به گزارش پایگاه خبری خبرآنی، نادر سلیمانی عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران ضمن اشاره به جلسه اخیر فولادی ها با وزیر صمت و معاونین این وزارتخانه گفت: موضوع مورد اعتراض انجمن ها در این جلسه بند 8 شیوه نامه و عرضه تمام محصولات فولادی در بورس بود، به عقیده وزیر برای عرضه در بورس تمایل یک گروه از تولیدکنندگان مطرح نبوده بلکه تاکید بر این است که تمامی مصرف کنندگان شمش فولاد که خرید خود را از بورس انجام می دهند موظف و متعهد به عرضه محصولات خود در بورس کالا هستند.
سلیمانی در گفت و گو با خبرآنی افزود: پیشنهاد این است که اگر خریداران شمش 100 درصد شمش مورد نیاز خود را از بورس خریداری می کند حداکثر 93 درصد محصول خود را در بورس عرضه نمایند.
این عضو هیئت مدیره انجمن فولاد در ادامه یادآور شد: در این جلسه اعضای انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران و همینطور نوردکاران حضور داشتند و پیرامون شیوه نامه و فرایند اجرایی و تدابیر مورد نیاز برای بهتر اجرا شدن آن بحث و تبادل نظر صورت گرفت.
سلیمانی ادامه داد: از دیگر موضوعات مطرح شده در این جلسه که مورد تاکید فولادسازان بود، بحث درمورد صادرات فولاد و اصلاح برخی بندهای شیوه نامه با هدف تسهیل صادرات و همینطور قیمت گذاری فولاد بود.
وی افزود: موضوع مورد اعتراض فولادی ها و نوردکاران در این جلسه، صادرات فولاد مازاد نیاز داخلی در بازارهای هدف است. در برخی موارد برای عرضه های صورت گرفته در بورس، تقاضایی به ثبت نمی رسد لذا چون کشور مازاد تولید فولاد دارد و باید مجوزهای صادرات این حجم از سوی وزارت صمت صادر شود بنابراین انتظار ما این است که در شیوه نامه این مسئله دیده شده و بر آن تاکید گردد.
سلیمانی با تاکید بر اینکه تاحدود زیادی بازار فولاد متعادل و مسائل و مشکلات آن حل و فصل شده است گفت: از این رو جلسه اخیر بیشتر بر روی حذف امضاهای طلایی، شفافیت قیمت های فولاد عرضه شده و ارائه سازوکارهای صادرات فولاد متمرکز بوده است.
این عضو هیئت مدیره انجمن فولاد تصریح کرد: جلسات کارشناسی شیوه نامه به صورت پیوسته برای اصلاح موارد مطرح شده نظیر اصلاح بند مربوط به صادرات، میزان عرضه در بورس در حال انجام است و امیدواریم به زودی شاهد تدوین و ابلاغ دستورالعمل جدید برای شیوه نامه و در نهایت اجرای آن باشیم.
براساس این گزارش، طی هفته های گذشته نوردکاران به عنوان خریدار شمش فولاد از بورس کالا، در برابر عرضه محصولاتشان در بورس با سودی منطقی مقاومت می کنند و براساس آمارها نیز حدود 30 درصد محصولاتشان را روانه بورس کرده اند، اما با توجه به تاکید وزیر صمت بر عرضه کامل محصولات در بورس باید دید نوردکاران به سود منطقی و معقول راضی می شوند یا کماکان بخش زیادی از مصرف کنندگان باید میلگرد و تیرآهن خود را در بازار سیاه و با قیمت های گزاف تهیه کنند.
انتهای پیام/