"سمپاد تلفیقی" راه‌حل بهره‌مندی دانش‌آموزان محروم از مدارس تیزهوشان

فاطمه مهاجرانی در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری خبرآنی درباره سهم کمتر دانش‌آموزان مستعد مناطق محروم کشور از مدارس تیزهوشان (سمپاد) و در پاسخ به این پرسش که آیا نمی‌توان به جای تأسیس مدارس سمپاد، خدمات آموزشی ویژه از سوی سازمان سمپاد به این دانش‌آموزان ارائه کرد، اظهار کرد: زمانی که بنده در سازمان سمپاد حضور داشتم طرحی را با عنوان سمپاد فراگیر دنبال می‌‌کردیم که هم‌اکنون از وضعیت آن اطلاعی ندارم.

وی در توضیح طرح سمپاد فراگیر تصریح کرد: این طرح می‌تواند به موضوعی که شما اشاره می‌کنید یعنی حمایت از دانش‌آموزان مستعد مناطق محروم کمک کند؛ طرح سمپاد تلفیقی یا فراگیر، دانش‌آموزان مستعدی که داخل مدارس تیزهوشان نیستند را تحت پوشش قرار می‌دهد.

رئیس سابق سازمان پرورش استعدادهای درخشان گفت: در قالب طرح سمپاد فراگیر، دانش‌آموزان مستعد هر استان معرفی و تست هوش و شخصیت از آنها گرفته می‌شود و در صورت داشتن شرایط به سمپاد استان معرفی می‌شوند تا از آنها حمایت شود و خوراک آموزشی ویژه و کتب تکمیلی در اختیارشان قرار بگیرد.

شیوه فعلی شناسایی تیزهوشان کارآمد است؟!

وی در پاسخ به این پرسش که آیا شیوه فعلی شناسایی تیزهوشان که صرفاً به یک آزمون متکی است و به کمک موسسات خصوصی و صنعت تیزهوش‌سازی، بسیاری از افراد خود را تیزهوش جا خواهند زد، قابل قبول است، متذکر شد: تا زمانی که زیرساخت مناسب یعنی محتوای آموزشی فراگیر، استفاده از زیر ساخت تربیتی و رویداد آموزشی نداشته باشیم چاره‌ای جز این روش نداریم.

مهاجرانی متذکر شد: نمی‌توانیم به خاطر نبود شرایط و زیر‌ساخت‌ها، آموزش سرمایه‌های مستعد کشور را متوقف و آنها را از دست دهیم.

شناسایی دانش‌آموزان سرآمد با کمک معاونت ابتدایی باید انجام شود

رئیس سابق سازمان پرورش استعدادهای درخشان گفت: درباره شناسایی دانش‌آموزان تیزهوش کاری که دنبال می‌کردم و ظرف سه سال که در سمپاد بودم نتوانستم آن را به نتیجه برسانم این بود که با کمک معاونت ابتدایی، دانش‌آموزان تیزهوش معرفی شوند یعنی دانش‌آموزان واقعاً سرآمد و نه فقط سخت کوش را ( اگر آنها را از کلاس درس جدا نکنیم، به کار کلاس ضربه وارد می‌کنند) شناسایی کنیم، تحقق این روند می‌تواند بسیاری از موضوعات و آسیب‌های ناشی از آزمون سمپاد را کم کند.

وی درپاسخ به این پرسش که آیا تربیت تیزهوشان نیازمند تأمین نیروی انسانی و معلم خاص نیست، هم‌اکنون مدارس تیزهوشان (سمپاد) معلمان خود را به صورت نیروهای آزاد تأمین می‌کنند، یادآور شد: هم‌اکنون نظام خاص آموزش سرآمد نداریم یعنی نظام آموزشی به معنای تمام اجزای آن و نه فقط مدارس سمپاد چرا که به معلم ویژه هم نیاز داریم.

مهاجرانی خاطرنشان کرد: تربیت نخبگان فقط دست سمپاد نیست و سمپاد بخشی از موضوع را به دست دارد و بنیاد ملی نخبگان نیز برای همین موضوع است که تعامل آن در دوره اخیر با سمپاد بسیار افزایش یافته است.

به گزارش خبرآنی؛ در بحث تأمین معلم ویژه تربیت تیزهوشان نیاز است که دانشگاه فرهنگیان و شهید رجایی برای تربیت معلم در این رابطه اقدام کنند، از سوی دیگر گستره تحت پوشش سمپاد در سطح کشور باید تکمیل شود؛ این موارد تا به امروز محقق نشده‌اند.

انتهای پیام/

برچسب ها :

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.