به گزارش خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری خبرآنی، کریم همتی در دومین نشست خبری خود اظهار کرد: انتخابات جمعیت هلال احمر و مجمع عالی هلال احمر نیز از دل شورای عالی شکل می گیرد که یکی از ارکان مهم جمعیت هلال احمر است.
وی افزود: در 40 سال گذشته این انتخابات به اشکال مختلف برگزار شده ولی مهمتر از آن خدمترسانی هلال احمر است و انشاءالله بتوانیم منشاء خیر و توفیق باشیم. روز جمعه 5 دی ماه مصادف با زلزله بم در سال 82 بود که تعدادی از هموطنانمان را از دست دادیم و اقدامات موثری که در آن روزگار توسط هلال احمر انجام گرفت.
همتی ادامه داد: باید نقاط ضعف و قوت را شناسایی کنیم تا بتوانیم برای حوادث پیشِرو بهره کافی را ببریم. زلزله بم یکی از مهیبترین زلزلههایی بود که در کشور ما رخ داد و در ساعات ابتدایی صبح، 35 هزار نفر از هموطنان خود را از دست دادیم و 110 هزار نفر از جمعیتی بودند که از این زلزله متاثر شدند و بیش از 14 هزار نفر نیز زخمی شدند و همین تعداد نیز به شهرهای مجاور بم مهاجرت کردند.
رئیس جمعیت هلال احمر گفت: برای اینکه بتوانیم کمترین تلفات را در این حوادث داشته باشیم به همین مناسبت ما در روز جمعه یک مانور صفر فرضی در راستای مانورهایی که در سایر استانها برگزار شده بود در استان تهران به صورت سرزده اجرا کردیم و مانور خوبی برگزار شد و هدف از آن این بود که ما و همه دستگاههای درگیر با همکاری و تعامل بتوانیم در شرایط سخت اقدامات موثری را انجام بدهیم.
وی گفت: نسبت به زمان زلزله بم در حال حاضر تغییرات بسیاری را داشتهایم و این میتواند در بحران ها به ما کمک کند. یکی دیگر از درس آموزههایی که در مانور جمعه به آن توجه شد ردیابی رادیویی ماهواره سیار است که این کار به خوبی انجام شد.
رئیس جمعیت هلال احمر تصریح کرد: در بحث زلزله بم، مشکلات زیادی در توزیع اقلام در کمکهای بینالمللی وجود داشت. در روز اول زلزله بم رئیس وقت جمعیت هلال احمر به بم رفت و از روز دوم کمکهای خارجی به بم رسید. کمکها از طریق هوایی در اختیار هلال احمر قرار گرفت اما آن چیزی که بسیار مهم است این است که ما بتوانیم با یکدیگر به صورت هماهنگ عمل کنیم.
وی گفت: این موضوع بسیار مهم و بسیار مطلوب است که نیروهای انتظامی و نظامی با یکدیگر مانور برگزار کنند تا آمادگی لازم را در شرایط بحرانی داشته باشند و انشاءالله این همدلی باعث آرامش هموطنان شود و از این دست حوادث نداشته باشیم.
همتی با اشاره به اینکه اجتماع در محل حادثه یک معضل محسوب میشود، تصریح کرد: یکی از نقاط قوت، بحث ورود رسانهها در زلزله بم بود. اگر چه در آن زمان شبکههای اجتماعی وجود نداشت اما اخبار آرامبخش توسط رسانهها مخابره شد و این اتفاق بسیار خوب و مبارکی بود و ما باید بتوانیم رسانهها را در بحرانها آموزش بدهیم.
وی گفت: مهمتر از همه چیز مخابره اخبار درست و صحیح است و در آن زمان جمعیت هلال احمر سخنگویی نداشت و هم اکنون دبیر کل جمعیت هلال احمر به عنوان سخنگوی این جمعیت نیز فعالیت میکند و ما باید بتوانیم از ظرفیت شبکه های اجتماعی به نحو مطلوب استفاده کنیم.
