مصطفی رجبی مشهدی، سخنگوی صنعت برق در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی پایگاه خبری خبرآنی، اظهار داشت: در روزهای اخیر به سرمای فراگیر هوا در اغلب نقاط کشور مواجه شدیم که با هدف جلوگیری از بروز اختلال در تأمین برق کشور ناشی از محدودیت در تأمین سوخت نیروگاهها، با مجموعه وزارت نفت جلسات متعدد و تعاملی تنگاتنگ ایجاد شد و خوشبختانه توانستیم شرایط را رد روزهای اخیر به گونه ای مدیریت کنیم که مشکلی در تأمین برق کشور ایجاد نشود.
وی افزود: هم اکنون شبکه برق در حالت پایدار قرار دارد اما ضرورت صرفه جویی حداقل 10 درصدی در مصرف برق و گاز، تا پایان فصل سرد به قوت خود باقی است؛ چرا که موجب پایدار ماندن خدمات رسانی در زمینه برق و گاز به تمامی آحاد جامعه خواهد شد.
رجبی مشهدی در خصوص مصوبه روز گذشته مجلس شورای اسلامی در خصوص افزایش قیمت برق مصرفی صنایع بزرگ گفت: این تصمیم مجلس با هدف کاهش یارانه ای که از جیب مردم به صنایع بزرگ که محصول خود را صادر می کنند و یا با نرخ گران تر از نرخ صادراتی در داخل به فروش می رسانند اتخاذ شد.
وی افزود: براساس این مصوبه، صنایعی که زیر دو مگاوات مصرف دارند مشمول افزایش قیمت نمی شوند؛ صنایع کوچک و متوسط عمدتا زیر دو مگاوات مصرف برق دارند و حتی در شهرک های صنعتی نیز به ندرت می شود که به مصرف دو مگاوات برسند.
سخنگوی صنعت برق با بیان اینکه "حتی واحدهای صنعتی که در اطراف تهران مستقر هستند عمدتا میزان مصرفشان به دو مگاوات نمی رسد"، گفت: این طرح شامل حال صنایع کوچک و متوسط نمی شود و فقط صنایع انرژی بر بزرگ شامل فولاد، مس و آهن که عمدتا صادرات دارند با افزایش تعرفه برق مواجه خواهند شد.
به گفته وی، با توجه به اینکه سهم هزینه برق در این صنایع بسیار ناچیز بوده و اکنون نیز با این افزایش بازهم درصد کمی هزینه آن ها را شامل می شود، لذا مردم هوشیار باشند که به این بهانه فیمت کالاها چندین برابر نشود.
سخنگوی صنعت برق در خصوص نحوه مصرف منابع حاصل از این طرح نیز گفت: بر اساس قانون قرار است منابع حاصل از اجرای این مصوبه، در توسعه زیر ساختهای شهرک صنعتی و روستاها و کمک به شرکت های دانش بنیان هزینه شود که در نوع خود می تواند باعث تحول در بهره گیری از شرکت های دانش بنیان نیز شود.
رجبی مشهدی در عین حال خاطرنشان کرد: صنایع بزرگ می توانند خود نیروگاه احدات کنند که با این کار هزینه تامین برق آنها حذف می شود و در این صورت شرکت های مذکور می توانند برق مازاد خود را به وزارت نیرو بفروشند.
به گزارش خبرآنی، روز گذشته نمایندگان مجلس در مصوبهای با افزایش بهای برق صنایع فلزی، واحدهای پالایشگاهی و پتروشیمی موافقت کردند. طبق این مصوبه وزارت نیرو مکلف است متوسط بهای انرژی برق تحویلی به صنایع فولادی، آلومینیوم، مس، فلزات اساسی، کانیهای فلزی، واحدهای پالایشگاهی و پتروشیمی را بر مبنای نرخ خرید انرژی برق از نیروگاههای دارای قرارداد تبدیل انرژی (eca) محاسبه و دریافت کند.
منابع حاصل از محل افزایش بهای برق این صنایع به حساب شرکت توانیر نزد خزانهداری کل کشور واریز میشود و پیشنهاد شده است این افزایش درآمد صرف طرح های نیمه تمام و شهرک های صنعتی که نیاز به ایجاد زیر ساخت دارند و همچنین اصلاح و نوسازی شبکه های فرسوده و نیروگاه های قدیمی و برقرسانی و رفع تنش آبی در مناطق محروم شود.
با این مصوبه قیمت برق صنایع بزرگ از 80 به 300 تومان افزایش مییابد و این امر باعث میشود برق برای این مجموعهها در مجموع 4 هزار میلیارد تومان گران شود. محاسبات نشانگر آن است که حتی این میزان افزایش نیز تاثیر چندانی در قیمت تمام شده محصولات تولیدی این صنایع ندارد.
انتهای پیام/