به گزارش خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری خبرآنی، پیروز حناچی در مراسم رویداد تهران 1400، اظهار کرد: هفته های سختی پشت سر گذاشته شد که اوج این بیماری را شاید در کلانشهر تهران دیدیم به این معنا که تقریباً بیش از 90 روز آمار روزانه مرگ 150 نفر را پشت سر گذاشتیم البته خوشبختانه در یک هفته اخیر آمار کرونا به شدت کاهش یافته و این موضوع جای قدردانی از همه کسانی دارد که این زحمات را به دوش میکشند.
وی با بیان اینکه برای اداره کلانشهر تهران نیز شرایط سختی پشت سر گذاشته میشود اما تلاش شده با همه مشکلاتی که داریم شهر را آرام نگه داریم، ادامه داد: شرایط شهرداری با دولت متفاوت است؛ دولت ابزارهایی برای جبران کسری دارد که شهرداری ندارد و تمام منابع درآمدی شهرداری در بحران کرونا دچار اختلال شده است.
شهردار تهران تصریح کرد: حدود چند صد مرکز ورزشی و همین برج میلاد به حالت تعطیل درآمده و سازمان فرهنگی و هنری شهرداری که بیش از 50 درصد صندلی سینماها را دارد تقریباً تعطیل شده است بنابراین کرونا برای شهرداری یعنی کاهش درآمد و در کنار شرایط اقتصادی کشور و تحریم، یعنی افزیش هزینه.
وی افزود: ولی با امید به خدا این شرایط سخت را پشت سر میگذاریم و نباید کاری کنیم که در این شرایط سخت، مردم سختی بیشتری متحمل شوند و تلاش کنیم این بار را هرچند سنگین برداریم و به مدیرانی بسپاریم که با عشق، سلامت و علاقه به دور از حاشیه تلاش میکنند این مأموریت را به سرانجام برسانند.
حناچی با اشاره به شعار « مردم جانِ شهر هستند»، گفت: بدون همراهی مردم، شهر بسیار سخت اداره میشود و این مدیریت بسیار پر عارضه خواهد بود اما در مقابل، کاری که با همراهی شهروندان انجام می شود، بسیار پر برکت، بسیار کم هزینه و بسیار پر بازده است که مدیریت شهری مسیر دوم را انتخاب کرده است.
وی افزود: در شرایط کرونا تلاش شد صدای مظلومیت مردم ایران و تهران به جهانیان رسانده شود. تلاشهای بسیاری در عرصه بینالمللی صورت گرفت تا شهرداری تهران با شهرداران کلانشهرهای دنیا گفتوگو و اعلام کند که ایران علاوه بر ویروس کرونا با ویروس تحریم هم مقابله میکند، بسیار قابل تأمل است.
شهردار تهران ادامه داد: تحریم تاثیر خود را بر اداره شهرها از حمل و نقل عمومی تا مسائل درمانی گذاشته است و این پیام را به شهرداران وین، سئول و لندن و آنکاران و کابل و غیره رساندهایم. در این شرایط همچنین سعی کردیم تصویر ذهنی تهران را در جهان بهبود دهیم و با شاخصهایی که در رقابتهای جهانی تاثیر میگذارد، تاثیر بگذاریم.
وی خاطرنشان کرد: اکنون رنکینگ جهانی تهران چهار رتبه بهتر شده که نشانههای خوبی است و همین مسیر را دنبال خواهیم کرد. مدیریت شهری در سازمان های جهانی هم موثر واقع شده و تلاش میشود در مترو پلیس جایگاه متناسب و معقول تهران را تعریف کنیم حتی در عرصههای بینالمللی و حرکتهای اجتماعی که کمتر اتفاق میافتد که دستگاههای امنیتی از شهرداری تشکر کنند، شهرداری اقدامات بسیار ارزندهای انجام داد، به عنوان مثال در اتفاق «جان پدر کجاستی؟» کاری کردیم که شهرداری کابل و دانشگاه کابل از شهرداری تهران تشکر کنند و اتحاد دو ملت تقویت شود.
