به گزارش خبرنگار تاریخ انقلاب پایگاه خبری خبرآنی، سید امیر مکی پژوهشگر تاریخ معاصر در سلسله ویدئوهای «چند بازخوانی از تاریخ» به برخی از مهمترین سؤالات و شبهات در ارتباط با رژیم پهلوی و انقلاب اسلامی پاسخ میدهد.
جدیدترین خبرها و تحلیلهای ایران و جهان را در کانال تلگرامی خبرآنی بخوانید. (کلیک کنید)
جدیدترین خبرها و تحلیلهای ایران و جهان را در صفحه اینستاگرامی خبرآنی بخوانید. (کلیک کنید)
هشتمین قسمت از «چند بازخوانی از تاریخ» به بررسی نقش امیرعباس هویدا و نخستوزیری 13 ساله او و نقش وی در جنایات رژیم شاه و همچنین افول سلطنت پهلوی میپردازد.
امیرعباس هویدا از سال 1343 حکم نخستوزیری خود را از شاه میگیرد و تا 16 مرداد 56 نخستوزیری وی ادامه مییابد. در خاطراتی که مستند است هویدا سخن از نابلدی خودش در عرصه صدارت را مطرح می کند و شاه هم میگوید خودمان یادتان خواهیم داد! پس مسلماً نیاز شخص شاه در آن دوره این بوده که یک نخستوزیری را انتخاب کند که به عنوان واسطه قرار بگیرد و اقدامات مربوطه را دیکته کند و به اجرا دربیاید.
هویدا بارها و بارها عنوان کرده که من با فرهنگ ایرانی به دلیل اقامت طولانی در خارج چندان آشنا نیستم و با فرهنگ ایرانی مشکلات خاصی را داشت چنانکه همسرش میگوید "امیرعباس زیاده از حد اروپایی است".
در طول 13 ساله صدارت آقای هویدا چند اتفاق خاص رخ میدهد. یکی بحث مروبط به مبارزان داخلی و شکنجه زندانیان سیاسی و سرکوب انقلابیون و همچین رکود و سقوط اقتصادی از سال 50 به بعد با توجه به افزایش قیمت نفت و رشد نقدینگی در کشور که ادامه آن را در فیلم زیر میبینید:
انتهای پیام/