به گزارش خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری خبرآنی، حمیدرضا حاجیبابایی در سیامین گردهمایی روسای دانشگاههای بزرگ کشور که با حضور 17 دانشگاه تشکیل شد، گفت: منابع و مصارف بودجه 1400 نیاز به بررسی دقیق دارد، آنچه در نگاه اول در لایحه بودجه مهم است، افزایش چشمگیر و احتمالی بودن منابع این بودجه است.
رئیس کمیسیون برنامه، بودجه ومحاسبات مجلس افزود: نکته دیگری که باید در این لایحه به آن توجه ویژه داشت، افزایش چشمگیر هزینههای اجتناب ناپذیر به ویژه سررسید 150 هزار میلیارد تومان اوراق فروخته شده و حفرههای ایجاده شدهای است که بدیل بودجه هستند و تصمیمگیری درباره بودجه را دشوار کرده است.
وی با اشاره به این موضوع که بودجه 1400 میتواند مجلس را در موقعیت ویژهای قرار دهد، تاکید کرد: اصلاح ساختار بودجه اجتناب پذیر است و مجلس درمعرض یک تصمیم مهم است.
رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی در خصوص بودجه دانشگاهها گفت: باید با تحلیل واقعبینانه و همفکری برای بودجه دانشگاهها و تنوع بخشی به منابع مالی در حوزه آموزش و بهره برداری از ظرفیتهای موجود، به منظور جبران کسری بودجه در این بخش تلاش کنیم.
حاجی بابایی با تاکید بر ویژگیهای بودجه بخش آموزش و پژوهش گفت: اعتبارات پیشنهادی این بخش با رشد 74 درصدی، از 826 هزار میلیارد ریال، در سال 99، به 1440 هزار میلیارد ریال در سال 1400 افزایش یافته است.
وی گفت: در بخش آموزش عالی، رشد 76.3 درصدی بودجه به چشم میخورد، که این اعتبارات از 179 هزار میلیارد ریال در سال 99، به 316 هزار میلیارد ریال در 1400 افزایش یافته است.
رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس با اشاره به بودجه سال 99 دانشگاهها گفت: متاسفانه هزینههای اجتنابناپذیر دانشگاهها، در سال 99 این بودجه را در سال 1400 با مشکل مواجه کرده است.
وی با اشاره به این که در بیانیه گام دوم انقلاب، علم و پژوهش نخستین محور و دومین مبحث در ماموریتهاست، عنوان کرد: بازسازی آزمایشگاههای دانشگاهها برای توسعه فعالیتهای تحقیقاتی، پشتیبانی از پایان نامهها در دورههای تحصیلات تکمیلی در راستای تولید علم و افزایش اعتبارات پژوهشی و کیفیتبخشی به آموزش و پژوهش در دانشگاهها بخشی از دغدغههای موجود است.
حاجی بابایی با اشاره به خلاء موجود در تولید دانش در پایان نامهها و رسالههای دانشجویی گفت: پیوند واقعی بین دانشگاهها و شرکتهای دولتی و بخش صنعت، تولید محور کردن پایان نامهها از دیگر مشکلات دانشگاههاست.
حاجی بابایی ادامه داد: باید بر اساس بند "ه" تبصره 9 بودجه صندوق حمایت از پایان نامههای دانشجویان کارشناسی ارشد و دکتری ایجاد شده و اعتبارات این بخش نیز به صورت ویژه تعریف شود و صندوق پشتیبانی پایان نامههای دانشجویی شکل بگیرد.
وی تاکید کرد: بر این اساس پیشنهاد میشود، کارگروه بررسی اسناد تقنینی به منظور بررسی ظرفیتها، چالشها و مشکلات در راستای اهداف بیانیه دوم انقلاب در توسعه فعالیت های علمی و پژوهش و فناوری در دانشگاهها، همچنین تاکیدات مقام معظم رهبری در رهنمودهای ایشان به ویژه در پژوهش، فناوری، تولید علم و دانش در دانشگاهها ایجاد شود تا بتوان با آسیب شناسی دقیق وضعیت موجود، در تدوین برنامه هفتم در راستای ایجاد تحول پژوهشی، فناوری و علم محور دانشگاهها گامهای موثری را برداشت، این بودجه نیاز به هم افزایی ، تامل ،کلان نگری ومدیریت دارد.
انتهای پیام/