شرکت اسرائیلی موسوم به "گروه ان.اس.او" ظاهرا چند ماه بعد از اعلام این مساله از سوی شرکتهای پیشروی حوزه تکنولوژی آمریکا که این شرکت، سازنده جاسوس افزارهای "قدرتمند و خطرناک" است و باید از بابت قوانین ضد هک آمریکا متعهد دانسته شود، حالا با حساسیت جدیدی از سوی وزارت دادگستری آمریکا مواجه شده است.
به گزارش خبرآنی، به نقل از روزنامه گاردین، یک منبع آگاه گفت، وکلای وزارت دادگستری آمریکا اخیرا با پرسشهایی فنی درباره اتهام هدف گرفته شدن ۱۴۰۰ تا از کاربران پیامرسان واتس اپ توسط مشتریان دولتی شرکت گروه ان.اس.او در سال ۲۰۱۹ به سراغ شرکت این پیامرسان رفتهاند.
گزارش شده که شرکت گروه ان.اس.او در اوایل سال ۲۰۲۰ بر اساس گزارشها با تحقیقاتی از سوی اف.بی.آی مواجه شد. منابع آگاه گفتند به نظر میرسد که این تحقیقات متوقف شده اما وزارت دادگستری آمریکا توجه جدیدی به این پرونده نشان داده است.
هنوز مشخص نیست که بازرسان وزارت دادگستری آمریکا درباره کدام یک از اهداف هک شدنها تحقیق میکنند یا تحقیقات در چه مرحلهای است.
شرکت واتس اپ از اظهار نظر درباره این گزارش خودداری کرد و گروه ان.اس.او نیز گفت که اطلاعی از تحقیقات ندارد.
این شرکت اسرائیلی که سازنده نرم افزارهای هکری فروشی به دولتهای خارجی و مقامهای مجری قانون به جهت هدف اعلام شده ردیابی تروریستها و مجرمان است، با اتهاماتی نظیر این که مشتریانش از نرم افزارش برای هدف گرفتن خبرنگاران، مقامهای دولتی و فعالان کمپینهای حقوق بشری استفاده کردهاند، مواجه شده است.
واتس اپ در سال ۲۰۱۹ مدعی شد که نرم افزار گروه ان.اس.او برای هدف گرفتن بیش از ۱۴۰۰ تا از کاربران خود شامل یک حساب کاربری دارای شماره تلفن از شهر واشنگتن دی.سی مورد استفاده قرار گرفته است. دیگر اهداف نیز شامل سیاستمدارانه و فعالان در اسپانیا، خبرنگاران در هند و مراکش، مخالفان رواندایی در اروپا و اعضای روحانیون حامی دموکراسی در توگو هستند.
واتس اپ با ثبت شکایتی علیه این شرکت در آمریکا ادعا کرد که گروه ان.اس.او در اجرای حمله به کاربرانش نقش داشته است. گروه ان.اس.او این ادعا را رد و عنوان کرده که به دنبال مصونیت در برابر چنین شکایتهایی است زیرا مشتریانش دولتهای خارجی هستند و آنها هستند که مسئول استفاده از نرم افزارند. یک دادگاه استیناف آمریکا به زودی درباره این که آیا گروه ان.اس.او میتواند مصونیت حاکمیتی در شکایت مدنی مطرح شده از سوی واتس اپ علیه آن را کسب کند، تصمیم خواهد گرفت.
مایکروسافت، گوگل و دیگر شرکتهای فن آوری آمریکا سال گذشته میلادی در یک بیانیه مشترک غیرعادی استدلال کردند که اعطای چنین مصونیتی به گروه ان.اس.او یا هر شرکت مشابه دیگری خطراتی عمده را متوجه امنیت سایبری جهانی میکند. آنها گفتند یک صنعت "مصون شده و گسترش یافته" در حوزه جاسوس افزار منجر به دسترسی تعداد بیشتری از دولتهای خارجی به ابزارهای جاسوسی سایبری "قدرتمند و خطرناک" خواهد شد.
انتهای پیام