به گزارش پایگاه خبری خبرآنی به نقل از پژوهشگاه فضای مجازی، شرکت «Enflame Technology» (یک استارتآپ مطرح چینی که برای آموزش به هوش مصنوعی تراشههای یادگیری عمیق توسعه میدهد)، برای تأمین سرمایه خود ۲۷۸.۵ میلیون دلار دیگر از دولت و سرمایهگذاران صنعت دریافت کرده است.
سرمایهگذار قبلی این استارتآپ، شرکت اینترنتی غولپیکر تنسنت بود که حتی در دورههای اولیه تامین سرمایه Enflame هم شرکت کرده بود.
از جمله افراد دیگری که در دوره تأمین سرمایه این استارتآپ شرکت کردند میتوان به CITIC Group (شرکت سرمایهگذاری سابق دولت چین)، Capital Corp (بانک سرمایهگذاری بینالمللی چین) و Primavera Capital Group (شرکت سرمایهگذاری چینی) اشاره کرد.
این استارتآپ که در شانگهای واقع شده، جزو پررشدترین و آیندهدارترین توسعهدهندگان تراشه هوش مصنوعی به شمار می رود و بهشدت تحت حمایت دولت چین قرار گرفته است؛ چراکه پکن میخواهد تواناییهای خود را در صنایع نیمههادی افزایش دهد.
Enflame و استارتآپهای دیگر چین از جمله Intellifusion، شرکت فناوریCambricon و Illuvater CoreX نیز در حال توسعه سیستمها روی تراشه (SoCهای) هوش مصنوعی هستند تا بتوانند به کمک آنها سیستمهای پردازشی فوق سریع (HPC) و نرمافزارهای سازمانی دیگر را آموزش دهند.
استارتآپ Enflame برای توسعه هوش مصنوعی از رویکردهای یادگیری عمیق مربوط به مراکز داده ابری استفاده میکند تا بتواند اپلیکیشنهای هوش مصنوعی را آموزش و ارتقا بدهد.
پکن میخواهد تا سال ۲۰۳۰ در زمینه فناوریهای هوش مصنوعی از همه کشورهای جهان جلوتر بیفتد. صندوقهای سرمایهگذاری چین تخمین زدهاند که برای رسیدن به این هدف باید حدود ۳۰ میلیارد دلار در صنعت هوش مصنوعی و تحقیقات مربوط به آن سرمایهگذاری کرد.
طبق گزارشهای رسانهای و ارزیابیهای فناورانه، چین بهطور کلی ۱.۴ تریلیون دلار دیگر در زمینه هوش مصنوعی و فناوریهای نسل بعدی آن سرمایهگذاری خواهد کرد که این سرمایه هم بهکمک دولت و هم بهکمک صندوقهای سرمایهگذاری خصوصی تامین خواهد شد.
تنسنت (با نماد TCEHY در فرابورس) یکی از بزرگترین شرکتهای فناوری چین است که سرمایهگذاریهای هنگفتی بر توسعه تراشه هوش مصنوعی این شرکت کرده است.
سال گذشته، شرکت بایدو (با نماد BIDU در بازار نزدک) اعلام کرد که میخواهد تا سال ۲۰۲۵ پنج میلیون توسعهدهنده هوش مصنوعی آموزش دهد و تا سال ۲۰۳۰، در ۱۰ مرکز داده خود به همین تعداد سرور ابری هوش مصنوعی پیادهسازی کند.
سرمایهگذاران چینی روی استارتآپهای تراشه هوش مصنوعی دیگر هم میلیونها دلار سرمایهگذاری میکنند.
به گزارش وبسایت Crunchbase.com، شرکت Cambricon Technologies حدود ۲۰۰ میلیون دلار از صندوقهای سرمایهگذاری مخاطرهپذیر چین سرمایه دریافت کرده است. این شرکت توسعهدهنده تراشه که در پکن واقع شده، در عرضه اولیه سهام جولای سال ۲۰۲۰، حدود ۳۶۹ میلیون دلار تامین سرمایه کرد. اولین نسل تراشههای هوش مصنوعی Cambricon پردازنده یادگیری عمیق است که برای دستگاههای مصرفکننده یا دستگاههای لبه (سازمانی) توسعه یافته است.
با آنکه آمریکا میخواهد فعالیتهای توسعه و تحقیق مربوط به هوش مصنوعی خود را آغاز کند و از برتریهای خود در این زمینه (تواناییهای فنی بهتر و نیروی با استعداد بیشتر) استفاده کند، تحلیلگران صنعت میگویند این تلاشها (چه به صورت خصوصی و چه به صورت دولتی) در مقایسه با پیشرویهای چین ناچیز به حساب میآیند.
جرولد ونگ، تحلیلگر Lux Research میگوید: «به نظر ما چین در زمینه هوش مصنوعی و فناوریهای چینی دیگر پشتکار زیادی دارد و اهداف والا، سلطهجویانه و آرمانگرایانهای را دنبال میکند. فناوریهای چین بهسرعت در حال پیشرفت هستند و چین دارد به یکی از بهترین نقشآفرینان این صنایع تبدیل میشود. هدف چین این نیست که در جایگاه رقابت با شرکتهای برتر جهان قرار بگیرد، بلکه میخواهد خودش برترینِ این صنعت در جهان باشد.»