به گزارش خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری خبرآنی؛ بررسی بودجه اختصاص یافته به معاونت تربیت بدنی و سلامت وزارت آموزش و پرورش در لایحه بودجه سال 1400 نشان میدهد که اعتبارات به ازای دو ردیف ارتقای سلامت دانشآموزان و برنامه تربیت بدنی تخصیص یافته و در مجموع 614 میلیارد و 283 میلیون تومان سهم اعتبارات این معاونت است.
برای ارتقاء سلامت دانشآموزان به ازای 95 هزار و 900 مدرسه اعتباری معادل 207 میلیارد و 433 میلیون و 300 هزار تومان اختصاص یافته است همچنین در بحث ردیف تربیت بدنی به ازای 10 میلیون و 270 هزار دانشآموز اعتباری معادل 406 میلیارد و 850 میلیون تومان اختصاص یافته است.
سرانه 39 هزار تومانی هر دانشآموز!
به عبارت دقیقتر اعتبار تخصیص یافته به ازای هر دانشآموز برای فعالیتهای تربیت بدنی در طول یک سال حدود 39 هزار و 615 تومان و در بحث ارتقای سلامت به ازای حدود 13 میلیون دانشآموز معادل 15 هزار و 956 تومان است و سرانه بهداشتی به ازای هر مدرسه معادل 2 میلیون و 163 هزار تومان است.
اوضاع ناخوش برنامههای کیفیت بخشی
در سالهای اخیر، سهم اندک اعتبارات مربوط به فعالیتهای کیفیت بخشی در بودجه وزارت آموزش و پرورش مورد نقد کارشناسان و حتی معاونان این وزارتخانه قرار گرفته است و این روند برای سال 1400 نیز تکرار شده است، حال باید دید که آیا با این ارقام اندک، برنامههای مربوط به تربیت بدنی و سلامت دانشآموزان که در سلامت نسل آینده سهم بسزایی دارد، قابلیت اجرا خواهد داشت؟
اوضاع نامناسب سرانه بهداشتی مدارس
در سال تحصیلی گذشته و در آستانه بازگشایی مدارس در 15 شهریور امسال، موضوع دست خالی مدارس برای تهیه مواد ضدعفونی کننده به منظور فراهم کردن محیط مناسب برای حضور دانشآموزان مطرح بود، برای سال 1400 نیز قرار است به ازای 95 هزار و 900 مدرسه برای هر مدرسه 2 میلیون و 163 هزار تومان سرانه بهداشتی به ازای یک سال اختصاص یابد و مشخص نیست این اعتبار تا چه اندازه پاسخگوی نیاز مدارس پرجمعیت خواهد بود.
13 میلیون دانشآموز اما بودجه برای 10 میلیون نفر
موضوع دیگر هم این است که جمعیت کل دانشآموزان طبق بودجه سال 1400، 13 میلیون نفر تعیین شده است اما برای دریافت بودجه فعالیتهای تربیت بدنی، تعداد دانشآموزان 10 میلیون و 270 هزار نفر در نظر گرفته شده است و برای حدود 3 میلیون نفر از دانشآموزان بودجهای وجود ندارد.
در همین رابطه مهرزاد حمیدی؛ معاون تربیت بدنی و سلامت وزارت آموزش و پرورش به خبرآنی گفت: بودجه این معاونت برای سال 1400، 20 درصد افزایش دارد البته به جز ردیف بودجه فعالیتهای تربیت بدنی و ارتقای سلامت از محل سه حکم دیگر بودجه، اعتباری برای این فعالیتها تخصیص مییابد.
وی افزود: حکم نخست، موضوع 27 صدم درصد ارزش افزوده بوده که ویژه فعالیتهای تربیت بدنی است، اگر اعتبارات آن تخصیص یابد برای اجرای برنامههای تربیت بدنی با مشکل مواجه نمیشویم.
حمیدی گفت: حکم دیگر مربوط به تخصیص اعتبار از محل مالیات سیگار است که برای بحث ارتقای سلامت دانشآموزان است، موضوع سوم مربوط به ساخت و ساز است که در احکام نوسازی مدارس وجود دارد و در گذشته محدود به ساخت مدارس بود اما هماکنون ساخت فضا و تجهیزات ورزشی به آن اضافه شده است.
معاون تربیت بدنی و سلامت وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: اگر منابع مالی این احکام احصا و به صورت مناسب تخصیص یابد برنامههایی که پیش بینی کردیم اجرا میشود.
وی بیان کرد: اگر اعتبارات اختصاص نیابد ما نیز ناچار هستیم به اصطلاح پا را به اندازه جایمان دراز کنیم و برنامهها را به اندازه منابع اختصاص یافته تنظیم کنیم یعنی اگر منابع مالی تخصیص یابد قادر به اجرای برنامهها هستیم و اگر تخصیص نیابد یا رقم آن اندک باشد با مشکل مواجه خواهیم شد.
حمیدی درباره میزان تخصیص اعتبار فعالیتهای تربیت بدنی و ارتقای سلامت در سال 99 تا به امروز گفت: 69 درصد منابع اختصاص پیدا کرده است.
جدیدترین خبرها و تحلیلهای ایران و جهان را در کانال تلگرامی خبرآنی بخوانید. (کلیک کنید)
انتهای پیام/