گزارش|تصمیم‌گیری‌های انتخاباتی اصلاح‌طلبان در تاریکخانه‌ی «شورای هماهنگی»

به گزارش خبرنگار سیاسی ‌پایگاه خبری خبرآنی،  در حالی که تنها 5 ماه به موعد برگزاری سیزدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری باقی مانده، اصلاح‌طلبان مدتی است در پی ایجاد تشکیلات انتخاباتی هستند که جای خالی شورای عالی سیاست‌گذاری را برای آنها پر کند. شورایی انتخاباتی که از زمان تاسیس در سال 94 تا همین انتخابات مجلس یازدهم توانسته بود برای اصلاح‌طلبان توفیقات نسبی در انتخابات‌ها به همراه داشته باشد. 

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در کانال تلگرامی خبرآنی بخوانید. (کلیک کنید)

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در صفحه اینستاگرامی خبرآنی بخوانید. (کلیک کنید)

در همین راستا بود که اواخر آذر ماه شورای هماهنگی جبهه اصلاحات با حضور 30 حزب عضو این شورا تشکیل جلسه داد و در پایان نیز اعلام کرد که تصمیم دارد  نهاد اجماع‌سازی را برای ساماندهی فعالیت  انتخاباتی اصلاح طلبان در  1400 ایجاد کند. نهادی که فرج کمیجانی رئیس دوره‌ای شورای هماهنگی درباره آن گفته بود که قرار است با حضور نمایندگان  30 حزب تشکیل دهنده‌ی شورای هماهنگی جبهه اصلاحات و 10 شخصیت‌ حقیقی ملی غیرحزبیِ مورد وثوقِ اصلاح‌طلبان تشکیل شود!

کمیجانی همچنین گفته بود که مقرر شده تا کمیته‌ای 5 نفره که نفرات آن به تایید خاتمی می‌رسد، کار انتخاب 10 چهره حقیقی عضو نهاد اجماع‌ساز بر عهده خواهند گرفت.

با گذشت یک ماه از نشست شورای هماهنگی اما آنچه از اظهارات فعالان سیاسی اصلاح‌طلب برمی‌آید هنوز اقدام عملی خاصی برای تشکیل این نهاد اجماع‌ساز صورت نگرفته است. به طوری که تاکنون هیچ یک از اعضای شورای هماهنگی اصلاح‌طلبان حتی  اشاره‌ای به مشخص شدن اعضای کمیته 5 نفره که مسئولیت انتخاب اشخاص حقیقی نهاد انتخاباتی جدید اصلاح‌طلبان را بر عهده دارند، نکرده‌اند.

در همین راستا روزنامه‌ی اصلاح‌طلب اعتماد در مطلبی ضمن اعلام این خبر که این کمیته 5 نفره مدتی است تشکیل جلسه‌  می‌دهد، اذعان کرده است که «هنوز کسی نمی‌داند آنها تاکنون چه کرده‌اند و اساسا کدام 5 چهره اصلاح‌طلب در این کمیته عضویت دارند». 

اعتماد در ادامه مطلب خود در تحلیل تحرکات انتخاباتی عمدتاً چراغ خاموش این روزهای اصلاح‌طلبان خاطرنشان کرده است: «طراحان اصلی ایده تشکیل نهاد اجماع‌ساز سخت در تلاشند تا حتی اگر شده در سکوت خبری و به ‌دور از هیاهوی سیاسی-رسانه‌ای، برنامه‌شان را برای تاسیس این نهاد پیش ببرند و چنانکه پیداست، بیشتر این افراد تلاش می‌کنند تا کمتر درباره فعالیت‌های خود اطلاع‌رسانی کنند و ترجیح می‌دهند از توضیح صریح و روشن درباره روند پیشبرد برنامه‌ها در راستای تشکیل این نهاد حرفی نزنند».

این روزنامه اصلاح‌طلب با انتقاد از عدم  شفافیت دست‌اندرکاران تشکیل نهاد اجماع ساز نوشته است: «در شرایطی که حتی هنوز سازوکار تعیین اعضای کمیته 5 نفره  نامشخص است مدافعان شکل‌گیری نهاد اجماع‌ساز تاکید داشتند که می‌خواهند با تاسیس این نهاد، فرآیند حضور در رویدادهای سیاسی را «دموکراتیزه» و «شفاف» کنند، حال آنکه حتی مراحل شکل‌گیری این نهاد هم به‌طور روشن به اطلاع افکار عمومی نرسیده است». 

به نظر می‌رسد اختلافات موجود در میان احزاب اصلاح‌طلب که زمینه‌ساز شکست آنها در انتخابات مجلس یازدهم شد، همچنان به قوت خود باقی باشد به طوری آنها برای جلوگیری از به ثمر نرسیدن نهاد اجماع‌ساز ترجیح داده‌اند تا تمامی تصمیمات انتخاباتی را در فضایی غیرشفاف دنبال کنند.

انتهای پیام/

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.