برنامه ریزی برای پرتاب ۳ ماهواره با پرتابگر سیمرغ

به گزارش خبرنگار خبرآنی، مرتضی براری عصر امروز سه شنبه در مراسم روز ملی فناوری فضایی که به صورت آنلاین برگزار شد، با اشاره به نقشه استراتژیک کشور در توسعه صنعت فضایی کشور، گفت: ما ۴ راهبرد شامل شتاب بخشی برنامه فضایی مبتنی بر برنامه ششم توسعه و سند هوافضا، کاربردی سازی صنعت فضایی، استفاده از توانمندی بخش خصوصی و مدیریت پژوهش در صنعت فضایی را دنبال می‌کنیم.

وی با بیان اینکه این نقشه استراتژیک هم اکنون در حوزه‌های مربوط به توسعه زیرساخت‌ها، رشد ارزش افزده، توسعه خدمات کسب و کارهای فضاپایه و فعالیت‌های اپراتوری تدوین شده است، گفت: در حوزه توسعه زیرساخت‌های فضایی، طراحی و ساخت ماهواره، خرید و بهره برداری ماهواره و تثبیت ماهواره عملیاتی، توسعه پایگاه‌های پرتاب و زیست فضایی در دستور کار قرار دارد.

براری با اشاره به برنامه‌های مدنظر برای خدمات فضاپایه از جمله ایجاد مراکز نوآوری و پارک‌های فضایی که منجر به افزایش اقتصاد فضا می‌شود، گفت: هم اکنون در دنیا بیش از ۶ درصد کل سرمایه گذاری‌های خطرپذیر به حوزه فضایی اختصاص یافته است و سرمایه گذاری خطرپذیر در این حوزه حدود ۱۵.۷ میلیارد دلار برآورد می‌شود.

رئیس سازمان فضایی ایران از بازنگری ساختار فضایی کشور خبر داد و بر به کارگیری ظرفیت‌های بهینه کشور برای ترویج خدمات فضایی و رشد سهم ارزش افزوده اقتصاد فضا تاکید کرد و گفت: اهداف مدنظر سازمان فضایی ایران برای دستیابی به مدار لئو، مدار خورشید آهنگ و مدار ژئو تدوین شده است.

وی گفت: مطابق با این اهداف، برنامه ریزی برای پرتاب ماهواره «طلوع»، «پارس یک» و «ظفر ۲» با پرتابگر سیمرغ در دست انجام است و در همین حال ماهواره‌های «ناهید یک و دو» با ماهواره بر ذوالجناح در مدار قرار می‌گیرند. برای رسیدن به مدار خورشید آهنگ نیز نمونه دوم ماهواره پارس را با عنوان «پارس پلاس» با پرتابگر ذوالجناج از پایگاه چابهار پرتاب خواهیم کرد.

معاون وزیر ارتباطات با اشاره به دستیابی به توانمندی‌های ساخت ماهواره‌های سنجشی، گفت: ماهواره پارس یک با دقت تصویربرداری ۱۵ متر و ماهواره طلوع با دوربین تصویر برداری ۵ متر ساخته شده است. در سبد توسعه فناوری‌ها، ماهواره‌های «پارس پلاس» و «پارس دو» نیز دقت تصویربرداری با رزولوشن ۵ متر دارند.

وی خاطرنشان کرد: برای توسعه ایستگاههای فضایی و اخذ تصاویر ماهواره‌های سنجشی و ارائه خدمات، ۴ ایستگاه زمینی ماهدشت، چناران، سلماس و قشم در دست توسعه است.

رئیس سازمان فضایی ایران با بیان اینکه روزانه از ۷ ماهواره به صورت چند دقیقه‌ای و از چند ماهواره به صورت آنلاین تصاویر دریافت می‌کنیم، ادامه داد: ۷ سامانه پایش حاکمیتی در حال تکمیل شدن است

براری با اشاره به اینکه قرارداد ماهواره «ناهید ۳» و سامانه بلوک انتقال مداری «سامان ۲» منعقد شده است، گفت: «سامان ۲» ماهواره را از مدار ۴۰۰ کیلومتری زمین به مدار ۱۰ هزار کیلومتر جابجا می‌کند.

وی گفت: ساخت ماهواره برهای «سریر» و «سروش» نیز آغاز شده است و طراحی پایگاه پرتاب چابهار در حال انجام است.

به گفته معاون وزیر ارتباطات، ساخت نمونه مهندسی کپسول زیستی توسط پژوهشگاه هوافضا انجام شده و مدل پروازی این پروژه خردادماه تحویل سازمان فضایی می‌شود.

وی گفت: ۳ مرکز نوآوری فضایی هم اکنون در تهران ایجاد شده و تا پایان دولت نیز ۳ مرکز در مازندران، سمنان و مشهد راه اندازی می‌شود.

براری با بیان اینکه پروانه فعالیت اپراتور ماهواره مخابراتی واگذار شد، افزود: درخواست دریافت پروانه فعالیت ماهواره سنجشی نیز توسط یک بانک خصوصی ارائه شده است.

وی گفت: برای سال ۹۹ به بخش فضایی کشور ۸۰۰ میلیارد تومان بودجه تخصیص داده شد و برای سال آینده این رقم بودجه به بیش از ۱,۲۰۰ میلیارد تومان افزایش پیدا می‌کند.

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.