به گزارش خبرنگار اقتصادی پایگاه خبری خبرآنی، مسدود شدن کارتهای بانکی مهاجرین افغان از صبح روز پنجشنبه باعث شد تا جمعی از این افراد مقابل شعب بانکی تجمع کنند و خواستار رسیدگی به وضعیت حساب بانکیشان شوند.
برخی از این افراد می گویند: بانک بدون اطلاع قبلی، کارت بانکی ما را باطل کرده است بی آنکه از قبل هشداری داده باشد! دغدغه اصلی این گروه وضعیت امرار معاش بعد از باطل شدن کارتهای بانکیشان است. تعدادی از مهاجرین که طی روز گذشته در اعتراض به این وضعیت مقابل بانک ها تجمع کرده بودند می گویند: بیمارشان در بیمارستان است و نمی توانند هزینه های درمان را پرداخت کنند.
کسب اطلاع خبرنگار خبرآنی از شبکه بانکی درباره چرایی ابطال کارتهای بانکی مهاجرین بیانگر آن است که از روز پنجشنبه بانک های صادرات و تجارت در راستای سیاستهای مبارزه با پولشویی، مانع از تراکنش کارتهایی شدهاند که اطلاعات صاحبان آن کارتها نزد شعب کامل نیست.
آنطور که مسئولان بانکی می گویند: اطلاع رسانی در این خصوص از یک سال و نیم قبل آغاز شده بود و بانک ها به مشتریان اتباع خارجی هشدار داده بودند که سریعتر نسبت به اعلام کد اتباع خود نزد شعب بانکی اقدام کنند.
بعد از این اطلاع رسانی ها بیش از 80 درصد از مشتریان اتباع خارجی به شعب بانکی مراجعه کرده و کد اتباع خود را به بانک اعلام کردهاند ولی کارت بانکی 20 درصد باقی مانده که هنوز کد اتباع خود را به بانک اعلام نکرده اند در روز پنجشنبه غیرفعال شد.
البته ارائه خدمات بانکی به این افراد در شعب ادامه داشته ولی کارت بانکی آنها مسدود شده بود! اطلاعات دریافتی خبرنگار خبرآنی بیانگر آن است که بانک های عامل یک ماه دیگر به این گروه از مشتریان بانکی فرصت دادهاند تا کد اتباع خود را به بانک اعلام کنند و اگر بعد از این فرصت داده شده، اتباع خارجی کد اتباع خود را به بانک اعلام نکردند،کارتهای بانکی آنها مجدداً غیرفعال خواهد شد.
به گزارش خبرآنی، حجت اله صیدی مدیرعامل بانک صادرات ضمن تأیید خبر دیروز خبرآنی، با تاکید بر لزوم قانونمداری و احتراز از مخاطرات ناشی از فعالیت حساب های بی هویت که موجب تضییع حقوق عمومی و آسیب به نظام بانکی کشور است، از ارائه مهلت یک ماهه جدید به دارندگان حساب های فاقد شناسه هویتی خبر داد و اظهار داشت: در اقدامی ارفاقی و برای آخرین بار، ضمن فعال سازی موقت کارت های فاقد شناسه هویتی، از صاحبان این گونه حساب ها می خواهیم تا با احترام به قانون، حداکثر طی یک ماه آینده نسبت به تکمیل یا تصحیح اصلاعات حساب خود و اخذ کد شهاب اقدام کنند.
مدیر عامل بانک صادرات ایران تصریح کرد: حل دائمی مشکل پس از اتمام مهلت یادشده، به همکاری و همراهی این گروه از صاحبان حساب در رفع نقص اطلاعات هویتی و اهتمام مهاجران محترم افغانستانی به اخذ کد فراگیر طی مدت مزبور بستگی داشته، با پایان این مهلت، ارائه هرگونه خدمات بانکی به حساب های موصوف متوقف خواهد شد.