12 میلیون نفر را آموزش دادیم اما تعداد کمی میتوانند در بحرانها کمک کنند
رئیس جمعیت هلال احمر تصریح کرد: یکی دیگر از موضوعات مهم ماده 14 قانون بحران است که اخیرا تصویب شده و تکالیف زیادی به جمعیت هلال احمر محول شده است. در بحث آموزش نیز جمعیت هلال احمر اقدامات موثری را انجام داده است و بیش از 12 میلیون نفر معادل 10 درصد جمعیت کشور آموزش دیدهاند. البته میدانیم این مقدار آموزش کفایت نمیکند و ما باید بتوانیم شرایط را به گونهای فراهم کنیم که در هر خانواده حداقل یک نفر آموزش ببیند که البته ما در این زمینه با آموزش و پرورش تفاهمنامهای را امضا کردهایم تا بتوانیم بستر آموزش را در مدارس فراهم کنیم. همچنین با نیروهای مسلح تفاهمنامهای را در رابطه با آموزش به امضا رساندهایم و این اتفاقات خوب و مبارک میتواند بستر خوبی را در آینده برای جمعیت هلال احمر فراهم کند.
وی افزود: اما کماکان ادعا داریم افراد آموزش دیده که بتوانند در بحرانها گوشهای از کار را بگیرند، تعدادشان بالا نیست. براساس قانون ماده 14 قانون مدیریت بحران، بحث انتقال اجساد نیز به جمعیت هلال احمر سپرده شده است و امیدواریم با توجه به افزایش تکالیف شرایط مناسبی نیز برای جذب اعتبارات مورد نیاز فراهم شود.
همتی با اشاره به اینکه در بحث زلزله بم دو فروند بالگرد در هلال احمر وجود داشت گفت: هم اکنون تعداد این بالگردها به 24 فروند رسیده است که این اتفاق بسیار خوب و مبارکی است و با نیروهای باتجربه و زبدهای که داریم کارهای خوب و ارزشمندی انجام گرفته است و این نیروها در هر بحران میتوانند موثر باشند. همچنین لجستیک، ترابری و انبارهای هلال احمر در این سالها افزایش یافته است و موجودی انبارها به خاطر بحران های پی در پی کمی کاهش پیدا کرد که با دستور رئیس جمهور قرار شده است این انبارها شارژ شوند.
وی گفت: تنفسگاههای خوبی در اطراف تهران وجود دارد و این اماکن میتواند در زمان بحران اسکان خوبی برای شهروندان باشد و باید از این ظرفیت به نحو مطلوب استفاده کرد. اینکه دعا کنیم اتفاقی نیفتد، اتفاق می افتد و باید آمادگی لازم را در زمان حوادث داشته باشیم.
همتی با اشاره به شیوع ویروس کرونا در کشور خاطر نشان کرد: از همان ابتدا همه دوستان ما اقدامات خود را برای کنترل و پیشگیری از این ویروس انجام دادند و طرح شهید سردار سلیمانی نیز توسط جمعیت هلال احمر و با همکاری سایر بخشها اجرا و اقدامات خوبی توسط سازمان داوطلبان در حوزه بینالملل انجام شده است و کمکهای اهدایی به نیازمندان اختصاص یافت و این کمکهای معیشتی باعث آرامش در جامعه شد.
وی افزود: بستههای معیشتی با ارزش ریالی 300 تا 500 هزار تومان بین نیازمندان توزیع شد. همچنین اهدای کپسولهای اکسیژن و اهداء آن به خانوادهها به صورت امانی اقدام موثری بعدی بود که توسط جمعیت هلال احمر صورت گرفت و شاید امروز بتوان گفت یکی از قطبهای نظارتی در طرح شهید سلیمانی، جمعیت هلال احمر است و ما این طرح را به خاطر دل مردم انجام دادیم و بعد نظارتی این طرح توسط جمعیت هلال احمر انجام گرفته است.
