به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان پایگاه خبری خبرآنی؛ روز گذشته فیلم مربوط به بخشی از جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا منتشر شد که در آن وزیر بهداشت و سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا نسبت به عدم رعایت پروتکلهای بهداشتی در قشم و قم، انتقاد کردهاند.
وزیر بهداشت با بیان اینکه من لحظه به لحظه این وضعیت را رصد میکنم، نسبت به هجوم مسافران به قشم انتقاد کرد.
در ادامه، سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا با انتشار تصاویری مبهم و نامفهوم از شهر قم مدعی شد: ما حتماً شاهد پیک جدیدی از بیماری کرونا در قم خواهیم بود! هیچ گونه پروتکلی در قم رعایت نشده است؛ نه در نماز جمعهای که برگزار کردند این پروتکلها رعایت شد و نه بسیاری از افراد ماسک دارند. فقط 30 درصد از ماسک استفاده کردهاند. مردم در صف ایستادند و قطعاً ما دچار بیماری خواهیم شد و کسانی که با این بیمبالاتی این برنامهریزیها را میکنند بدون تعارف مسئول مرگ مردم ما در پیک بعدی هستند!
البته وی در بخش دیگری از سخنان خود میگوید: در ایام فاطمیه و سایر ایام مذهبی دیدیم که رهبر معظم انقلاب به عنوان یک الگو برای جامعه، با رعایت پروتکلها و به تنهایی عزاداری میکنند. ایام فاطمیه هر سال همه ما دوست داریم در این ایام دور هم باشیم و عزاداری کنیم.
با این وجود، اظهارات سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا درباره پایین بودن میزان رعایت پروتکلها در قم و نسبت دادن افزایش آمار کرونا در آینده به برگزاری این گونه مراسم در قم در حالی است که ستاد ملی مقابله با کرونا در بسیاری از شهرهای دیگر مانند مازندران و تهران، حتی با وجود اعمال منع تردد در این شهرها، به هیچ عنوان اقدام درخوری برای کنترل ترددها و مسافرتها به شهرهای شمالی کشور که در حال حاضر در وضعیت قرمز قرار دارند، نداشته است و همین امر اعتراضات گسترده کارشناسان حوزه سلامت و توده مردم را نسبت این نوع عملکرد ضعیف ستاد ملی مقابله با کرونا در پی داشته است.
اظهارات قابل تامل و عجیب اخیر رئیسی در حالیست که پیش از این، علیرضا زالی، فرمانده ستاد مقابله با کرونای کلانشهر تهران با بیان اینکه در شهر تهران حمل و نقل عمومی در تناسب با میزان نیاز این شهر در طول 15 سال اخیر نبوده است، نسبت به تجمعات در متروها و اتوبوسها اظهار نگرانی کرده متذکر شده بود: در زمان حاضر نیاز به افزایش سه برابری ظرفیت حمل و نقل عمومی داریم که این امر در کوتاه مدت امکان پذیر نیست به همین دلیل درخواست ما مدیریت سفرهای درون شهری است تا فشار از روی حمل و نقل عمومی تهران برداشته شود.
با این وجود، سفرهای درونشهری تهران به خوبی مدیریت نشده و حتی لغو طرح ترافیک که میتوانست بار حمل و نقل عمومی را تا حدی بکاهد نیز تنها در مدت زمان کوتاهی اعمال شد و هماکنون طرح ترافیک به قوت روزهای قبل از کرونا باقی است.
کم بودن ظرفیت ناوگان حمل ونقل عمومی و شلوغی مترو و بیآرتی در تهران، شلوغ بودن پیستهای اسکی تهران و تجمعات و دورهمیهای خانوادگی در استانهای شمالی، مثالهایی از ناتوانی دولت در کنترل کرونا در این شهرهاست اما علت تأکید بی مبنای سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا تنها بر عدم رعایت پروتکلها در شهر قم، قابل تامل است.
همچنین علیرغم اعمال محدودیت در تردد به استانهای شمالی و اخذ جریمه از مسافرین، شهرستانهای مازندران، تنها شهرهایی هستند که در وضعیت قرمز کرونا به سر میبرند. بر اساس نقشه کرونا در کشور، شهر قم در وضعیت آبی کرونا به سر میبرد اما مشخص نیست که چرا ستاد ملی مقابله با کرونا، این شهر را مسئول مرگ مردم و پیکهای بعدی کرونا میداند!
این اظهارات در حالی صورت گرفته است که پیش از این، وزیر بهداشت در گردهمایی مجازی ائمه جمعه کشور اذعان داشت: "اقشار مذهبی، تاکنون بیشترین رعایت پروتکل را داشتهاند."
انتهای پیام/