مشاغل خانگی چطور خود را بیمه کنند؟

به گزارش خبرنگار اقتصادی پایگاه خبری خبرآنی، امروزه کسب و کارهای خانگی یکی از راهکارهای موثر در ایجاد اشتغالزایی در سراسر جهان محسوب می‌شود. مشاغل خانگی به آن دسته از فعالیت‌هایی گفته می‌شود که یک یا چند عضو از خانواده در فضای مسکونی خود در چارچوب یک طرح کسب و کار، بدون ایجاد مزاحمت و اخلال در واحدهای مسکونی مجاور مشغول به کاری هستند که منجر به تولید خدمات یا کالای قابل عرضه به بازار خارج از محیط مسکونی می‌شود.

فراهم شدن فضای کاری در منزل این امکان را برای افراد خانواده به وجود می‌آورد که علاوه بر انجام مسئولیت‌های خانگی بتوانند درآمد و کارایی بیشتری داشته باشند و هزینه‌هایی نظیر رهن و اجاره کارگاه‌ها، هزینه استفاده از نیروی کار انسانی و ایاب و ذهاب حذف شود. با اینکه بهبود وضعیت این نوع کسب و کار متضمن بهبود شرایط اقتصادی کشور است، اما بخش کمی از تسهیلات مصوبه دولت در اختیار متقاضیان مشاغل خانگی قرار گرفته است که این امر نشان دهنده این است که باتوجه به ظرفیت موجود این بخش برای اشتغالزایی باید توجه کافی به این امر صورت گیرد.

*122هزار نفر، تسهیلات مشاغل خانگی دریافت کرده‌اند

مهناز امامدادی، رئیس دبیرخانه ستاد ساماندهی حمایت از مشاغل خانگی  گفت:تاکنون امکان بهره مندی 91درصد از متقاضیان مشاغل خانگی از بیمه صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان ، روستاییان  و عشایر فراهم شده است .

 وی با اشاره به اینکه از سال 96 تا آذر 99  تعداد  643هزار نفر در سامانه ساماندهی مشاغل خانگی ثبت نام کرده‌اند افزود : تاکنون بیش از 200 هزار مجوز در این حوزه صادر شده است.

رئیس دبیرخانه  ستاد ساماندهی حمایت از مشاغل خانگی به ترکیب سنی و  جنسی متقاضیان مشاغل خانگی  اشاره کرد و افزود: در جامعه هدف مشاغل خانگی  76درصد از متقاضیان را بانوان و 24درصد را آقایان تشکیل می دهند.

امامدادی تصریح کرد: 52 درصد دریافت کنندگان مجوز مشاغل خانگی  بین 20 تا 40 سال سن دارند 43 درصد بین 40 تا 60  سال و 5 درصد بالای 60 سال سن  دارند.

رئیس  دبیرخانه ستاد ساماندهی حمایت از مشاغل خانگی با اشاره به اینکه 122هزار و 500نفر، تسهیلات مشاغل خانگی را دریافت کرده‌اند گفت:  همچنین از محل تسهیلاتی که به کسب و کارهای آسیب دیده در شرایط شیوع کرونا اختصاص دارد،  تاکنون  105 میلیارد تومان تسهیلات به  23 هزار نفر از فعالین حوزه مشاغل خانگی پرداخته شده است .

وی با اشاره به اینکه تاکنون 198هزارو 600 فرصت شغلی در حوزه مشاغل خانگی ایجاد شده است  افزود: حدود 10درصد از تسهیلات اشتغال  روستایی و عشایری  به مشاغل خانگی اختصاص یافته است. 

  امامدادی افزود:  27 میلیارد تومان  از محل اشتغال روستایی و عشایری به مشاغل خانگی اختصاص یافته که در مجموع 31 هزار شغل از محل این تسهیلات در حوزه مشاغل خانگی ایجاد شده است .

رئیس دبیرخانه ستاد ساماندهی حمایت از مشاغل خانگی با بیان اینکه با همکاری صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر مقرر شد برای رشته های کشاورزی، صنعت، خدمات و صنایع دستی امکان استفاده مزایای این بیمه فراهم شود تصریح کرد: متقاضیان مشمول استفاده از این بیمه می‌توانند از مزایای بازنشستگی و مستمری  این صندوق نیز استفاده کنند.

 امامدادی افزود: متقاضیان در این رشته ها می توانند از اول بهمن ماه با مراجعه به سایت صندوق بیمه اجتماعی، کشاورزان، روستاییان و عشایر به نشانی www.roostaa.ir در این سایت ثبت کنند.

 وی با اشاره به صدور گواهی انطباق محصولات مشاغل خانگی  گفت : با صدور این  گواهی،  محصولات مشاغل خانگی با اطمینان بیشتری راهی بازار می‌شود.

رئیس  دبیرخانه ستاد ساماندهی حمایت از مشاغل خانگی با اشاره به اینکه از سال 97 وزارت تعاون ،کار و رفاه اجتماعی به دنبال صدور مجوز الکترونیکی برای مشاغل خانگی بوده است تصریح کرد:با همکاری دفتر توسعه فناوری اطلاعات، ارتباطات و تحول اداری این وزارتخانه،  در سال 98 صدور مجوز الکترونیکی در حوزه مشاغل خانگی در 4استان آغاز و با توجه به نتایج به دست آمده، صدور مجوز الکترونیکی در حوزه مشاغل خانگی از ابتدای سال 99عملیاتی شد

رئیس دبیرخانه ستاد ساماندهی حمایت از مشاغل خانگی وزارت تعاون،کارو رفاه اجتماعی گفت: در سال جاری ، بسترهای لازم برای بهره مندی متقاضیان مشاغل خانگی از مزایای صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایرفراهم شده است.

انتهای پیام/

برچسب ها :

مشاغل خانگی

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.