به گزارش پایگاه خبری خبرآنی از گرگان ، سیماسادات لاری ظهر امروز در نشست با هیئت رئیسه دانشگاه علوم پزشکی گلستان اظهار داشت: هر موفقیتی که داریم از برکت خون شهیدان است و هر جایی در کشور گرفتار میشویم به حرمت خون شهدا، مشکلاتمان حل میشود.
لاری با اشاره به اجرای طرح شهید سلیمانی در استانها گفت: خوشبختانه استانها درایت خوبی دارند و خیلی سریع هماهنگیهای مربوط به این طرح انجام شد که این دلگرم کننده است.
معاون وزیر و سخنگوی وزارت بهداشت افزود: اسم این طرح مزین به نام شهید سلیمانی است که به علت غیرت و عشق و علاقهای که ایشان به همه مردم داشتند همه ما باید جدا از مباحث مالی، غیرتمندانه پای این طرح بایستیم.
وی گفت: شعار هر خانه یک پایگاه سلامت و داشتن مشارکت اجتماعی مردم برای کنترل بیماری در این طرح دیده شده است. هر طرحی که قرار است به صورت سراسری اجرا شود، ابتدا یک استان را پایلوت میکردیم و بعد نتایج آن را بررسی کرده و در صورت موفقیت در همه جا اجرا میکردیم اما در بحران کووید 19 این فرصت نبود و البته نباید انتظار داشته باشیم کار بدون نقص باشد.
لاری اظهار داشت: در یکماهی که از اجرای طرح شهید سلیمانی در کشور گذشته است، همه غیرتمندانه عمل کردند و طرح هم بسیار موفق بود.
وی ادامه داد: در زمان بحرانها مشخص شد که هرجا ضعف داشتیم ضربه خوردیم یکی از نقاط قوت ما در 42 سال بعد از انقلاب، بهداشت و درمان بود که در این بحران خود را نشان داد. به رغم همه کاستیها و تحریمها بخش بهداشت و درمان خوش درخشیدند.
لاری گفت: هرچه سرمایه اجتماعی بیشتری داشته باشیم در کنترل این پاندمی موفقتر هستیم. حالا که حدود 10 ماه از این بیماری گذشته باید هرجا اشتباه کردیم شجاعانه اعلام کرده و متدهای خود را تغییر بدهیم.
سخنگوی وزارت بهداشت عنوان داشت: هرچقدر که کادر درمان بسیار خوبی داشته باشیم اما اگر مشارکت اجتماعی را برای کنترل بیماری نداشته باشیم نمیتوانیم موفق باشیم.
وی گفت: الگوی مهم ما مقام معظم رهبری است که از روز اول تمام پروتکلها را رعایت کردند و تسلیم محض نظام سلامت بودند، ائمه جمعه هم پس از ایشان ورود میدان شدند.
لاری با بیان اینکه تا زمانی که واکسن در دسترس قرار بگیرد باید همین راه را برویم، خاطرنشان کرد: طرح شهید سلیمانی طرح بسیار خوبی است چون مشارکت همه بخشها و مردم را پی دارد. هرجا در تصمیمگیریها مشارکت بقیه را داشتیم موفق بودیم در غیر این صورت با مقاومت مواجه شدیم. بسیج، هلال احمر، بهداشت و درمان و همه مردم باید روی این طرح غیرت داشته باشیم.
وی گفت: شاید اگر نظام تشخیص بیماریهای واگیر داشتیم شاید الان وضع ما بهتر بود. با اینحال همه دنیا غافلگیر شدند و با اینکه امکانات درمانی ما کمتر از خیلی کشورها بود اما موفقتر بودیم.
لاری بیان داشت: شناسایی زودتر، درمان به موقع و زودهنگام از اهداف اصلی این طرح است. باید سریع بیماران را شناسایی و منتقل به قرنطینه کنیم هرچند برای قرنطینه نیازمند ابزارهای قانونی هستیم.
وی گفت: ما خیلی دیر برای ابزارهای قانونی قرنطینه ورود کردیم اما وقتی وزارت کشور پای کار آمد، بخشی از مشکل حل شد. اگر در خیلی از کشورها با حمایت مردم توانستند کار قرنطینه را انجام دهند با مشارکت مردم بود. ضمن اینکه اگر قرار است افراد در خانه بمانند باید حداقلها را در اختیار آنان قرار دهیم.
انتهای پیام/581/ی