد تومان از سوی مجلس برای مسکن مددجویان اختصاص پیدا کرده است.
رئیس کمیته امداد در ادامه درباره تأمین مسکن در روستاها خاطرنشان کرد: برنامهریزی لازم در این زمینه انجام شده است و طی 2 الی 3 سال آینده با رعایت اولویت خانوادههای 3 نفره به بالا در روستاها و بعد از آن در شهرهای کمتر از 25 هزار جمعیت و در ادامه شهرهای بزرگ مسکن احداث خواهد شد.
بختیاری با تأکید بر اینکه ایتام فاقد مسکن در اولویت کمیته امداد قرار دارند گفت: در هر جایی که ایتام وجود داشته باشد نسبت به خانهدار شدن آنها تلاش میکنیم و در این زمینه عزم راسخی وجود دارد.
وی در ادامه به همکاری معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری اشاره کرد و گفت: قرار است 32 هزار واحد مسکونی در روستاها برای ایتام احداث شود و در این زمینه تا سال آینده بدون مسکن در روستاها نداشته باشیم.
رئیس کمیته امداد با اشاره به اینکه یک میلیون و 500 هزار تحت پوشش امداد قرار دارند گفت: همچنین 83 هزار بیمار صعبالعلاج نیز تحت پوشش کمیته امداد هستند که در سال جاری بالغ بر 25 هزار بسته کامل بهداشتی به درب خانههای آنها ارسال شده است.
بختیاری ادامه داد: در ابتدای شیوع ویروس کرونا برای ارائه بستههای بهداشتی مددجویان بنیاد مستعضفان 50 میلیارد تومان به کمیته امداد کمک کرد و 97 میلیارد تومان نیز از محل کمکهای مردمی جمعآوری شد که این موارد صرفه تهیه بستههای بهداشتی و ارسال به درب خانههای آنها شد.
وی در ادامه با اشاره به اینکه در شش ماهه ابتدای سال جاری 20 میلیون ماسک توسط مددجویان امداد تولید شده است، ادامه داد: در حال حاضر ایران صادرکننده ماسک در دنیاست و مددجویان کمیته امداد در این زمینه کمکهای مؤثری را انجام میدهد.
انتهای پیام/