به گزارش خبرنگار اقتصادی پایگاه خبری خبرآنی، در حال حاضر به طور متوسط نیمی از سوخت مورد نیاز نیروگاه های کشور با سوخت مایع و نیمی دیگر با گازطبیعی تأمین می شود؛ این مقدار در روزهایی که مصرف گاز طبیعی در بخش خانگی بیشتر اوج می گیرد، به حدود 60 درصد سوخت مایع و 40 درصد گازطبیعی نیز می رسد.
تأمین سوخت مایع برای نیروگاه ها، علاوه بر هزینه های اقتصادی، با مشکلاتی از جمله تردد مستمر تانکرهای نفتکش در وضعیت زمستانی راهها همراه است و نتیجه مصرف بیشتر سوخت مایع، آلودگی بیشتر هوا و محیط زیست است.
از یک سو مسئله آلودگی هوا در زمستان امسال در بسیاری از کلانشهرها به مرز بحران رسیده و مسئولان ذیربط یکی از راهکارهای کاهش آلودگی را حذف سوخت مازوت از سبد سوخت صنایع و نیروگاه ها می دانند و از سوی دیگر در محدودیت تأمین گاز، استفاده از گازوئیل و مازوت به عنوان سوخت جایگزین در دستور کار نیروگاه ها قرار گرفته است.
در روزهای اخیر، دو نیروگاه کشور با پلمپ مخازن مازوت خود مواجه شده اند و این اقدام نهادهای ذیربط، فشار مضاعفی را به صنعت برق کشور وارد کرده، چرا که تأمین گاز نیروگاهها با محدودیت شدید همراه است و در صورت عدم امکان مصرف سوخت مایع در این دو نیروگاه در کنار دیگر نیروگاه هایی که از قبل، مخازن سوخت مازوت آنها پلمپ بوده ممکن است در روزهای آینده چالش آفرین شود.
روز گذشته وزیر نفت از رسیدن مصرف گاز در کشور به رقم بی سابقه 825 میلیون مترمکعب در روز خبر داد. به عبارتی اگر با پلمپ مخازن مازوت این دو نیروگاه و در شرایطی که مصرف بخش خانگی همچنان به صورت افسارگسیخته ادامه یابد و با توجه به سرمای حاکم بر کشور، احتمال این وجود دارد که برای قطع نشدن جریان گاز بخش خانگی و جریان برق کشور، بعد از سالها نیازمند واردات گازطبیعی شویم و یا در زمستان شاهد بروز قطعی های پراکنده و حتی گسترده برق باشیم.
در شرایطی که تمامی بیمارستان های کشور درگیر خدمات رسانی به بیماران کرونایی هستند و علی رغم تأکید چندین ساله بر لزوم تجهیز بیمارستان ها به سیستم های تأمین برق اضطراری، واحدهای بیمارستانی بسیاری در کشور هنوز تجهیز نشده اند و قطع برق در شرایط فعلی، علاوه بر مشکلات عدیده ای که برای بخش خانگی به وجود خواهد آورد، در بخش سلامت ممکن است فاجعه آفرین شود.
یک مقام مسئول در وزارت نیرو در گفت وگو با خبرآنی، ضمن تأیید پلمپ مخازن مازوت دو نیروگاه جدید در روزهای اخیر گفت: صنعت برق کشور با شرایط سختی مواجه شده، از یک سو در تأمین گازطبیعی با محدودیت مواجه ایم، از سوی دیگر با تمام مشکلات موجود، اقدام به تأمین سوخت مایع برای جایگزینی کمبود سوخت گاز می کنیم و پلمپ مخازن نیروگاه ها در شرایط فعلی که گاز با اولویت به بخش خانگی تخصیص می یابد، شرایط را برای تأمین برق کشور سخت تر کرده است.
انتهای پیام/