به گزارش خبرنگار اقتصادی پایگاه خبری خبرآنی، علیرضا کلاهی، عضو سندیکای صنعت برق در نشستی خبری اظهار داشت: شرکت سیم و کابل ابهر به عنوان صادرکننده نمونه ملی انتخاب شده و کسب این افتخار در سایه سالها تلاش با تکیه بر توان داخلی محقق شده است.
وی افزود: ظرفیت نصب شده تولید سیم و کابل کشور حدود 2.5 تا 3 میلیارد دلار درآمدزایی در سال است، اما در حال حاضر کل تولیدات سیم و کابل کشور قریب به یک میلیارد دلار در سال است.
کلاهی با بیان اینکه "صنعت سیم و کابل و فعالان آن در کشور با 30 درصد ظرفیت خود کار می کنند"، گفت: در صورت توجه به این صنعت زیرساختی می توان میلیاردها دلار درآمدزایی برای کشور و به تبع آن اشتغال زایی مستقیم و غیرمستقیم قابل توجهی ایجاد کرد.
مدیرعامل شرکت سیم و کابل ابهر ارزش ظرفیت صنعت سیم و کابل در جهان را سالانه 300 میلیارد دلار برشمرد و گفت: در مجاورت ایران در همین کشور عراق، طی 10 تا 15 سال آینده نیاز به 30 تا 40 میلیارد دلار سرمایه گذاری در بخش سیم و کابل وجود دارد که می توان از این بازار بالقوه استفاده بهینه کرد.
وی ادامه داد: قطر به تنهایی در سالهای گذشته سالانه 2 میلیارد دلار واردات در صنعت سیم و کابل داشته است و کشور ترکیه با وجود آنکه هیچ معدن مسی ندارد، سالانه 2 میلیارد دلار صادرات سیم و کابل دارد.
کلاهی با بیان اینکه "ایران با وجود معادن مس و دسترسی به مواد اولیه و همچنین بازار بالقوه و پرپتانسیل صنعت سیم و کابل در منطقه می تواند روی درآمدزایی و توسعه این صنعت بسیار حساب و برنامه ریزی کند"، گفت: به دلیل بی توجهی به مشکلات تولیدکنندگان، چند تولیدکننده بزرگ سیم و کابل در کشور در طی سالهای اخیر با ورشکستی مواجه شده اند و یا سرمایه های خود را از این صنعت خارج کرده اند.
وی افزود: تا 15 سال پیش، حتی در حوزه وزارت نیرو نیز جاانداختن استفاده از توان ایرانی برای تأمین سیم و کابل، سخت بود و رد صنعت نفت نیز با سختی بسیار توانستیم کیفیت سیم و کابل ایرانی و مزایای آن را به کارفرمای نفتی بشناسانیم و جایگاهی که تولیدکنندگان سیم و کابل کشور از جمله شرکت سیم و کابل ابهر دارند، نتیجه سالها ممارست برای جایگزینی سیم و کابل تولید کشور با واردات بوده و امروز تنها 2 تا 3 درصد بازار سیم و کابل کشور سهم واردات و بیش از 95 درصد آن سهم تولید داخلی است.
عضو سندیکای صنعت برق با بیان اینکه "با انجام پروژه های تحقیقاتی متعدد توانستیم در تأمین مواد اولیه تولید سیم و کابل نیز به موفقیت های بسیاری دست یابیم"، گفت: هم اکنون 95 درصد مواد اولیه تولید سیم و کابل، از داخل کشور تأمین می شود.
کلاهی تصریح کرد: می توان با اصلاح نگاه به ظرفیت های صنعت سیم و کابل و رفع چالش های تولید داخل، ظرفیت خالی 70 درصدی این صنعت در داخل کشور را پوشش داده و شاهد رونق بیش از پیش صنعت سیم و کابل کشور و افزایش صادرات سیم و کابل تولیدی ایران به بازارهای منطقه و جهان باشیم.
انتهای پیام/