گروه امنیتی دفاعی پایگاه خبری خبرآنی- سید محمد طاهری: با آغاز بحران سوریه و حضور گروههای تروریستی تکفیری مانند داعش و جبهةالنصره در این کشور، جمهوری اسلامی ایران اولین کشوری بود که به درخواست دولت قانونی سوریه به کمک این کشور رفت و در این مسیر مستشاران نظامی ایرانی به فرماندهی سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی نقش بسزایی در مقابله با جریان تروریستی تکفیری در این کشور ایفا کرده و بسیاری از مناطق اشغال شده توسط این تروریست ها در همکاری رزمندگان ایرانی و ارتش سوریه آزاد شد.
جدیدترین خبرها و تحلیلهای ایران و جهان را در کانال تلگرامی خبرآنی بخوانید. (کلیک کنید)
جدیدترین خبرها و تحلیلهای ایران و جهان را در صفحه اینستاگرامی خبرآنی بخوانید. (کلیک کنید)
در این بین نیروی زمینی سپاه و تیپ نیروهای ویژه صابرین این نیرو نیز در عملیات های متعددی بر علیه گروهک های تروریستی شرکت کرده و نقش تعیین کننده ای در این عملیت ها ایفا کردند. یکی از این عملیاتها، عملیات آزادسازی شهرهای الحاضر و العیس است که تیپ نیروی ویژه صابرین نزسا نقش محوری در این عملیات داشته است.
سردار رمضان ابراهیمی آتانی فرمانده وقت تیپ صابرین در گفتوگویی کوتاه با خبرنگار دفاعی پایگاه خبری خبرآنی، به بیان روایتی از حضور رزمندگان این تیپ در صحنه این عملیاتها پرداخته است.
* خیلی ممنونیم که این وقت را در اختیار ما قرار دادید. به عنوان سوال اول بفرمایید چطور شد که نیروی زمینی سپاه و بویژه یگان صابرین برای حضور در مناطق عملیاتی جبهه مقاومت در سوریه مورد استفاده قرار گرفتند و این حضور با چه هدفی بود؟
نیروی زمینی به عنوان ستون فقرات اصلی سپاه در هر جایی که نیاز باشد و امنیت کشور ایجاب کند، حضور دارد. در داخل کشور هم شما دیدید در مناطقی نظیر مرزهای شمالغرب و جنوب شرق یگان های این نیرو حضور داشتند و هنوز هم هستند.
یکی دیگر از ماموریتهای ما، کمک به نیروهایی است که برای توسعه امنیت، در خارج از کشور کار میکنند و در این زمینه، نیروی زمینی به عنوان کمک مستشاری عمل میکنند.
در همین راستا از سالهای گذشته که موضوع دفاع از حرم به صورت جدی مطرح شد، نیروی زمینی نیز دوشادوش نهضت مقاومت وارد ماموریت شد. در سال 94 ما اولین جلسه را به همراه جمعی از فرماندهان و معاونتهای نیروی زمینی با سردار شهید حاج قاسم سلیمانی داشتیم که مربوط به حضور ما در منطقه حلب بود.
سردار آتانی و سردار پورجمشیدیان معاون هماهنگ کننده نیروی زمینی در کنار سردار شهید حاج قاسم سلیمانی
بسیاری از اتفاقاتی که در جبهه مقاومت شکل گرفت مثل آزادسازی بسیاری از مناطقا از دست تکفیریها و خساراتی که به دشمن در عرضه زمین وارد شد، با همت رزماندگان ما در نیروی زمینی بود.
از این نیرو یگانهای متعددی با ترکیبهای مختلف برای این ماموریت اعزام شدند که یکی از این یگانها یگان صابرین بود که اثرگذاری بسیار خوبی در ماموریتها داشتند و بسیاری از گرههای عملیاتی در منطقه حلب را باز کرد.
* سختترین عملیاتی که نیروهای شما در آن حضور داشتند کدام عملیات بود؟
یکی از عملیاتهایی که نیروهای صابرین به همراه سایر نیروها انجام دادند و اثرگذاری خوبی هم داشت عملیات آزادسازی شهر العیس در استان حلب بود.
چند روز بود که نیروهای محور مقاومت برای آزادسازی این شهر وارد عملیات شده بودند اما مقاومتهای سرسختانهای از سوی دشمن صورت میگرفت و این جلوی پیشرفت نیروهای خودی را میگرفت.
به لطف خدا وقتی نیروهای صابرین وارد عمل شدند ورق پیروزی به نفع نیروهای جبهه مقاومت برگشت و در مدت کوتاهی مقاومت چند روزه دشمن در العیس شکست و این شهر به تصرف نیروهای مقاومت در آمد. این شهر در حقیقت یک گلوگاه بسیار مهم بود که با آزادسازی آن میتوانستیم به شرایط لازم برای عملیات در سایر نقاط دست پیدا کنیم.
این اتفاق زمانی رخ داد که مدتی قبل، شهر الحاضر آزاد شده بود و نیروها روحیه بالایی داشتند. همین روحیه و عملکرد بچهها در عملیات قبلی، فرماندهان را متقاعد کرد تا علیرغم آنکه آزادسازی شهر العیس در برنامه نبود، تصمیم به آزادسازی این شهر بگیرند و به لطف خدا با آتش پشتیبانی مناسبی که روی شهر ریخته شد، بدون هیچگونه تلفاتی، این شهر با اجرای تاکتیک و تکنیک مناسب آزاد شد. با آزادسازی این دو شهر شرایط برای اجرای عملیاتهای بعدی و آزادسازی اتوبان راهبردی حلب به ادلب فراهم شد.
