به گزارش پایگاه خبری خبرآنی به نقل از معاونت علمی و فناوری، یک شرکت دانش بنیان با اتکا به فناوری داخلی و دانش متخصصان ایرانی برای نخستین بار در کشور موفق به راهاندازی خط تولید استحصال شیرینکنندههای گیاه با ظرفیت ۱۰ تن در سال شده است. محصولی کاربردی برای بیماران دیابتی و کسانیکه از رژیمهای غذایی استفاده میکنند.
استحصال گلیکزیدهای طبیعی گیاه استویا به عنوان شیرینکننده یکی از صنایع نوینی است که به صورت رسمی از سال ۲۰۰۸ در کشورهای پیشرفته جهان پایهگذاری شده است. استویا (Stevia) یک گیاه چند ساله علفی است که بومی کشور پاراگوئه است. این گیاه به طور طبیعی در یک منطقه باریک بین برزیل و پاراگوئه رشد میکند.
مصطفی صابر مدیر عامل این شرکت دانشبنیان درباره این محصول، گفت: امروزه از استویا در بسیاری از کشورها به عنوان شیرینکننده استفاده میشود. استویا دارای پروتئین، فیبر، کربوهیدرات، فسفر، آهن، کلسیم، پتاسیم، سدیم، منیزیم، روی و ویتامینهای A وC است.
وی افزود: این ماده سالم میتواند جایگزین مناسبی برای شکر باشد. شیرینکنندههای استحصال شده از گیاه استویا در بسیاری از صنایع غذایی مانند تولید نوشابههای گازدار و بدون گاز، تولید شیرینی و شکلات و نیز در صنایع آردی جایگزین شکر شدهاند.
این فعال دانشبنیان همچنین گفت: این شیرینکننده برای بیماران دیابتی مفید است. مطالعات نشان میدهد که شیرین کنندههای طبیعی هیچ کالری یا کربوهیدراتی به رژیم غذایی اضافه نمیکنند. این شیرینکننده یکی از بهترین مواد طبیعی جایگزین شکر محسوب میشوند، چون ۲۰۰ برابر از شکر شیرینتر هستند. به همین علت بهطور معمول برای بهتر کردن طعم داروها و انواع چای استفاده میشوند.