وی گفت: مبارزه با کرونا در محله هرندی در منطقه 12 نمود ملی پیدا کرده و اقدامات موثر توسط جمعیت هلال احمر در پیشگیری و کنترل کرونا انجام شده است. در بحث کرونا این منطقه، منطقه پاکی است و احتمالا در سایر نقاط کشور نیز مشابه کاری که در محله هرندی انجام شد داشته باشیم و باید طرحهای ویژه در این مناطق انجام شود و انشاءالله این کار خوب رواج پیدا کند.
رئیس جمعیت هلال احمر گفت: در حال حاضر شارژ انبارها 50 درصد است و از سازمان برنامه و بودجه درخواست داریم تخصیصهای سال 99 را به هلال احمر انجام دهند و انشاءالله بحث خرید خودرو و همچنین قطعات خرید بالگرد در دستور کار قرار دارد و از 3 فروند دو فروند بالگرد به چرخه بازگشته است و انشاءالله یک فروند دیگر از بالگردها اورهال و به چرخه عملیاتی بازخواهد گشت.
همتی افزود: وضعیت اعتبارات جمعیت در سال 99 خوب نیست و اگر تخصیصها اصلاح نشود تا پایان سال 99 بیش از 6 هزار میلیارد تومان کسری اعتبار برای تکالیف خود خواهیم داشت و انشاءالله دوستان کمک کنند و توجه ویژهای به این موضوع داشته باشند. همه اقدامات انجام شده توسط جمعیت هلال احمر در حوزههای مختلف به نام نظام است و انتظار کمک داریم. همچنین در بحث لایحه بودجه 1400 نیز با مشکلاتی روبهرو هستیم و انتظار داریم نمایندگان هر اندازه که میتوانند توجه ویژه ای را به اعتبارات هلال احمر داشته باشند.
وی افزود: ساماندهی موقوفات و املاک یکی دیگر از اقدامات انجام شده توسط جمعیت هلال احمر است و ممکن است ما هم اکنون ملکی داشته باشیم که ارزش آن هزار میلیارد تومان باشد اما منفعتی برای هلال احمر نداشته است و انشاءالله در این زمینه هر چقدر بتوانیم برای بهینهسازی و استفاده از ظرفیتهای هلال احمر گام برخواهیم داشت. همچنین یکی دیگر از اقدامات انجام شده توسط هلال احمر راهاندازی خانههای هلال است و این خانهها باری بر دوش دولت نیست، بلکه یار دولت و مردم است. انشاءالله تا پایان همین دولت به 5 هزار خانه هلال خواهیم رسید و این طرح خانه هلال احمر کوچک در مناطق مختلف است و در این اماکن به هموطنان آموزش داده می شود.
رئیس جمعیت هلال احمر گفت: اتفاقی که روز جمعه در تهران افتاد اتفاق تلخی بود و طی روزهای گذشته عملیات جستجو برای کوهنوردان و شهروندان انجام شده است و 14 نفر از این افراد نجات پیدا کرده اند.
همتی گفت: 9 نفر از هموطنان متأسفانه فوت شده اند، 7 نفر از آنها در کلکچال، یک نفر در بیمارستان و یک نفر در منطقه آهار جان خود را از دست دادهاند. در منطقه دارآباد دو نفر مفقودی داریم و مابقی عزیزان به خانه برگشتند. بیش از یکصد نفر از نیروها در قالب بیست تیم حضور موثری برای عملیات جستجو، امداد و نجات داشتند.
وی افزود: در بحث بحران هلال احمر به دنبال نام و نشان نیست و نیروهای اورژانس و آتش نشانی همکاری خوب و نزدیکی با ما داشتند. بحث بکارگیری امدادگران که دارای درجه ایثارگری هستند روزهای پایانی خود را طی میکند و انشاءالله 800 نفر آنها تا پایان دی ماه تبدیل وضعیت میشوند. همچنین این جمعیت به دنبال جذب هزار نفر نیرو است و پیش نیازها برای برگزاری آزمون انجام شده است.