* شما به عنوان فرماندهی که از نزدیک با حاج قاسم کار کردید، بارزترین ویژگی ایشان در حوزه نظامی را چه میدانید؟
یکی از خصوصیات همه فرماندهان ما الهی فکر کردن، ولایی اطاعت کردن، جهادی عمل کردن و مردمی رفتار کردن است. در حال حاضر هم فرماندهان ما به همین صورت هستند. حاج قاسم هم اینگونه رفتار میکرد. هیچ عملیاتی نبود که ایشان از ابتدای تصمیم گیری تا انتهای آن همگام و همراه با نیروهای عمل کننده نباشند. البته این زمانها و اندازهها متفاوت است.
در تصرف شهر الحاضر اگر بگویم ایشان همراه هر ساعت با رزمندگان عمل کننده بودند، اغراق نکردم. در زمان تصرف شهر العیس هم باز ایشان همگام با نیروها وارد شهر شدند.
نفس حضور حاج قاسم در صحنه نبرد و همراهی با سایر فرماندهان سبب شده بود که دلگرمی نیروها دو چندان شود. در نتیجه در عملیاتهای مختلف میدیدیم که حاج قاسم هم حضور پیدا میکرد.
عملکرد خوب رزمندههای نیروی زمینی در منطقه سبب شده بود که ایشان تعاریف زیادی از این نیروها بویژه صابرین بکند. مثلا یکی از صحبتهای ایشان قریب به این مضمون بود که هرجا نیروهای صابرین را وارد شوند، مطمئن هستیم که کار روی زمین نخواهد ماند. در جای دیگری هم ایشان در جمع نیروهای صابرین صحبتی قریب به این مضمون داشتند که شما مایه آرامش من در این منطقه هستید.
حاج قاسم در حوزه تصمیمگیری اهمیت زیادی به نظر کارشناسان نظامی میداد و من معتقدم این یکی از برگهای برنده هر فرماندهی است. در برخی جلسات پیش میآمد که فرمانده گروهانها هم حاضر میشدند و سردار سلیمانی حرف آنها را دقیق گوش میکرد و یادداشت برمیداشت و حتی بعضی مواقع آنقدر این نظرات برای ایشان مهم بود که جلسات چندین ساعت طول میکشید.
سردار آتانی و سردار شهید حاج قاسم سلیمانی
یکی از دیگر ویژگیهای ایشان، تصمیمگیریهای قاطع و شجاعانه در صحنه نبرد بود. همان زمانی که الحاضر آزاد شد، خدمت برخی فرماندهان خودمان مانند سردار پورجمشیدیان و سردار عراقی عرض کردیم که ما آمادگی تصرف العیس را داریم. آنها هم این موضوع را به سردار سلیمانی انتقال دادند. ایشان روی این موضوع فکر کردند و نهایتا با آن موافقت شد.
همین قاطعیت و دقت ایشان در تصمیمگیری، دلیل بسیاری از پیروزیها بود.
* شما چطور از شادت ایشان مطلع شدید؟
من در زاهدان بودم که بعد از نماز صبح یک پیامک از طرف یکی از دوستان نزدیک برای من آمد و خبر را شنیدم. اول اصلا باور نکردم. با سردار مارانی تماس گرفتم ایشان هم گفتند من هم شنیدهام. اینکه چه حالتی به ما دست داد، قابل وصف نیست. حزن و اندوه در بین نیروهای قرارگاه قدس که برخی از آنها هم نیروهای لشکر 41 ثار الله بودند، حاکم شده بود.
* شما وضعیت جبهه مقاومت بعد از شهادت حاج قاسم را چگونه ارزیابی می کنید؟
نه تنها جبهه مقاومت بلکه جبهه اسلام به شخص متکی نیست بلکه به ایده متکی است. دین اسلام یک ایده الهی است و تمام کسانی که در این چارچوب عمل میکنند همه به نوعی حاج قاسم هستند. آیا وقتی پیامبر از دنیا رفتند در دین شکست حاصل شد؟ یا وقتی حضرت امام از دنیا رفتند، انقلاب اسلامی شکست خورد؟ فقدان این فرماندهان در بین ما اگرچه یک ضایعه بزرگ است اما تاثیری در راهبرد ما ندارد.
شما اتفاقاتی که پس از شهادت فرماندهان رخ داده است را ببینید خیلی گسترده است. به تعبیر حضرت امام پرچمی که از دست یک سرباز می افتد سرباز دیگر آن را بر میدارد. من معتقدم تا وقتی ولایت و دین خدا پابرجاست، هیچ اتفاقی نمیافتد.
این انقلاب با تکیه بر ایمان و عقیده مردم شکل گرفته و با همین ایمان و عقیده هم ادامه خواهد داشت و دشمنان ما باید بدانند که پیروزی از آن جبهه اسلام است و هر آسیبی به این جبهه وارد شود در زمان کوتاهی بر طرف خواهد شد.
انتهای پیام/