وی در ادامه سخنان خود به رویداد 1400 اشاره و اظهار کرد: ما فرصت استثنایی داریم و هر صد سال یک بار این فرصت حادث میشود و آخرین روزهای قرن حاضر گذرانده می شود. ما و شما این افتخار را داریم که آخرین مدیران شهر تهران در قرن حاضر و اولین مدیران قرن آینده خواهیم بود و این صد سال یک بار را به فرصت و انگیزه بیشتر تبدیل کنیم.
حناچی با بیان اینکه قرن پرحادثهای را پشت سر گذاشتیم، گفت: کودتای سیدضیاء تا جنگ های جهانی و اشغال ایران، قیام سی تیر، ملی شدن صنعت نفت، کودتای 28 مرداد، انقلاب 57 و ورود امام به ایران، تسخیر سفارت امریکا، فوت امام و آغاز رهبری آیتالله خامنهای و غیره اتفاقاتی بود که تجربه کردیم و حوادث زیادی را در یکصد سال اخیر تجربه کردیم و یک صد سال آینده را فرصت داریم تا درست برنامه ریزی کنیم.
وی با بیان اینکه در موضوعات شهری نیزتجربیات زیادی پشت سر گذاشته شد، گفت:د: در ابتدای قرن، شهر تهران 300 هزار نفر جمعیت داشت و امروز تهران در محدوده اصلی خود 8 میلیون و 300 هزار نفر جمعیت دارد که با شهرهای اقماری نزدیک به 13 میلیون می رسد.
شهردار تهران ادامه داد: ما محدوده 25 ساله شهر تهران را در شرایط انقلاب از دست دادیم در حالی که قرار نبود تراکم داخل شهر افزایش یابد، قرار بود این تراکم به شهرهای اطراف تهران برود اما شرایط انقلاب طوری بود که ما محدوده 25 ساله را از دست دادیم و علاوه بر آن تراکم داخل تهران افزایش یافت.
وی افزود: این امر منجر به افزایش تمرکز در شهر شد؛ اگر امروز آلودگی و ترافیک مضاعف داریم نتیجه خروج از این برنامه ریزی است و در 100 سال جدید این فرصت را داریم که به صورت صحیح هدفگذاری کنیم که با شکل گیری نهاد برنامه ریزی شهر تهران به دنبال این هدف هستیم و با همکاری شورا این کار را انجام می دهیم درغیر این صورت ما هم فرصت ها را از دست خواهیم داد.
حناچی یکی از تبعات خروج از عرصه برنامه ریزی را تبدیل شدن شهر به شهرداری رانتی دانست و گفت: ما تبعات اشتباه این کار را با هزینه بسیار سنگین فهمیدم بنابراین نباید این اشتباهات تکرار شود. تهران 1400 فرصتی برای برنامه ریزی آینده و تغییر برنامه ریزی تهران است، برای این که شهر بهتر شود و اشتباه گذشته تکرار نشود.
وی اظهار کرد: ایده تهران 1400 توسط خانم خداکرمی در شورای شهر مطرح شد، درگیری های اولیه مدیریت روزمره، شهرداری را از این نکته غافل کرد. این اتفاق یک نقطه عطف مهم بود که شهرداری لایحه ای هم به شورا داده که قرار بر این است لایحه بازبینی شود.
شهردار تهران خاطرنشان کرد: تهران یک خصیصه خاص ندارد، ارزش ها و ویژگی های فراوانی دارد که نمیتوان در یک لوگو آن را خلاصه بنابراین لوگوی منعطفی طراحی شده که بتوان هم ارزش ها را متناسب با شرایط و مناسبت هایی که دارد استفاده کند. با حرکتی مضاعف، تمامی فعالیت هایمان را از این لحظه به بعد مزین به این لوگو کنیم.
وی افزود: خیابان ولی عصر (عج) نقطه محوری کار و آغاز فعالیت شهرداری است. قرن جدید را با تهران 1400 آغاز می کنیم و طلیعه روزهای بهتر را برای شهر تعریف خواهیم کرد.
به گزارش خبرآنی، در پایان مراسم از نماد تهران 1400 توسط شهردار تهران رونمایی شد که در مقابل برج میلاد نصب شده بود.
انتهای پیام/