وی درباره واکسن کرونا نیز گفت: با توجه به ورود هلال احمر به این موضوع و تاکید وزارت بهداشت 14 جلسه برگزار شده است تا جمعیت هلال احمر از منابع معتبر که مورد تأیید سازمان غذا و دارو باشد برای یک میلیون دوز واکسن اقدام خواهد کرد و بخشی هم که اهدایی بود انشاءالله به نتیجه خواهد رسید. شاید نیاز کشور 19 تا 20 میلیون دوز باشد و قرار نیست کل کشور واکسن زده شود. همیشه نیز اینگونه بوده به عنوان مثال در واکسن آنفلوآنزا نیز افراد آسیبپذیر واکسن میزنند و سازمان غذا و دارو نظارت ویژهای را بر ورود و توزیع واکسن کرونا خواهد داشت.
همتی گفت: در ستاد ملی کرونا تأکید شد که از محلی که نیاز باشد منابع خرید واکسن تامین خواهد شد اما کشورهای غربی در این زمینه راهها را بستهاند امیدواریم با واردات واکسن آرامش را به جامعه بازگردانیم.
رئیس جمعیت هلال احمر درباره تجهیز بیمارستانی در نجف توسط جمعیت هلال احمر خاطرنشان کرد: یکی از ابعاد جمعیت هلال احمر که آن را متمایز میکند اقدامات بینالمللی و سلامتمحور است. هر چند منفعت در آن بسیار دخیل نیست. این بیمارستان در نجف ساخته و آماده شده است و به صورت مقدماتی بیمارستان را تحویل بگیرند و مقداری هزینه دارد و چون هر ساله چند میلیون نفر از هموطنان به عراق سفر می کنند تجهیز این بیمارستان توجیه دارد. اما هیچ کدام از هزینههای داخل کشور به کشور دیگری منتقل نمیشود. بیمارستان آماده تحویل به جمعیت هلال احمر شده است و به تدریج تجهیزات کامل و مورد بهره برداری قرار خواهد گرفت و هزینه هایی که انجام شده است 10 تا 15 سال بعد با سوددهی پرداخت خواهد شد.
وی در رابطه با خرید واکسن کرونا خاطر نشان کرد: واکسن از منابع معتبر تامین خواهد شد و هر واکسنی که وارد کشور میشود توسط کارشناسان سازمان غذا دارو نظارت خواهد شد و صحبتهای ما بر این است که از منابعی که در اختیار داریم از واکسن چینی استفاده کنیم و شرایط نگهداری آنها برای ما راحتتر است. فایزر باید در شرایط هفتاد درجه زیر صفر نگهداری شود و 150 هزار تا 200 هزار دوز نیز اهدایی است و از موسسات خیریه هموطن خودمان است
همتی با اشاره به زمان ورود 150 هزار دوز واکسن اهدایی توسط یک موسسه خیریه ایرانی گفت: این واکسنها از شرکت فایزر خریداری شده و پیشبینی میشود تا پایان ماه جاری وارد کشور شود.
رئیس جمعیت هلال احمر در رابطه با مشکلات توزیع انسولین در داروخانههای هلال احمر گفت: توزیع انسولین در داروخانههای ما و داروخانههای منتخب دانشگاه مشکل دارد و مشکل در تعداد درخواستها است و مشکلاتی هم در واردات انسولین وجود داشت که واردات آن انجام شد و توزیع در حال انجام است. همچنین در مورد واکسن آنفلوآنزا نیز به هیچ شکل اجازه ورود نمیدادند و از ما میخواستند که پول بدون ضمانت به آنها بدهیم اما کانالهایی که برای واکسن کرونا پیدا شده است این مشکلات را ندارد. البته تحریم ها برای ورود واکسن کرونا وجود دارد. آرزو میکنیم که این بار مشکلاتی که برای واکسن آنفلوآنزا وجود داشت نباشد.
همتی درباره زمان ورود یک میلیون دوز واکسن کرونا از کشور چین نیز گفت: هماکنون مراحل ورود این واکسنها انجام شده و درباره زمان ورود نیز وزارت بهداشت اظهارنظر میکند. وزارت بهداشت از زمان ورود تا توزیع این واکسنها نظارت خواهد کرد.
انتهای پیام/