دکتر محمدرضا دری در گفتوگو با خبرنگار بهداشت ودرمان باشگاه خبرنگاران پویا با بیان اینکه سامانه «تیتک» با هدف نظارت بر زنجیره تامین، توزیع و عرضه محصولات سلامت محور ایجاد شده است، اظهار کرد: سامانه تیتک توانایی کنترل دقیق و ساماندهی مصرف دارو را دارد؛ با استفاده از این سامانه میتوان توزیع واکسن کرونا را به خوبی مدیریت کرد.
وی با اشاره به نقش سامانه تیتک در توزیع عادلانه واکسن کرونا تصریح کرد: با ثبت واکسن کرونا در سامانه تیتک، نام و اطلاعات مربوط به هر فرد دریافتکننده واکسن در سامانه ثبت میشود و اگر همان فرد بخواهد از داروخانه دیگری واکسن کرونا تهیه کند، مشخص میشود که این فرد قبلاً واکسن دریافت کرده یا خیر و این امر باعث میشود از بروز تخلفات در حوزه دارو و واکسن کرونا جلوگیری شود.
وی با بیان اینکه سامانه تیتک باعث جلوگیری از پدیده قاچاق معکوس دارو میشود، خاطرنشان کرد: سامانه تیتک بسیار برای صنعت داروی کشور مفید است اما باید حتماً زیرساختهای اینترنتی اصلاح شود تا امر تحویل دارو به بیماران دچار اختلال نشود.
دری ادامه داد: همه داروها در سامانه تیتک ثبت نمیشوند بلکه داروخانههایی که داروهای خاصی را توزیع میکنند از این سامانه برای ثبت داروهای خاص خود استفاده میکنند.
دبیر انجمن داروسازان تهران با بیان اینکه اجرای کامل نسخهنویسی و نسخهپیچی الکترونیک باعث میشود میزان تولید دارو در تناسب با میزان مصرف دارو صورت بگیرد، بیان داشت: اجرای نسخه الکترونیک باعث میشودمنابع مالی و یارانهای که به تولید داروها اختصاص مییابد هدر نرود.
وی در پاسخ به سؤالی مبنی بر موانع اجرای کامل نسخه الکترونیک تصریح کرد: الان طرح نسخ الکترونیک از طریق وزارت بهداشت در حال پیگیری است و نسخ کاغذی حذف خواهند شد اما به میزانی که داروخانهها در نسخه الکترونیک همکاری دارند، پزشکان هنوز به صورت صد در صدی همکاری لازم برای نسخ الکترونیک را ندارند؛ این در حالی است که پزشکان در خط اول نسخه نویسی الکترونیک هستند. اگر نسخهنویسی الکترونیک به صورت صد درصدی اجرا شود، همه چیز تحت کنترل خواهد بود و میتوان متوجه شد که هر دارو به چه میزان تجویز، توزیع و مصرف میشود و از هدررفت دارو و تولید و مصرف بیش از حد آن در کشور جلوگیری میشود.
جدیدترین خبرها و تحلیلهای ایران و جهان را در کانال تلگرامی خبرآنی بخوانید. (کلیک کنید)
انتهای پیام/