اعلام کرده است: در ساعات، گذشته کارت های بانکی شماری از صاحبان حساب فاقد کد شهاب ( شناسه هویت الکترونیکی) به موجب بخشنامه بانک مرکزی و در اجرای قوانین و مقررات مبارزه با پولشویی، آن هم پس از اطلاع رسانی های مکرر و هشدارهای مداوم خبری و رسانه ای مسدود شد.
وی افزود: هدف از این اقدام ، اجرای قوانین ناظر به شفافیت در تراکنش های بانکی بود که مستلزم صحت اطلاعات هویتی صاحبان حساب است؛ قاعده ای که نه فقط در ایران بلکه در اغلب کشورهای جهان و نه تنها نسبت به اتباع بیگانه بلکه نسبت به کلیه صاحبان حساب های بانکی به دلایل مختلف از جمله پیشگیری از پولشویی رعایت می شود.
مدیر عامل بانک صادرات ایران با بیان این که بانک مرکزی از مدتها پیش، اخذ اطلاعات هویتی کامل و صحیح را برای مشتریان و صاحبان حسابها و کارتهای بانکی الزامی کرده بود، افزود: انتظار می رفت دارندگان این گونه حساب ها فراخوان های صورت گرفته را جدی تلقی کرده و نسبت به تکمیل اطلاعات حساب خود اقدام می کردند؛ کاری که لازمه آن اخذ کد شهاب بود.
وی افزود: اتباع ایرانی برای دریافت این کد به ارائه کد ملی و اتباع غیر ایرانی به ارائه کد فراگیر که توسط وزارت کشور داده می شود، نیاز داشتتد.
حجت اله صیدی با اشاره به اطلاع رسانی های مکرر صورت گرفته در این خصوص ادامه داد : همچنان که از جست و جویی ساده در رسانه ها و فضای مجازی برمی آید، از آغاز سال جاری، پیگیریهای مؤثر و متعددی توسط بانک مرکزی و شورای هماهنگی بانکها به عمل آمد تا عزیزان غیرایرانی فاقد کد شهاب بتوانند اطلاعات هویتی خود را تکمیل و کد شهاب دریافت کنند.
خوشبختانه بخش کثیری از اتباع کشورهای همسایه بهویژه برادران و خواهران افغانستانی با توجه به این فراخوان ها توانستند کد شهاب بگیرند، اما تعدادی از این عزیزان بعضا به دلیل قانونی نبودن مهاجرتشان موفق به دریافت کد شهاب نشدند .
مدیر عامل بانک صادرات ایران تصریح کرد :بانک صادرات ایران در کنار دیگر بانک های بزرگ کشور ، با وجود اعتراضات رسمی و حتی حقوقی نسبت به فعالیت حساب های فاقد هویت، برای رعایت حال این گروه از مشتریان و طی رایزنی با مراجع ذیربط، مهلت اخذ کد شهاب را تمدید کردند، اما از آنجا که با برخی کارتهای فاقد هویت، تراکنشهایی مشکوک انجام میشد، در نهایت و پس از چندین بار تمدید ،بانک مرکزی بخشنامه ای صادر و طی آن همه بانکها از جمله بانک صادرات ایران را به مسدودسازی کارتهای فاقد کد شهاب از تاریخ 6 بهمنماه سالجاری ملزم کرد.
صیدی با بیان این که پس از صدور بخشنامه مذکور ، هشدار های لازم به اشکال مختلف به تکتک صاحبان این حسابها داده شد ، اضافه کرد: سرانجام بر اساس بخشنامه بانکمرکزی، از تاریخ 6 بهمن، ارائه خدمات به حسابهای فاقد کد شهاب متوقف گردید. و از آنجایی که بیشتر این گونه حسابها در بانکهای بزرگ متمرکز بودند، برخی حساب های دایر در شعب بانک صادرات ایران نیز مشمول اجرای بخشنامه مذکور شدند.
انتهای پیام/