به گزارش خبرنگار قضائی پایگاه خبری خبرآنی، سخنگوی قوه قضائیه در ادامه نشست خبری روز 16دیماه خود با خبرنگاران، درباره سامانه ثبت قراراداد وکلا، گفت: در لایحه بودجه 1399 به قوه قضائیه تکلیف شد که سامانه ثبت قراردادهای وکلا را راهاندازی کند. این اقدام به سرعت در دستور کار قرار گرفت و سامانه طراحی و راهاندازی شد و از این پس قراردادهایی که در این سامانه ثبت نشود، رسمی نخواهد بود.
وی با بیان اینکه قوه قضائیه در اولین فرصت این سامانه را بارگذاری و نواقص آن را به مرور زمان برطرف کرد، گفت: هرچه جلوتر میرویم، اجرای امور در این سامانه بهتر میشود. تاکنون در این سامانه 312 هزار قرارداد وکالت تنظیم و ثبت شده و 61 هزار قرارداد هم امضا شده و ملاک عمل است. ضمانت اجرایی آن را هم به واحدهای قضایی ابلاغ و اعلام کردهایم که فقط قراردادهای وکالتی را به رسمیت بشناسند که در این سامانه به ثبت رسیده باشد. این سامانه مزایایی به همراه دارد؛ از جمله اینکه حقالوکالهها را واقعی میکند، سهم مالیاتی وکلا با ثبت قرارداد در این سامانه دقیقتر و شفافتر میشود و از فرار مالیاتی برخی وکلا جلوگیری میشود.
اسماعیلی در ادامه در پاسخ به سؤال خبرنگاری مبنی بر اینکه سریال "قورباغه" که از طریق شبکه پخش خانگی منتشر میشود، انتشار آن با تأخیر همراه بوده و گفته میشد که دلیل آن ابهامات مالی سازندگان و سرمایهگذاران سریال بوده است، گفت: اصل سریال و پخش و عدم پخش سریالها در حوزه مأموریتهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است که مجوزها و ممیزیها در خصوص فیلمها و سریالها صادر میکند. قوه قضائیه درباره این سریال نقشی نداشته و نسبت به محتوای آن تا الان از سوی همکاران ما اظهار نظری نشده است.
وی ادامه داد: تدابیری اتخاذ شده است که جلوی تضییع حقوق را بگیریم و اگر فساد مالی بود موجب تضییع اموال نشود. این سریال قبلآً مجوز انتشار داشته و منتشر شده است و ما هم رسیدگی خود را در حوزه مالی انجام میدهیم.
وی در بخش دیگری از پاسخهایی که به سؤالات خبرنگاران میداد، درباره سامانه ثبت دارایی مسئولان گفت: راهاندازی این سامانه از اقدامات خوب و مؤثر قوه قضائیه بود که با اقبال خوبی مواجه شده؛ گرچه در ابتدای راهاندازی این سامانه در سال 98 تا تیرماه 99 استقبال از آن از سوی مسئولان خیلی برابر انتظارها نبود و حدود 1500 نفر در آن ثبت نامه کردند؛ اما در سال جاری افرادی که مشخصات خود را در این سامانه ثبت کردهاند، به بیش از 6500 نفر رسیده است و بیشترین افراد از قوه قضائیه، مجلس و شورای نگهبان هستند.
اسماعیلی تأکید کرد: با دستگاههای مختلف که دارایی مسئولان آنها باید در این سامانه ثبت شود، مکاتبه شده تا روند ثبت دارایی مسئولان به خوبی پیش برود. همچنین از افرادی که تا کنون اقدام نکردهاند تقاضا میکنم به این تکلیف خود عمل کنند.
جدیدترین خبرها و تحلیلهای ایران و جهان را در کانال تلگرامی خبرآنی بخوانید. (کلیک کنید)
جدیدترین خبرها و تحلیلهای ایران و جهان را در کانال اینستاگرامی خبرآنی بخوانید. (کلیک کنید)
انتهای پیام/